Парфюмни размисли и страсти - 234

• 55 425
  • 723
  •   1
Отговори
# 180
  • София
И аз го харесвам, има нещо дъвково в него, сладко и сочно. Прилича на други парфюми, но си има индивидуалност.

# 181
  • София
Дайте препоръка:
https://www.fragrantica.com/perfume/Zadig-Voltaire/Just-Rock-for-Him-45863.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Zadig-Voltaire/This-is-Him-39359.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Montblanc/Legend-Night-45692.html
Единствено последния съм подушвала в магазина и ми хареса колко е подправков, но беше отдавна... Сега тези коментари за лавандула и ябълка малко ме плашат Grinning Другата марка никога не съм я и поглеждала, но също идва изгодно.
Привет killpop,
и трите идеи са страхотни и си имат своите силни страни, но за мен не са сравними.
Мен ме привлича най-силно Just Rock! for Him Zadig & Voltaire заради вуксното дървесно излъчване със зрял отенък. Гледам сега, че са го оподобили във фрагрантика на първата версия This is Him, което за мен е необяснимо. Не виждам общо, но възприятия всякакви.
This is Him пък е може би най-офисния.стилен и по-формален. Наистина много елегантен и стилен.
Legend Night Montblanc пък е най-романтичния, чувствен, объл и мек, подходящ може би най-вече за срещи и ситуации с много хора на малко разстояние. Ако може да бъде негатив, той няма  мощен и изявен шлейф, като почти през цялото време стои по-близо, но пък прави чудесен плътен интимен облак. За мен е истинско EDP. Поне такъв беше в първите седмици на реалицирането си. Сегашната формула може и да е по-мощна.

Вариант е, ако ти допада звученето на Legend Night Montblanc, но пък искаш нещо по-излъчващо, може да потърсиш Legend Intense Montblanc / https://www.fragrantica.com/perfume/Montblanc/Legend-Intense-18861.html, както и този златен Дюпон - Be Exceptional Gold S.T. Dupont for men / https://www.fragrantica.com/perfume/S-T-Dupont/Be-Exceptional-Gold-53150.html.

# 182
macadamia, а с Еликсира на Ермес какво стана?

# 183
Благодаря ти,Дени,че попита-много мило Purple Heart Още не съм го тествала,стои си в кутията и целофана /мисля да го отворя точно на Коледа/ и ще споделя впечатления....интуицията ми подсказва ,че ще се харесаме с тези портокалови корички и карамел.....Heart Eyes

# 184
О, и Deetron е на амброва вълна, дава ми нови идеи Simple Smile
Тествах си аз трите амбри, за които писах по-напред.
Най-привлекателна за покупка ми е тази на  Elie Saab: https://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Essence-No-3-Ambre-25916.html Отличава се от всичко останало в колекцията ми, така че има място и за нея. Мострата обаче е 10 мл, така че спокойно мога да я разнося и няма да бързам. Мъчи се да избива някаква солена нота, леко ме притеснява, наистина внимателно ще трябва да се разносва. Иначе като цяло ми хареса комбинацията с пачули.

Близки по звучене като казах и преминавам към следващия: https://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/Ambre-Sultan-2760.html Тук беше голямо вълнение от емоции теста, ама точно вълна след вълна. Първото фъс още във въздуха ме накара отново да погледна етикета на мострата да не би по грешка да са ми сипали Noir Exquis. Но аз съм си с беден парфюмен опит, така че често имам такива необичайни асоциации. Да речем намирала съм прилика в montale intense cafe и modern muse le rouge gloss. Всъщност още ме е яд, че прибързано се разделих с Noir exquis-а, взех го твърде в началото на развитието на парфюмните си вкусове, когато бях на вълна "нещо свежо и политкоректно". А вече съм на доста по-черна вълна. Връщам се към Султана обаче. Следващото нещо, което ме блъска точно като една неочаквана вълна, тъкмо след като си изплувал на повърхността да си поемеш въздух, а тя те завлича на кълбо под водата, беше някаква смрад Joy В този момент пък се зачудих, дали не съм попаднала на менте някакво. Бързо отхвърлих тази мисъл, тъй като едва ли някой би просперирал от продажбата на ментета с аромат на стъпкана, а освен това и препикана лайка. Това може да бъде единствено и само шедьовър, никакво менте не е способно на такова гениално сътворение. И разбира се някъде наоколо дебнеше и животното, препикало лайката. Казах си, моме, ти пак не си в час нещо, я влизай да четеш във фрагрантика. Сред купищата уау и ах, открих няколко коментара все пак за медицински старт и нещо животинско. През цялото това време животното още беше на китката ми. И отнякъде се беше появила и сол. Може би има такива солени смоли, но не знам, не ги познавам. След това се появи познатата ми амбра, усещаше се и нещо тревисто, но деликатно и живо, не като онази лайка в началото. Ароматът се разкри най-после и остана да ме радва доста дълго, с почти моно звучене, но ту губещ се, ту пулсиращ и приятно напомнящ за меката топлина, която е там за да те предпази от студения, враждебен свят. Да, още от първата проба на СЛ съм съгласна с прочетеното предварително, че това са преди всичко аромати за човека, който ги носи, и едва след това за останалите. Усеща се наистина близко до кожата, е, с порядъчно оливане вероятно би имал и шлейф, не мога да преценя.  Траен е, усещах го поне 4-5 часа, за мен си е много това. Но и тук вече имах леко де жа вю с Медния Ууд на Монтал и пак се запитах трябва ли ми нещо, подобно на което вече имам. Там също след разкритието ми остава едва ли не само една амбра. И накрая се преобрази в почти чиста ванилия - до този момент не я усещах изобщо. Много приятна, чита и спокойна ванилия. Извинявам се за дългото описание, но рядко така ме хвърля в приключения и различни емоции някакъв аромат с развитието си. Харесва ми, добре съм се ориентирала към ниша.

