Пубертетът при момчетата - тема 7

• 38 460
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
  • Русе
Освен приказки не виждам за момента нищо, което да спре едно дете да пробва това-онова Sad
Познато дете, вече на 17, е на път да стане абсолютен бабаит. За субстанции не знам но  постоянно биел разни деца и хора. Палил от четвърт и направо започвал с юмруците.  Днес баща му плакал на ММ, че вече го е страх и изобщо не успявал да го контролира, какво да правил Sad

Говорене и дано нещо да чуят. И молитви...

# 511
Аз лично се страхувам да не почне да иска пари от този,онзи и т.н.,съответно следва да ги връща,а джобните не стигат та остава да си вади от касичка,да продава/залага неща и т.н.(не искам да си го и помислям) .Дано е само във фантазията ми!!!На този етап се задоволява с това,което давам.(съучениците му също разполагат със сходни суми,нямат изхвърлянки)

# 512
  • Варна
Абе, говорене, говорене, ама по някое време го хващам, че ме третира като дразнещ шум от радиото...

Между другото, не смятате ли, че ако намалите/спрете джобните, може да си търсят други източници на финансиране? Защото, мен този въпрос ме терзае от известно време

Минава ми през акъла. Абе казвам аз, че каквото и да направиш все грешиш Confused

# 513
Моят син пишеше домашни срещу заплащане. В края на срока или на годината си е направо бизнес!
Иначе много пъти съм го хващала, че не ме слуша когато говоря или обяснявам нещо. Дори като попитам как така не е разбрал, той си признава: "аз започвам да те слушам, обаче ти започваш да бла, бла, бла, бла, бла... и нищо не съм разбрал"! Май и за страничен шум не ставам Satisfied

# 514
  • Варна
beki8, у дома мъжа ми го практикува това, че какво остава за сина. Трябвало кратко и ясно. Е да ама понякога и кратко и ясно като кажа пак резултата е същият.

# 515
  • Варна
Днес пих кафе с приятелка. Тя учи за логопед и днес са имали лекции по психология та прясно, прясно баш на място. На пубер се говори с максимум до 3 изречения, при това прости. На мъж до 5. Rolling Eyes

# 516
  • Русе
На пубер се говори с максимум до 3 изречения, при това прости. На мъж до 5. Rolling Eyes
  Даже са много. Първо минавам жестомимически етап за да привлека внимание. Силата на звука няма никакво значение, даже е обратно пропорционална на вниманието. Нещо като сигнал да изключи.
 Когато искам да кажа нещо важно за училище използвам встъпителни раплики , като - Няма да повярваш, Страшно съм развълнувана, Представляш ли си. После информацията изложена в едно просто изречение.

# 517
  • Варна
Да, да, това е максимума. От там нататък е спрял да те слуша.

# 518
  • Русе
Много години не допусках, че просто не ме слуша. Бая дълъг път изминах и си почупих езика да говоря и повредих гърлото да викам.
 Иначе на философски теми и такива ,които го вълнуват си говорим доста.  Само че тогава аз понякога изключвам, за да не побеснея.Не мога да се възхищавам на диамантените зъби и окичените рЪци и вратове на някой черен рапър.

# 519
Моля, споделете как разговаряте със синовете си за вируса. Какво обяснявате, как реагират децата?
Тази вечер усетих, че моят син е неспокоен. Говорихме за училището му, което от вторник е във вирусна ваканция.
Той не е особено доволен от цялата неяснота и объркана програма.
Опитах се да му обясня, че няма как да е ясно и че подобна ситуация на несигурност отдавна не е имало в Европа.. и затова се действа ад хок.
Ден за ден и трябва да сме търпеливи, защото никой не знае какво ще бъде след 3 или 6 месеца.
Това го изплаши...

# 520
  • София
Говорим, гледаме новини. Моят син обаче не може да схване цялата ситуация, т.е. не усещам страх. Бяхме болни (всички у дома) преди грипната ваканция. Предполагам че ако сега се разсополиви ще се спече.
Затворен е цяла седмица у нас и не издържа. Искаше да излиза вчера, но не го пуснах. Не ропта много.
Днес ме питаше дали ще ходим на състезание в Италия. Ами не. Тренировките са им отменени от началото на грипната ваканция. Пита ме кога ще ходи на състезание. Нямам отговор.

От понеделник всички сме у дома. На мен ще ми е тегаво.

# 521
Отначало баба му следеше новините и за мой срам, всички я взимахме на подбив. Тя до кварталната градинка едва ходи, за Китай се разтревожила. После, когато станаха сериозни нещата, без паника си говорехме какво е редно и какво не в подобна ситуация. Той почти не излиза. За съжаление, с девойката(за която разказах) не са си разменили тел и си останаха с една среща и май му липсва.

# 522
При нас затварят училищата за 5 седмици от вторник. В понеделник ще им раздадат материали за учене и инструкции за някакъв вид дистанционно обучение.  Спряха тренировки и мачове.  Затвориха кина, басейни, спортни зали, театри, клубове . Отмениха всякакви събирания.  Уикенда децата бяха канени на рождени дни, отложиха ги родителите и правилно.

Без движение ще луднат. Планирали са да тичат всеки ден в близката гора,  ще работим в градината, ще караме колела из полето.  Мисля да им пусна и нетфликс за месец. 

Говорим, обясняваме.  Разбират, но едва ли приемат нещата съвсем насериозно. Извънредна ваканция като тази е събитие тук, все още им е смешно. Като мине седмица и ще стане доста трудно, подозирам.

# 523
  • Русе
И моето дете не се е стреснало много. Но поне започна да си мие редовно ръцете. 5-6 приятели си излизат всеки ден след обяд да тренират и да си говорят на една фитнес площадка. Не е много близо до нас, но не ползва градски транспорт.

# 524
И моят е притеснен,но по принцип си е чувствителен и го очаквах.Говоря открито по темата,все пак е голям(уж)и трябва да знае какво,защо и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт