Отговори
# 165
  • в реалността
Слънчев о момиче, имаш ли деца? Струва ми се, че не си чела внимателно.....Споделяме  си как реагираме в дадени ситуациии, ама да на наричаш това пропаганда е пресилено.  Аз лично не се срамувам от факта, че наплясквам детето си и не  си позволявам да раздавам класификации, и да правя обобщени изказвания......Щото всеки постъпва така, както сметне за правилно, познавайки добре детето си Peace

Венера, не, нямам все още деца, но това не пречи да имам мнение по въпроса. Аз съм възпитавана без бой, без дори пошляпвания, значи - ето, може и така.
Как смяташ че е редно да възпитаваш собственото си дете - си е твоя работа и не е на никой по силите да ти се бърка независимо дали споделя възгледите ти или не с оглед възпитанието на собствените си деца (и това по-горе изрично съм го написала). Но несъгласието с тези възгледи по никакъв начин не се равнява на личностна квалификация  Peace
Направи ми впечатление че в по-голямата си част писалите по темата са привърженички на боя като възпитателно средство (четейки ви някакси ми се стори че някои от вас дори преминават границата между пошляпването и боя и не виждат нищо нередно в това) и тези неща породиха известни притеснения в мен. Защото моето мнение е че боя не е чак толкова ефикасно възпитателно средство и има алтернативи. И смятам че вместо да търсим границата между боя и малтретирането, по-скоро би трябвало да се запитаме къде е границата между пошляпването и боя.

# 166
слънчево момиче приветствам мнението ти и се радвам, че има и други, които мислят като мен. Понеже беше дала за пример "столчето за размисли" ще се поясня. Аз съм против да се затваря детето в стаята само, докато размисли. Това за мен също е насилствено. Може да се сложи на столчето в хола във времето, в което ние си шетаме там, пием си кафето или нещо друго. Не бива да се игнорира детето по никакъв начин. А да бъде затворено в дрешника е направо безумие. Това понякога дава трайни отклонения. Абсурд! Изобщо е недопустимо, това което повечето от вас поддържат като възпитателна дейност.
Изобщо съм на мнение, че с дете трябва да се държиш, така както очакваш то да се държи с теб.

Последна редакция: чт, 27 юли 2006, 14:34 от maikata

# 167
  • Mediterraneo
Вярно, че последните няколко страници четох диагонално, но не видях някой да споменава затваряне в дрешника или килера  newsm78 Айде да не навлизаме в трилърите, а?!

# 168
  • София
Вярно, че последните няколко страници четох диагонално, но не видях някой да споменава затваряне в дрешника или килера  newsm78 Айде да не навлизаме в трилърите, а?!

Аз май споменах...  Rolling Eyes
Нас ни наказваха като се биехме по нощите с възглавници... В дрешника... никога не ни е било страх там честно казано  Crazy

# 169
  • София
Слънчево момиче, хич не я обичам тази реплика... ама ще си говорим след години... Twisted Evil
Тогава ще разбереш с пълна сила какво искам да кажа...
Честно казано би ме развълнувало противоположно мнение на майка минала по моя път с дете с характрер сходен на моето... иначе не върви! Много е лесно да упрекнеш някой. Аз пък съм сигурна, че много майки не смеят дори да се обадят, заради такива постинги като твоя. Ами мен пък не ме е страх да си кажа мнението, защото смятам, че съм права и не вибдам нищо нередно в това, което пиша! Никой не е казал, че като нямаш деца не може да имаш и мнение.. имай си, но не се заричай, защото нещата често коренно се променят!

# 170
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Явно няма общовалидна рецепта........и явно наистина всеки родител я открива специално за детето си и тя не важи за останалите му деца и освен всичко се променя с времето...........Как да не полудееш  #Crazy

# 171
  • До хладилника, който обичам
Пляскана съм. Не малтретирана - пляскана, от майка ми, от баща ми - почти никога (методите му са други). Също съм била накарзана с жестоко сърдене с мълчание и игнориране, ако е било особено тежко провинение. Пляскането не го помня (макар че съм сигурна, че е давало нужния ефект), но другия вид наказание го помня, и то много ясно, с много неприятно чувство.
Ако сега се върна тогава - предпочитам да ме наплескат, отколкото да ме наказват иначе.