И накрая две думи за Балдесарини Амбре https://www.fragrantica.com/perfume/Baldessarini/Ambr--797.html  Ето наитина нещо, за което да се чудиш как да кажеш повече от 2 думи. Ябълка и кожа. Свежо, политкоректно, приятно ухание, та чак скучновато. За мен амбра няма, поне на моята кожа. Тествах и на мм, ако случайно е формулирано пък само за мъже. И върху него не усетих. Има излъчване, но трайност под средната. Отпада ми от полезрението. Но пък ето ви тук вас, добре че ви има, да давате нови идеи Simple Smile На Deetron препоръките почти винаги са ми допадали, така че ще се тества и новото арабско чудо Simple Smile

# 185
  • някъде под слънцето...
macadamia
Одри е икона, но новата версия НЕ е нейният парфюм.
Двете версии нямат нищо общо.
Напълно различни парфюми са.

# 186
Вероятно е така ,не познавам старата версия от 1957 мисля ,че беше,но този парфюм за мен носи у себе си нещо от чара на истинските жени от онова време,не от днешните "'пластмасови" дами......

# 187
Благодаря ти,Дени,че попита-много мило Purple Heart Още не съм го тествала,стои си в кутията и целофана /мисля да го отворя точно на Коледа/ и ще споделя впечатления....интуицията ми подсказва ,че ще се харесаме с тези портокалови корички и карамел.....Heart Eyes
Аууу, как ще издържиш?  GrinGrinGrin
Аз досега да съм го отворила или най- малкото тест в магазина...
Според мен ще се харесате...

# 188
....и мен ме сърбят яко ръцете,хахаха-ако не издържа - ще се чуе Simple Smile

# 189
Отваряй бе момиче, че изгоряхме Stuck Out Tongue Winking Eye или ще ти хареса или няма, но е хубав подарък. За мен е само смоли, не е гурме. Карамел и портокалови корички не са водещи. Стойностен аромат, блазе на който му застава.

# 190
По принцип когато си взимам парфюм,без значение познат или не,и без значение поръчан или току-що помирисан в магазин,веднага го разпечатвам и се поливам цялата Smile
Сега обаче вероятно още ме държи емоцията от Linterdit и още се въздържам......а и така няколко нови неща-няма да мога да ги оценя подобаващо....както са казали старите хора -по малко и с хляб,че да е по-сладко Stuck Out Tongue Winking Eye

# 191
  • виртуално
Има ли разлика в аромата между Givenchy L Interdit и Givenchy L Interdit Edition Couture ?
По пирамида са еднакви , а разликата в цената е доста голяма

# 192
  • София
Аз пък асоциирам Мерве точно с портокалови кори. Ползвам го като цитрусов, летен аромат. Ама като любител на гурме парфюмите, май е обяснимо.

# 193
  • Sofia
Помогнете ми, моля!
Търся мъжки парфюм за подарък. Господинът е 30-на годишен. Иска ми се да е нещо модерно, зимно, топло и гушливо, с хубава трайност. И да е от "по-лесните" аромати  Simple Smile 
Бюджетът е до 70 лв. Дали мога да открия нещо прилично за тези пари по сигурните сайтове?!

# 194
Има ли разлика в аромата между Givenchy L Interdit и Givenchy L Interdit Edition Couture ?
По пирамида са еднакви , а разликата в цената е доста голяма
Еднакви са,разликата е само в бутилката-така наречените колекционерски издания.Взера в някой от сайтовете го видях на много ниска цена втория/предлага се само като 50 мл разфасовка/-дали не беше около 105 лв.,но не се сещам в кой сайт беше.....

Общи условия

Активация на акаунт