ОСМИ КЛАС Сплотеното ни общество ще посреща Рождество

• 30 648
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Сиси, а аз бих ти казала да се надяваш!
Не сме на по 20 години тук събралите се, че да не знаем, че този свят е изпълнен с болка и трагедия. Ежедневна, ежечасна, ежеминутна и навсякъде около нас. За толкова раздираща мъка и смразяващ ужас научавам всеки ден, че ако се потопя в тях няма как да оцелея. Ще се побъркам със сигурност. Не искам да бягам от грозните факти. Даже напротив - хубаво е да се знаят. Хубаво е да се помнят, за да си помагат хората, за да проявяват емпатия един към друг, за да не забравят, че всичко е преходно и не всичко им е "в кърпа вързано". Даже и децата е хубаво да знаят, че живота не е един розов балон, за да не търсят своята "доза щастие", пробутвана  им от рекламната индустрия, а да ценят това което имат.
Тъжно е, тежко е, за тези деца и за още много други, за които не чухме в новините. Но няма място за отчаяние. Посрещаме празника на раждащата се надежда. И ще се надяваме, че тези деца са на едно по-добро място и ще търсим утеха в това. Дано и родителите им я намерят!

# 151
  • София
Сиси, не може да си представиш колко добре те разбирам, аз също не мога да престана да ги мисля,... никак не ми е коледно☹

# 152
  • София
В курса, за който трябваше да прочета книжката за таланта и как той се изработва извън зоната ба комфорт (споделих ви за нея ореди много теми) научих един критерий за това как...абе, как да не страдаш твърде. Има три вида дела - твои, на другите и на Господ. Човек трябва да мисли, да действа по своите. Тогава няма терзание. Може да не е лесно, но не е въвличаща мъка. Едва когато навлезем в чужди дела, тогава идват тревоги, страхове, яд и прочие, различни от мир, състояния.
Та, кое е Мое дело/работа (my business)? Трябва да отговаря положително едновременно на трите въпроса:
- Засяга ли ме?
- Моя отговорност ли е да направя нещо по въпроса?
- Мога ли да направя нещо?
Ако и на един от трите отговорът е "не" - навлезли сме в чужда работа.
Пример:
- Трагичните инциденти с деца ни докосват по емпатия, засягат ни като част от едно цяло - общество.
- Не е била наша отговорността да пресечем/ шофираме на пътя, да познаваме детето, да го предпазим.
- Не сме могли да направим нещо (повечето не сме били на място, разбрали сме късно).
Кое тук е моя работа?
- да пресичам/шофирам внимателно
- да говоря с детето си
- да осмисля откъде идват страховете ми
- да помогна с нещо на семействата, ако ги познавам/
- да инициирам нещо за превенция
- да премисля важните неща в живота
- да си отработя емоциите
- да пратя някак добри мисли към тези непознати, съкрушени хора
Всяко нещо, което ни докосне, но по някой от другите два въпроса не е наша работа, си има детайли и се оказва, че има подтема, която е наша работа. Щом енергията ни се насочи натам, става по-ведро, чисто и удовлетворяващо.
Ако като на игра човек упражнява тези критерии, идва момент, когато бързо отсява с какво да заеме мислите и действията си!

Успех с настроението, доброто и...с подаръците😀 ( установих, че най-добре си ги избирам аз, но обичам да избирам и за другите)

# 153
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Белобрадия старец вече донесе по един телевизор за всяко дете. Предупредени са, че няма да има повече подаръци, но не се сдържах и под елхата ще намерят още... Маша, настолно огледало и така мечтания колан за наборната и мауспад, батерипаг и мейлонг 4х4 за дребния. Той винаги ми е сложен, защото през декември има ИД, РД и за Коледа се изчерпвам от към идеи.

Последна редакция: пт, 20 дек 2019, 09:34 от ninanb

# 154
Скрит текст:
Сиси, миналата година преживях тежка лична загуба, при това внезапна. Терапията не ми помогна особено, освен, че смени гледната топка. Знанието, което получих, е, че трябва да се науча да не страдам за нещата, които не зависят от мен. Също така, че трябва да открия нещо, за което да се хвана. И друг път съм писала, от дупката ме изкара НВО и ако щеш, преекспонирането му в главата ми чрез форума. Смешно или не, така се случи.
Случаят от миналата седмица ме върна със страшна скорост в паниката на внезапното, при това с човешко лице, познавам и детето, мир на душата му, и майката. Ужасно е. Необратимо. Но виждам, че колкото повече се фиксирам, толкова повече се връщам назад в състояние, което не помага на никого. Човек трябва да намери нещо, за което да се хване. Звучи повърхностно, но е факт.

Днес е Игнажден.

Да си пожелаем здраве, мир и любов.
Аз си пожелавам и ведър ум, който да намира чар в спокойствието на рутината. За някого може да е смешно, но ако се замисли, ще ме разбере.

# 155
  • София
За втори път тръгвам да пиша някакви мрачнини и решавам, че няма да го правя. Мъча се да ми е коледно, тъпо звучи, но факт.
Вчера оцелях след Джъмбо - успях да отида към 2, имах една половинка отпуск, не беше много страшно, но представям си след работа какво е. За сметка на това в Икеа в седем вечерта нямаше жива душа.

Хубав празник е днес - да сме здрави и ние и всички около нас!

Ние чакаме една от моите лични 8 приятелки да роди.., направо сигурно и е писнало от нас, защото всяка сутрин се пита по чата ражда ли, не ражда - досадни жени, какво да ви кажа!? Точно те ще дойдат у нас утре и се бъзикаме как ще оказваме акушерска помощ, ако бебето реши да излезе. Една приятелка така беше у нас  на Нова година мноого бременна и я беше страх, че след пет етажа стълби ще роди, та затуй с един стол се качваха с мъжо и.