# 172
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Леля ми разказа , че братовчеда като малък , след една голяма беля, когато тя започнала да обяснява защо не е трябвало да прави така и дрън- дрън.....я погледнал мило и я попитал
 " Добре де, не може ли просто да ме набиеш и да си ходя ?"  Joy

# 173
  • София
Леля ми разказа , че братовчеда като малък , след една голяма беля, когато тя започнала да обяснява защо не е трябвало да прави така и дрън- дрън.....я погледнал мило и я попитал
 " Добре де, не може ли просто да ме набиеш и да си ходя ?"  Joy

И право е било детето...  Joy

# 174
Айде и аз да си кажа мнението по въпроса.И аз съм от тези дето шамаросват .......,но в момента когато чашата прелива и след като е опитано всичко друго.Не мисля,че има майка,която още с прибирането в къщи си мисли"Днеска трябва да го набия,че да го възпитам това дете"Ами то всичко става в последствие на някаква разпра и от безсилие в даден момент се прибягва до шамара.И в интерес на истината тогава детето разбира че е прекалило.Не мога да се съглася с Слънчево момиче ....Като са малки  не се пляскат децата,защото знаеш че не го прави умишлено или за да те подразни.Точна като стане по-голямо детето тогава има полза и разбира защо е изяло шамара,а като е малко ми че то не може да разбере......Аз досега не прочетох някоя майка да шамаросва детето си с възпитателна цел/да го набия,че да се възпита???????????/ newsm78

# 175
Предлагам авторката, ако има желание, да промени малко заглавието на темата. Peace

# 176
  • София
......Аз досега не прочетох някоя майка да шамаросва детето си с възпитателна цел/да го набия,че да се възпита???????????/ newsm78

А за какво? Да го набия, че да ме разбере? Да го набия, че да проумее колко е лошо? ...  newsm78

Последните няколко отговора показват кое е по-запомнящо се - боят или мълчанието да речем. И какво излиза - нека бием децата, че по-малко ги впечатлява от разговора  Thinking

Баща ми не ме е удрял, но говореше с мен с часове. Говоренето не унижава, но удрянето - да.

# 177
  • София
......Аз досега не прочетох някоя майка да шамаросва детето си с възпитателна цел/да го набия,че да се възпита???????????/ newsm78

А за какво? Да го набия, че да ме разбере? Да го набия, че да проумее колко е лошо? ...  newsm78

Последните няколко отговора показват кое е по-запомнящо се - боят или мълчанието да речем. И какво излиза - нека бием децата, че по-малко ги впечатлява от разговора  Thinking

Баща ми не ме е удрял, но говореше с мен с часове. Говоренето не унижава, но удрянето - да.

Ааа, Иса, има значение какво се говори.. Говорене е много общо. Аз си имам и друга теория.. От това дето чета тук виждам, че татковците по-малко шамаросват или изобщо не го правят. А защо??? Ми защото децата имат повече респект от бащите... и защо? питал ли се е някой... ами защото по-малко ги виждат.... В началото все майката е с детето, бащата го вижда вечер.. в днешното време пък дето всеки работи като луд бящите рядко се прибират в 17:00 от работа. Не сне ли забелязали, че децата имат по-голям респект от по-непознати хора... Ами така става с бащите... на майките се качват на главите и ги докарват до лудост... Мен баща ми ме е бил точно 2 пъти... и си спомням прекрасно...

А от цялата тема пък виждам, че явно има майки, които постигат според мен непостижимото... с кротки разговори и обяснения на високо ниво убеждават деца на по 2-3 г., че не е хубаво да се качват на масата, примерно (не е към теб насочено, Иса  Heart Eyes).. АМи явно аз съм от малкото дето си признават пред себе си и пред околните, че понякога не успяват да минат без крясък или шамарче (не по бузата) Това е положението.. на мен някак си вече ми стана трудно да пиша едно и също и май ще спирам.... Mr. Green
И накрая.. наистина не се чувствам виновна.. обявете ме за безотговорна майка  Twisted Evil

# 178
  • Вече в моята си приказка...
Предлагам авторката, ако има желание, да промени малко заглавието на темата. Peace

Очаквам идеи!!!

# 179
  • София
... Мен баща ми ме е бил точно 2 пъти... и си спомням прекрасно...

Ето - виждаш ли - ако те беше бил през ден нямаше да си го спомняш изобщо толкова прекрасно. Същото ми каза и моята психоложка, когато ударих веднъж Дариа. Вярно тя е малка и няма да помни, че съм я ударила, но това не е средство за възпитание, а само показва кога си минал границата...

А от цялата тема пък виждам, че явно има майки, които постигат според мен непостижимото... с кротки разговори и обяснения на високо ниво убеждават деца на по 2-3 г., че не е хубаво да се качват на масата, примерно (не е към теб насочено, Иса  Heart Eyes).. АМи явно аз съм от малкото дето си признават пред себе си и пред околните, че понякога не успяват да минат без крясък или шамарче (не по бузата) Това е положението.. на мен някак си вече ми стана трудно да пиша едно и също и май ще спирам.... Mr. Green
И накрая.. наистина не се чувствам виновна.. обявете ме за безотговорна майка  Twisted Evil

Моята цел не е да накарам някой да се чувства виновен, а просто да се мисли преди да се удря за щяло и нещяло, в името на възпитанието.

Дариа наистина я научих да не се качва на масата без ни веднъж да я ударя. Казвах "Не" кратко и ясно, ако продължи опитите я свалях ... на 5-6 път се отказва. След известно време /1-2 седмици/ пак и хрумва, аз пак така и... не се качва.

Общи условия

Активация на акаунт