Неподходящ тип мъж за връзка

• 31 212
  • 1 405
  •   1
Отговори
# 1 020
  • София
Пише се синусОида. Stuck Out Tongue

# 1 021
  • Агент под прикритие
Както виждате всеки е в уникална, за себе си, финансова ситуация и не могат от отделните ситуации да се вадят общи изводи. Хората сме различни и като характери, манталитет и т.н. Ерго, всяко семейство решава финансовите си задачки по различен начин, а не на база на клишета от сорта "мъжът трябва да изкарва с 1к повече от жена си". Още повече, че семейството не се развива по някаква линеина зависимост. По скоро графиката е синусуида, демек спадове, възходи... В някои моменти единият е в по благоприятна ситуация, в други - другия. Ако няма разбирателство, уважение, секс и пари - няма и семейство.  Тънките сметки и дребния тарикътлък винаги накрая крушират.
Да, ама Сирена и компания смятат, че могат да правят такива изводи. Поне дотук всички клишета, за които говориш, идват точно от тях. JoyJoyJoy

# 1 022
  • Пловдив
Скрит текст:
Говорим за реалностите в БГ. Сега, че някой взема 4000евра месечна заплата  е по скоро изключение, както и че някой пък имат доход 4000 евра дневно. В общия случай заплатите са къде, къде по ниски и когато се дикутират общи теми, аз бих се придържал към средните стойности в БГ. Някак си по реално е, останалото са частни случай от които нищо не произтича.
Да не говорим, че София не е БГ. А пък извън Сф нещата стават още по трагични. В моето семейство никога не е имало мой и неин доход. Имало е и има само семеен доход.
Точно за действителността в България говорим (пишем), сочейки средните доходи за страната, в която под 40 000 души и от двата пола получават месечен доход над 5000 лева. Другите 7 000 000 човека в България са с по-ниски доходи, а като махнем от това число пенсионери, малки деца и учащи и оставим само работещите, от тях едни около 85% от тях вземат суми под средната за страната заплата.
 Обаче в темата няколко жени твърдят как с "вдъхновение" от жената мъжът можел да покачи неколкократно дохода си.
 Съгласен съм с теб, че извън София доходите са по-ниски, особено извън областните градове, но и това не се отчита от страна на тези, които споменах в горния абзац.

# 1 023
  • BG
Да, благодаря - поправих го.

# 1 024
  • BG
Както виждате всеки е в уникална, за себе си, финансова ситуация и не могат от отделните ситуации да се вадят общи изводи. Хората сме различни и като характери, манталитет и т.н. Ерго, всяко семейство решава финансовите си задачки по различен начин, а не на база на клишета от сорта "мъжът трябва да изкарва с 1к повече от жена си". Още повече, че семейството не се развива по някаква линеина зависимост. По скоро графиката е синусуида, демек спадове, възходи... В някои моменти единият е в по благоприятна ситуация, в други - другия. Ако няма разбирателство, уважение, секс и пари - няма и семейство.  Тънките сметки и дребния тарикътлък винаги накрая крушират.
Да, ама Сирена и компания смятат, че могат да правят такива изводи. Поне дотук всички клишета, за които говориш, идват точно от тях. JoyJoyJoy
Ами ОК, счупете им главите тогава. Close
Аз не съм точно на това мнение - по скоро Сирената говори за собствените си виждания в нейното семейство, а не че всички жени искат мъже с 5000к доход. Тя си има определени изисквания, нейни са си и е успяла да си подреди живота така, че да е доволна и да живее в мир със себе си.

# 1 025
Не че всички жени искат, но отдавна наблюдавам жените и то се вижда къде са доволните и спокойни. Трябва си едно базово ниво сигурност. Обикновено жената се изнервя, ако трябва да прави много комбинаторики и да не може да разчита на мъжа - не само за пари.

Иначе съм все по-убедена, че между 20 и 30 следва да се работи много, и уикенди, за да е лесно после и да се стигнат по-високите нива в дадена област.

# 1 026
  • BG
Обаче в темата няколко жени твърдят как с "вдъхновение" от жената мъжът можел да покачи неколкократно дохода си.
 Съгласен съм с теб, че извън София доходите са по-ниски, особено извън областните градове, но и това не се отчита от страна на тези, които споменах в горния абзац.
За едно семейство колкото е важен мъжа, толкова е важна и жената. Няма начин този екип да постигне нещо, ако двамата не се подкрепят винаги и както казваш да се "вдъхновяват". Така че, аз не бих подценил ролята на жената да вдъхновява мъжа си.
Нямам желание да коментирам цифри - тук ти си по силен. Важното е да имам идеи, винаги и във всяка ситуация и да знам че жена ми винаги ме подкрепя. Те тия работи се натрупват с времето, не става за 5-6г.

