Неподходящ тип мъж за връзка

• 31 210
  • 1 405
  •   1
Отговори
# 1 335
...Обикновено жената се изнервя, ако трябва да прави много комбинаторики и да не може да разчита на мъжа - не само за пари.

Аз съм се изнервяла, ако съм попадала в ситуация да разчитам на мъжа. Тогава откачам и се чувствам като в клопка. Не обичам да дължа на никого нищо и затова винаги съм го избягвала.

# 1 336
Дори като подкрепяна и издържана, абс. никога не съм усещала, че "дължа" нещо. Напротив, усещането е, че на мен ми дължат затова, че съм на линия и правя своите неща, които не са тривиални и не са "нищо".

Не знам, проблемът си е бил на Бананий и какви жени избира. Но и през 2009 не знам как са се вписвали в 1,500 лева хем да вземат лукс квартира, хем и да се иска луксозно потребление, а и голяма кола. Малко ми звучи измислено и хипотетично.

# 1 337
  • София

Кино и телевизия не е ли в друг раздел?
И фентъзи литературата?

# 1 338
На кака жребчето. Умирам Joy

# 1 339
  • София
Мамата се чувства така, щото мъжете й все са манипулатори. Нормално е. Но това не важи за нормален мъж, който не би те накарал да се чувстваш длъжница. Отърси се от това чувство, че да не станеш мама на 5.

Пирончо, така ли ми се струва, или приравни черните дни на отглеждане на детето. Joy

# 1 340
То това е абс. токсично отношение към парите. Даже идва от самия жест на даване на пари. Едно време баба ми така ми казваше да гледам мъжа как борави с портфейла. Сега с карти и електронни плащания е по-трудно. Но ако ти хвърлят кешовица с арогантен жест, или натякват суми и цени, бягаш с 200. Точно това е - да потъпчат твоите действия и да изтъкнат ПАРАТА колко е важна, а твоето е едно нищо, без него умираш гладна. И си длъжна.

Е не, това е супер токсично.

# 1 341
  • Пловдив
Дори като подкрепяна и издържана, абс. никога не съм усещала, че "дължа" нещо. Напротив, усещането е, че на мен ми дължат затова, че съм на линия и правя своите неща, които не са тривиални и не са "нищо".
Какво значи "да си на линия" и кои са "твоите неща", които ти измерваш като равни на това мъжът да те издържа парично и подкрепя?

Не знам, проблемът си е бил на Бананий и какви жени избира. Но и през 2009 не знам как са се вписвали в 1,500 лева хем да вземат лукс квартира, хем и да се иска луксозно потребление, а и голяма кола. Малко ми звучи измислено и хипотетично.
Писах неведнъж, че сме имали чудесна връзка със съжителство 3,5 години в условия едва да ни стигат парите за битовизмите, преди да започна да печеля по-добре и парите ми да се сторят като достатъчна причина приятелката ми тогава да напусне нейната работа. Това отключи желание у нея да си "почива", започна да казва как ѝ е скучно през деня в мое отсъствие и искаше да започне да си позволява всички онези неща, които не можеше в предишните години с нейната заплата от чисто 180 лева месечно.
 Старата ни квартира струваше 200 лева между 2006 г. и средата на 2009 г., като накрая ни покачиха наема на 230 лева. Луксозната квартира беше 600 лева на месец, което за онези години беше съизмеримо като нещо от порядъка на квартира за 1500 лева в наши дни.
 И точно най-големият проблем беше това, че с едни никакви 3000 лева от мен тя очакваше да покривам разходи, които са в пъти по-големи. Simple Smile Влагането чак на половината от тях обратно в моята дейност не беше задължително,  но ако исках да разраствам печалбите си (което и тя очакваше от мен), нямаше как да стане, ако кретам на същото равнище и същевременно одумкваме всичките налични пари за нейни глезотии. Нямаше и как с харчене на всичко да се събират пари за черни дни (което хората обикновено разбират като спестени пари за извънредни случаи, като например за покриване на належащи в случай на разболяване), нито да се изплаща наше собствено жилище. Това го пиша сигурно за поне 3-4 път. Ако отново не си разбрала правилно, попитай ме на ЛС и там ще ти копирам текста отново, за да си го имаш на достъпно място и да го препрочиташ при нужда.

# 1 342
  • София
Получавал си 1500, не 3000. За нетна печалба не си ли чувал? Вече го чета 15-ти път и не мога да се въздържа. 1500 са ти разходи за материали.

# 1 343
Точно това е - да потъпчат твоите действия и да изтъкнат ПАРАТА колко е важна, а твоето е едно нищо, без него умираш гладна. И си длъжна.

