Пубертетът при момчетата - тема 7

• 38 462
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Моят син също пробва и също твърдеше, че вейп е безвреден. Много говорих - нито думичка не чу! Обаче съвсем в началото се усети, че му пречи на тренировките по бокс - не бил достатъчно бърз и не му стигал въздух. Сам го заряза.
Интересни са му всички забранени неща, субстанции, обаче няма как да го опазя. Вече е самостоятелен, мога само да говоря, ако въобще ме слуша...

# 496
  • София
Точно за вейпа в нета има много информация - чела съм даже предложения да се забрани в Щатите, понеже бил доста по-вреден от обикновения тютюн.
Преди време синът ми призна, че два пъти бил опитал вейп (на 13). Той обаче спортува, знае че ще му пречи. А и за съжаление видя в семейството какви са последиците от пушенето, та засега е категоричен, че няма да пуши. Пробата е била от любопитство.

# 497
  • София
Ан Мари баш 8-9 клас, колко да са големи. Sad
Изобщо не са големи. Намират го за нещо съвсем естествено

# 498
  • София
Аз пропуших в 9 клас от простотия. Слава Богу успях да ги откажа, но едни 7-8 години пуших и бях стигнала до 2 кутии на ден.
Хич не му и трябва.
Аз може би се стреснах баща ми като почина от рак на белите дробове.

# 499
  • Варна
Абе то и аз пропуших 8-ми клас, но пък не мисля да се примирявам само заради това, че и на мен ми е бил толкова акъла. Обмислям дори на говоря с някой пулмолог и да го заведа ей така само да му поговори. Дали би се съгласил ако си платя като за преглед?

грейпфрут благодаря, намерих статията за забраната в САЩ и, че е имало 6 смъртни случая. Пратих му я.
Стискайте палци страха му да надделее.

# 500
Мисля,че трябва да се говори за вредата,но съвсем приятелски. Нека детето да усети загриженост,но и да бъде убедено, че това са вредни навици. Освен това-пари на вятъра-по-добре да си купи нещо вкусно за ядене или да си събира пари за някаква електроника или нещо любимо- ето в този дух трябвада се говори.

# 501
  • Варна
Мисля,че трябва да се говори за вредата,но съвсем приятелски. Нека детето да усети загриженост,но и да бъде убедено, че това са вредни навици. Освен това-пари на вятъра-по-добре да си купи нещо вкусно за ядене или да си събира пари за някаква електроника или нещо любимо- ето в този дух трябвада се говори.
Да, да, точно това искам и аз, но се страхувам да не би да не се откаже.

# 502
на моят син в класа-6 , две три деца пушат вайп, а уж се води елитно
представям си по другите училища кво е

# 503
  • Пловдив
Признавам си, че това сега го чух като "инструмент" от вас...и настръхвам...

# 504
  • София
Още в 5-ти клас имаха съученици, които пушеха нормални цигари.
Ще набивам. Сега му изпратих няколко статии, където е упоменато, че баш тези ароматните са опасни. Довечера ще го натисна заедно да ги прочетем.

Ан Мари баш 8-9 клас, колко да са големи. Sad

Тъкмо щях да ти кажа да направиш същото. Миналата година така отказах синковеца от енергийните напитки - пуснаха по новините репортаж за тях, аз го извиках да го изгледа и до там. После го видях, че из нета също е ровил и е прочел колко са вредни. За сега ги е оставил
Вземи ме го и го накарай да прочете из нета - даже двамата четете, за да си сигурна, че наистина е прочел

# 505
Тази тема ми е много болна!
Моят син пуши цигари от началото на девети клас. Като си спомня с каква увереност говорех преди, че съм напълно сигурна, че той няма да пропуши, защото е активен спортист...., да, ама не стана така.
Минахме през различни етапи - от първоначалния шок и гняв от моя страна, когато за пръв път го надуших, а той упорито отричаше, през спиране на джобните, забрана за излизания, четене на купища статии и гледане на клипове (някои от тях направо зловещи) за вредата от цигарите върху цялото тяло и най-вече върху белите дробове, статистически данни от медицински източници, разговори с пулмолози, разговори помежду ни и т.н. И с добро, и с лошо опитах, но  ефект няма - засега. Повечето от приятелите му пушат, купуват си ги почти навсякъде без проблем, в заведенията не им правят забележка. Чудно направо! Не се отказвам, говоря, говоря и се надявам той сам да осъзнае колко си вреди и да спре.
Аз също пропуших в гимназията и ги отказах чак преди 10 години. Оттогава съм върл противник на цигарите.

# 506
Тази тема ми е много болна!

Млад човек по-трудно би се уплашил от здр проблем.Ако наблегнеш на естетичната страна на въпроса-че колко е по-хубаво да ухае на парфюм,дори на хубав сапун. Или как би имал пари за нещопо-привлекателно,ако ги събира,напр.? Но ако наистина всички околонего пушат, по-трудна работа.

# 507
Миризмата, лошият дъх, който не може да се замаскира с дъвки и ментови бонбони, пожълтяването на зъбите, намаляване на обонянието, влошаване на състоянието на кожата - младежки пъпки, тен, дори и въздействието на цигарите върху потентността - всичко това сме го обсъждали многократно. И, че е лишено от всякакъв смисъл да си плащаш, за да се тровиш. Замисля се, даже няколко пъти заяви, че ще спре, но не му се получи.
Май единственото спасение на този етап е да си хване гадже, което не пуши😉 При мене навремето това проработи.

# 508
И аз сега научих какво е това.Говорене,говорене и пак говорене,пък дано отсеят нужното на време.

# 509
  • София
Абе, говорене, говорене, ама по някое време го хващам, че ме третира като дразнещ шум от радиото...

Между другото, не смятате ли, че ако намалите/спрете джобните, може да си търсят други източници на финансиране? Защото, мен този въпрос ме терзае от известно време

Общи условия

Активация на акаунт