За подаръците - на мен също голяма слабост са ми обеците, мъжото и дъщеря ми ми подаряват най-често за рождения ден. От едно магазинче в Прага (някакъв Tiger беше - има го в много градове, с всякакви джунджурии) си купих нещо като малко щендерче връткащо се само за обички - сигурно към 48 чифта побира, че и повече - да ви кажа няма много празно място. Много си го обичам.
Обувки обичам също, но напоследък нещо нямам муза да си купувам - ние семейно имаме култов виц на темата (обуфки, обуфки).

Утре резервацията е за 17 часа на мое име, може би ще е на същия етаж, ще се опитам да дойда за 1 час.

# 156
  • София
Ох, много сладко това със стола и бременната. Напомня ми едни далечни времена преди 15 години, когато наборката ме беше измъчила. Доки беше казал да лежа и да не мърдам и аз с един пръст от спалнята командвах ММ как да подреди за Коледа и НГ. И местеше леглото заедно с мен, нали беше млад и не сецваше току така Grinning
Нали останаха хора за утре ей?

# 157
Аз не знам дали ще дойда, ще видя в последния момент. Никакви подаръци не съм купувала, за утре имам много амбициозен списък, а навсякъде ще е задръстване, хаос и лудост. На 22 няма как да я свърша тази работа, защото сме на гости, а на 23 - на работа. Затова съм под въпрос, но с добри намерения.

За подаръците като говорихме, забравих - 2020 е високосна и се носи сребро. Има символика в такъв подарък, демек.

# 158
  • София
Честит Игнажден! Само хубави хора да ни полазват!!!
мартеа, от много време съм открила удоволствието на спокойствието на рутината и подредения ритъм на живот. Това те ми пречи да се наслаждавам на изненадващите добри емоции, когато ме споходят.
Сънчо, и 5 жени да дойдем на срещата, пак ще вдигнем шумотевица като за 50. Но все пак се надявам да дойдат повече, макар и за малко!
Na_Vesi_pateto, как може да се сдобием с книгата на сина ти. Много ми се иска да я купя за подарък на щерката (ако може с автограф Wink )
Хубав да е денят ви и доскоро!!!

# 159
  • нейде там, където ....
Добър да е полазникът ви днес - здраве и късмет да ви донесе!

мартеа, разбираме те напълно, за всичко. А за чарът на спокойствието на рутината - това ме държи на едно и също място, физически, като работа и като жилище. Форумът ме е измъквал от най-дълбоките дупки. 13 години вече ми помага за това.

dimitrina73, би ли споделила коя е книгата? пропуснала съм я нещо.

Подаръците в нас се слагат под елхата на 24-ти, късно вечерта, за да е по-пълна изненадата. Макар да се пишат писма или поне да се питаме, изненади винаги има. Децата ще получат джаджи към електронните си устройства + хубава книга. Бабите ще получат календар с наши снимки, пакет сладки и пакет снимки. Ако сколасам, може и албумче да направя.
Аз обичам книги, джвъчки всякакви, пособия за рисуване и сладкоправене - също. Проблемът е, че имам оборудване за малък сладкарски цех и обзавеждане за художествено ателие, но без необходимото за тях пространство. Козметиката се свежда до натурални масла, с които си я бъркам. И един любим парфюм. А бе, оказа се, че съм много придирчива ... За мен сякаш е писано:

Скъпи дядо Мраз Коледов, бях много добра през цялата година. Добре де, през повечето време. Хубаво де – през половината. От мен да мине – поне се опитвах. Ама много се старах, да знаеш. Така де, от време на време .... А бе ... я, по-добре аз да си го купя!

# 160
Здравейте, моля за малко помощ като информация за очила за виртуална реалност. За подарък са, а аз въобще не съм в час!
Какво да се прави, вие сте моите виртуални другарчета и ви имам доверие за такива покупки:)

# 161
Нямам информация за очила, но бих задала в Гугъл и по изображението - към магазин.

Изпуснала съм новата тема. Чудех се защо замлъкнахте така и днес с кеф изчетох 11 страници. Обичам ви, прегръщам ви, влязохте в дома и душата ми днес, на Игнажден.
С този ден започват Рождественските празници. Да са светли и уютни!

# 162
Аз затова ви питам, защото нямам понятие от тези очила, чичко Гугъл го питах, но просто разбрах колко съм зле по темата. Та ако някой има опит нека сподели, та да зарадвам едно дете. Имам чувството, че увреждат зрението повече от телефон, може да не съм права! Ама върви се обяснявай като такова се иска за Коледа! Моите деца не ми искат често скъпи подаръци , затова може да ги огрее! Е, за 1200 лв ми е много:)

# 163
  • София
Ние миналата година купихме очила за виртуална реалност от Технополис. Имаше 3-4 модела. Избрахме едни за около 50 лв, които стават за Андроид и за по-големи телефони. Не е необходимо да са скъпи, има и за 20-30 лв.

# 164
  • София
Andrupolis, преди 2 години купих за Коледа на щерката такива очила.
Ползва ги 3-4 пъти и ги остави (независимо от пристрастеността ѝ към този вид забавления). Почнаха да ѝ се замъгляват очите и да я боли глава.
Бих премислила покупката им, ако трябваше да купувам отново. Прочети мнения и отзиви.
Иначе, аз купих за 80 лв. такива.
Скрит текст:
https://www.jarcomputers.com/VR-BOX-2-71002_prod_VRDF71002.html
Скрит текст:

Сега са намалени съществено

Общи условия

Активация на акаунт