Е не, това е супер токсично.
То от теб зависи да не го докарваш до там, да умираш гладна без него. Независимо дали ти хвърля пари или не, и независимо дали реално консумираш само тези пари или не. Иначе, да, има жени (и доста), които умират гладни, ако не им хвърлят едни пари - с или без арогантен жест. И за да не умират гладни, предпочитат да преглътнат арогантния жест (и по-лошо), нежели да се поразмърдат в реалния свят. Оправдавам го само в моменти на уязвимост - болест, старост, бременност/малки деца. В останалото време, благодарение на Суфражетките, жените имаме пълната възможност да не умираме от глад без мъж до себе си - ако и да е сладко да го имаме.

А колкото до безценните женски умения и услуги, заради които им се ДЪЛЖИ издръжка и покриване на всички капризи - те се изчерпват отново само до периодите на уязвимост. В останалото време трябва да се намери желаещ доброволен купувач на тези услуги. Не всяка жена успява. И, да си кажем честно, тези услуги не са чак токова търсени на пазара, както е било в миналото. Не за друго, ами заради общодостъпния секс. И вчера, и днес, това е била причината за масовия мъж да се ожени - да има с кого да прави секс и деца. Останалите неща - вдъхновяването и домашния уют - ами, честно казано, на много мъже им е все едно. И след като сексът и децата не са вече свързани със семейство, логично, много мъже изобщо не се нагърбват с останалата част от пакета с услуги.
Моля, нека горното не се счита за защитна пледоария на мъжкия егоизъм, а просто за констатация.

# 1 344
Ми хубу де, що не й остави парите за един месец да ги разпределя и да види докъде стигат:)

Да съм на линия значи точно това - да съм на линия. Да не работя, да не чета, да нямам ангажименти и да имам енергия за мъжа и после за децата. Денонощието има 24 часа и може да правиш само един набор неща.

И да, мога да си представя, че женица, бъхтала за 180 лева, иска да си почине и малко да отпусне душата. Може би ако се беше доверил, щеше евентуално да си намери работа, като види светлина в тунела.

Квартира за 1,500 лева в наши дни в Пловдив означава следното: близо до центъра, три спални, чистак-бърсак нови мебели и уреди. Има и друго нещо, никоя жена не виси всеки ден по цял ден в салон, то коса и нокти няма да й останат. Дори да се олива, пак е общо взето веднъж седмично, и веднъж месечно за по-големите неща.

И пак питам: защо просто не купи жилище и не почна да го изплащаш сам - кой може да те спре? Говориш така, все едно си искал да го плащате двамата. Абе странно е, тя казала, че иска пари...ами да казва, как ще стигне до парите, ако са в банкова сметка и скрити с пароли?

Иначе ако жена ти е вадила едва 180 лева, ми то по-има сметка да си почива, повече полезни неща ще свърши.

# 1 345

Кино и телевизия не е ли в друг раздел?
И фентъзи литературата?

Побратимени форуми са със СО.

И да, сюжетната линия за квартирата, наемите, "залогът" и разходите на този литературен герой, вече обясних какви фантазми са.

# 1 346
  • София
До вчера попара, от днес трюфели.
Тинтири-минтири.

# 1 347
  • Пловдив
Скрит текст:
И точно най-големият проблем беше това, че с едни никакви 3000 лева от мен тя очакваше да покривам разходи, които са в пъти по-големи. Simple Smile Влагането чак на половината от тях обратно в моята дейност не беше задължително,  но ако исках да разраствам печалбите си (което и тя очакваше от мен), нямаше как да стане, ако кретам на същото равнище и същевременно одумкваме всичките налични пари за нейни глезотии.

Получавал си 1500, не 3000. За нетна печалба не си ли чувал? Вече го чета 15-ти път и не мога да се въздържа. 1500 са ти разходи за материали.
Кое не разбра? Smiley Можех да имам същите доходи, ако влагах само 100-ина лева месечно в материали, само че аз имах за цел да умножа доходите си занапред (и тя също очакваше това - съмняваш ли се да не е така? Wink), а това вече изисква повече материали и машини. При производството, за да създадеш нещо в пъти повече бройки, трябва да вложиш в пъти повече суровини. Ако искаш да си останеш на същото равнище, може и без да влагаш допълнително.

# 1 348
Защо искате някой да се оправдава за решения, взети преди. Минало.
Моят бивш, когато тръгнах да уча втората магистратура все ми казваше, спри да учиш, аз ще те издържам. За какво ти е да работиш.
Като започнах да си търся работа, съответно нова, нещо спря с тази мантра. Добре, че не го послушах, никога не съм била зависима от него, иначе щях в момента да спя под някой мост.
Не приказки, а действия се очакват от мъжете. И докато не го осъзнаят ще се водят тези безсмислени разговори.

# 1 349
  • София
Това не променя уравнението. Печалбата ти е била 1500, не 3000.

Общи условия

Активация на акаунт