ОСМИ КЛАС Сплотеното ни общество ще посреща Рождество

• 30 347
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Цитат
Ради, аз за девойката говоря. Между тринайстата и четиринайстата си година е пораснала с 2 см. и от тогава не е въобще. Сега се оплаква от болки в костите и се надявам да помръдне още някой и друг см. В момента е 157см.
Приемам да мърдам само на акъл Smiley Иначе, разбрах, че е за девойката,ninanb   Two Hearts

# 601
  • Sofia
Аз мисля, че с идването на месечния цикъл, спират да растат или поне израстват още 2-3см след това.

# 602
Аз мисля, че с идването на месечния цикъл, спират да растат или поне израстват още 2-3см след това.
При девойката не беше така. Поне 10-12 см е пораснала от тогава . На 12 и дойде.

# 603
Много, много различно е с растежа при девойките и каквото и да кажем, може да не се отнася до конкретното дете. Моите лични спомени са за бурен растеж между 5-ти и 7-ми клас - от последните места в редичката по физическо до първите /в един и същи клас/. След това растежът се забави, но продължи до студентски години. Бях изумена, когато се срещнах с кавалера си от абитуриентския бал и установих, че е чувствително по-нисък от мен /а на бала бях с малък ток и имаше няколко сантиметра в негова полза/. Най-ясно може да се разбере дали девойка  ще расте още при рентгенография на китката. Ако е вкостеняла, растежът /на ръст/ е приключил. Май  няма особена връзка с цикъла, въпреки че битува подобно твърдение. По-скоро е съвпаднал моментът на завършен растеж на костната система с  настъпването на хормоналната зрелост.

# 604
  • София
И тук оборват това твърдение.
Не е най-достоверният източник, но в случая съм склонна да вярвам.

# 605
При тази акселерация и аз не мисля, че има връзка.. Масово вече девойките се сдобиват с цикъл на 11-12 г.

# 606
Ооох, моята е с тежка зараза - мързел, още от детската градина, а и се оплаква от болки в глезените и колената. Тя качи килограми при ендокринните проблеми и не знам какво да я правя. Ще търся и ортопед, и травматолог и психолог, като последният е за мен.Joy

# 607
  • София
Да, Ани, май няма връзка.  Когато цикълът на едната ми близначка дойде в 6 клас на 13 г., да е била не повече от 1, 63 -1,64. Към днешна дата, вече на 19 и малко, е висока 177 см. И най-странното е, че последните  1-2 см  от този ръст ги докара в 12 клас.

Последна редакция: вт, 14 яну 2020, 22:21 от пенсионирана русалка

# 608
  • София
Е кое му е страшното Русалке!Млада,хубава и висока жена!
...Спунк, ние вече ще мърдаме надолу Grin
Категорично отказвам. Hands Point Up
И аз отказвам,ама никой не ни пита.Но се надявам,че имаме още време.

# 609
  • София
О, Али, аз не съм казала, че е страшно, напротив,  споделих само заради връзката цикъл- ръст.. Който ме познава, знае, че съм квадратна (без да съм ниска), та как бих могла да недоволствам от такава фигура като нейната, мога само да си мечтая за подобна... в следващия живот Simple Smile

# 610
  • Sofia
Значи аз съм каръкът - сдобих се с М на 9 години и останах с ръста си от тази възраст Grin Сигурно е до ген или радиация (с моите съученички всичките бяхме ок.160см).

# 611
  • София
Ама ти ела на следващата среща, та да те познава човек. Stuck Out Tongue Winking Eye
Апропо 24-ти и 25-и са с равен брой гласове. Какво ще правим? Ще седим от петък вечер до събота около обяд ли?

# 612
Русалка да гласува за срещата и да дойде на избраната дата, така ще определим деня Stuck Out Tongue Winking Eye

# 613
  • София
Русалче, ти баща, ти майка, спаси ни от целодневно пиянство!

# 614
  • София
Русалче, ти баща, ти майка, спаси ни от целодневно пиянство!
Апропо не съм гласувала още. Laughing

Еййй да напомня на Fair Lady за бадж. Hug

Общи условия

Активация на акаунт