Пубертетът при момчетата - тема 7

• 38 467
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Синковецът не е на училище от понеделник - висока температура и адски червено гърло. Днес се почувства по-добре, за късмет и тока спря, та от скука и нямане какво да прави седнахме да му покажа Първи признак за еднаквост на триъгълници. Докато разгледаме и уточниме примерните задачи, обаче пак вдигна температура и го оставих намира. Отдъхнах си, че пуснаха грипна ваканция - иначе щеше да изпусне материал. Обаче такова чудо, 2 грипни ваканции за една година, не помня да е имало. Дано няма повече, че този 7-ми клас съвсем ще замине

# 481
Lady Cassiopeia Duval, бързо да оздравява детето!
Синът на сестра ми също е болен, и тя се зарадва, че няма да изпуснат материал..

А тук никой не се сеща да обяви пауза. Мисля, че предвид  създалият се епидемичен риск, е добре да се направи една превантивна пауза на учебните заведения, особено в страните, в които вече има случаи на инфектирани с коронавируса.
Италианците затвориха училищата и университети си твърде късно.

# 482
Цялата страна е във ваканция до 11.03 включително!!

# 483
  • София
Току-що прочетох, че отменят и мачовете от детските първенства

https://www.sportal.bg/news.php?news=831271&fbclid=IwAR2mNFA … Fm-IIvEMgMoZczx_w

# 484
  • Варна
Момичета в шах съм, не знам как да реагирам. Намерих в раницата на синчето вайп. Говорихме, говорихме, той обаче си е навил, че е безвреден. Вода било, нямало никотин, не вдишвал въздуха и т.н. ред сълзи, ред сополи. В първият момент инстинктивно го взех, после малко взех да омеквам. Иска ми се сам да реши, че не го иска. Много се плаша утре нещо друго да не пробва.
Да го взема и да го накажа ли? Така да не възбудя само ината. Офф така се радвах, че не пуши цигари, пък то...Confused

# 485
  • Варна
Вземи го. Щом е вода, да си пие колкото иска. Има много статии в нета за вредата от вейп

# 486
  • София
Момичета в шах съм, не знам как да реагирам. Намерих в раницата на синчето вайп. Говорихме, говорихме, той обаче си е навил, че е безвреден. Вода било, нямало никотин, не вдишвал въздуха и т.н. ред сълзи, ред сополи. В първият момент инстинктивно го взех, после малко взех да омеквам. Иска ми се сам да реши, че не го иска. Много се плаша утре нещо друго да не пробва.
Да го взема и да го накажа ли? Така да не възбудя само ината. Офф така се радвах, че не пуши цигари, пък то...Confused
Хич няма какво да омекваш. С това непрекъснато мислене да не им нараним крехката душевност хич не им правим добра услуга на моменти. Аз бих го взела и бих намалила джобните, щом има излишни пари за глупости. То зависи и на колко е де.

# 487
  • Русе
И аз не бих позволила. Подражават, искат да опитват и няма как сами да си сложат границите. Моето дете, което въпреки че покрай спорта си има естествен рефлекс срещу някои вредности, в 7 клас беше решил да си купи с приятел от класа нещо от сорта и да го държат в другото момче за да не го открия. Разбрах, и си имахме много сериозни разговори. Каза ми, че просто искал да опита. Обаче утре ще иска да опита и нещо друго, а има субстанции, които и с един път могат да доведат до усложнения. Не мисля, че го опазвам от всичко, но поне от каквото мога и усетя , реагирам и повтарям до побъркване. Една от причините да настоявам да го преместя в училището, където е сега,е точно влиянието на няколко приятелчета от стария клас, които останаха в старото му училище. Сега същия този приятел има доста прояви . Не че имаше гаранция на какво ще попаднем в новото училище, че и на него му се носеше славата. Но на този етап поне, нещата са спокойни и се сближи с прятели с неговите интереси.

# 488
  • Пловдив
А какво е вайп?

# 489
  • Русе
Електронно наргиле

# 490
  • Варна
zazu1 8-ми клас е,  джобните не са му много, но ходи и работи в сервиза и си вади пари. Пфуу то наистина нож с две остриета, хем да види как се вадят парите, хем пък разполага с пари за глупости.
Амбър точно това ме плаши, днес вайп, утре джойнт. Не знам, не знам.
Глупав е, дори не може да ми обясни защо го прави. Не бил пристрастен, а имало вкус на ванилия, на ягода... Попитах го не предпочита ли един шоколад да изяде и се обърка.
От гъзария е цялата работа. Sad

# 491
  • Пловдив
Точно това щях да ти кажа, че го правят щото най-вероятно е модерно или подражават на други и ...

Много ме е страх и мен от подобни, понеже моят много де води по "чужди акъли" и наистина са глупачета още...

Глухарче, що не му прибираш част от изкараните пари? Да му казваш, че му ги спестяваш или...знам ли?
Моят снощи пита как лесно можел да изкара 10лв Rolling Eyes  Баща му каза да иде при дядо си да поработи/ боядисва той/ и да си ги изкара...мисли, чуди се и не пожела Simple Smile Иначе за играта му трябвали.

# 492
  • София
Всичко започва от гъзария.

И аз не бих позволила.
Преди много години си купихме наргиле. И си мислех "аз слагам разни плодови тютюни, но явно може и нещо по-хард". Не сме пробвали.
И електронни цигари имаме и тях не ползваме.

Дъщеря ми казва, че в тяхното у-ще масово децата пушат. Като започват от малки.
В у-щето на малкият съм виждала само големите да пушат. Ама колко да са големи - 8-9ти клас.

# 493
  • Пловдив
Това е мнооого лоша тенденция при подрастващите...много.
А и като нямаме държава като хората да наложат забрани и мерки, остава да се борим с вятърни мелници...

И аз не толерирам.

# 494
  • Варна
Още в 5-ти клас имаха съученици, които пушеха нормални цигари.
Ще набивам. Сега му изпратих няколко статии, където е упоменато, че баш тези ароматните са опасни. Довечера ще го натисна заедно да ги прочетем.

Ан Мари баш 8-9 клас, колко да са големи. Sad

Общи условия

Активация на акаунт