# 1 027
  • Агент под прикритие
Ами ОК, счупете им главите тогава. Close
Аз не съм точно на това мнение - по скоро Сирената говори за собствените си виждания в нейното семейство, а не че всички жени искат мъже с 5000к доход. Тя си има определени изисквания, нейни са си и е успяла да си подреди живота така, че да е доволна и да живее в мир със себе си.
Никой на никого няма да чупи глави, това е ясно. Simple Smile
Коментарите за мъжете - държавни служители, които били за бой, и него ли можеш да го причислиш към собствените виждания? Или тук виждаме едно омаловажаване на едни спрямо други?

# 1 028
Ми странно си е - веднъж на високосна да подкара лада Нива. Що не стане професионален шофьор, като го може?

И да, понякога в държавния сектор се върши сигурно не и една десета от работата на частния. В смисъл - писачи в пиар отдел, които сигурно пишат 300 думи на тримесечие, това на държавната позиция. Срещу поне 10Х ежедневна работа в частния сектор.

Примерно имам наблюдения на човек, който с години виси на работа за 400 лева, държавна, супер скучна, буквално виси цял ден и нищо. Е какво да мислиш за такъв мъж? Дето се вика барман да стане, ще е в пъти напред, или бояджия, бе да прави нещо истинско, не да бута мишка за нищо.

# 1 029
  • BG
Никой на никого няма да чупи глави, това е ясно. Simple Smile
Коментарите за мъжете - държавни служители, които били за бой, и него ли можеш да го причислиш към собствените виждания? Или тук виждаме едно омаловажаване на едни спрямо други?
Е, със сигурност има коментари с които не съм съгласен. Сигурно си прав, но се стремя да не обръщам внимание на някои такива в отговор на други заядливи. Отделно, с много от нещата които се пишат, че мъжете били длъжни това и онова, въобще не съм съгласен, по принцип. Никой, никому не е длъжен освен на банката, ако е взел кредит.

# 1 030
  • Агент под прикритие
Сирена, ама там е работата, че не е веднъж на високосна, ама простено ти е, вероятно нямаш информация.

Ще ти кажа - между 1/4 и 1/3 от работното време на годишна база. За тия, които не са добри с математиката, между три и четири месеца от дванадесет месеца в годината! Тръгваш рано сутрин, обикаляш цял ден и се прибираш, когато започне да се здрачава.
Работа като работа си е, лесна е (по нечии приказки), ама като дойде време някой да я върши и се почва... ама не мога, ама това, ама онова. И това от колежките.

Ще обясниш ли на многоуважаемата публика каква точно е тази държавна работа за 400 лева, че ми стана интересно?

# 1 031
Младши експерт в някаква под-агенция на някакво министерство, в провинцията.

Ако си цял ден от сутрин до вечер по обиколки с кола - може да го работиш в частния сектор, по-платено. Пак питам, какъв е смисълът да е в държавния сектор.

Освен това при жените има и друг фактор: за да стигнеш изобщо до работене, трябва да извършиш още сто задачки преди и след работа. И не, няма как да тръгнеш сутрин в 6:00, трябва да си заведеш детето на градина, а вечер да го вземеш.

Мъжът може да подрани и да се забави - защо? Защото жена му ще оправи логистиката, докато той обикаля с Лада Нива.

# 1 032
  • Агент под прикритие
Сирена, 400 и малко отгоре е щатна заплата за специалисти (каквито масово започнаха да изчезват по щатните разписания), не за експерти. Експертските заплати почват от поне 630 лева (нето). Освен това, за всички длъжности има диапазон от-до, при който служителите в изпълнителните агенции към дадено министерство са по-скоро в неговия горен край спрямо служители от обикновената администрация поради това, че са спонсорирани и от външни (най-често европейски) бюджети.

И кои точно са тия 100 задачки, след като въпросните мъже си караха децата в градината и следобед си ги прибираха, защото нормалното работно време за държавните служители приключва към 17:30 най-късно, а в частния сектор да се работи след 18:00 е нещо напълно нормално и работното време на жените им не беше изключение? За каква логистика и за какви 5 лева говорим?
Тук май няма нужда да споменавам, че колегите го правеха за сметка на проверките, защото, както казах, държавната служба е по-толерантна към такива ситуации, отколкото частника. Да не говорим за плаващото работно време, което въведоха за държавните служители от няколко години, позволяващо на всеки да заяви как в рамките на деня да му бъде изместен работния интервал от време...

Да, в частния сектор е по-добре платено... масово за сметка на липсата на толерантността на работодателя към отсъствия и за твърде голямата вероятност да те осигуряват на по-ниски осигуровки, в доста случаи без дори да знаеш. Двата сектора опредено си имат своите плюсове и минуси.

# 1 033
Едно не ѝ харесвам на държавната работа - твърде много излишни позиции, чиито заплати идват от нашия джоб.

# 1 034
Едно не ѝ харесвам на държавната работа - твърде много излишни позиции, чиито заплати идват от нашия джоб.
То оттам идва толерантността към закъснения, тръгване на секундата и др. - има още двама като теб поне - ако нещо изникне, има кой  да го свърши.

Общи условия

Активация на акаунт