Избор на сушилня - Тема 14

• 41 003
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте! Скоро ще си купуваме сушилня, освен марка ме интересува какви параметри/  характеристики се гледат на сушилните? Клас, програми, самопочисвтане... Какво точно да гледаме?

Трябва да гледате
- енергиен клас , поне А++
- клас на кондензация
- обем и материал на барабана , да е по-голям обем и материал неръждаем
- инверторен мотор или ниво на шум
- гаранция , ако има удължена - 5г в повечето случаи
- допълнителни филтри и самопочистване са ви по желание , моята е със самопочистващ се кондензатор и аз чистя само филтъра на вратата
- марки , Бош, Миеле, АЕГ, Горение, добри отзиви има и от Беко

и късмет най-вече с уреда Hug

# 421
Понеже старата сушилня издаде багажа и от месец накъде си взехме нова AEG. Ами въобще не съм доволна, сравнявам със старата, която ми вършеше много по-добра работа. Първо тия скрити бутони от типа тач, въобще не реагират. Пръстите си да счупя от натискане, както и да натискам, задържам и т.н. еми не става. Къде се включва, къде не - то си знае. Трябва да имаш идеални нерви да избереш някаква опция, ако въобще успееш да го направиш...Grinning
Второ сушилнята суши само на чисто мокро пране, само тогава духа топъл въздух и дрехите са топли и изсушени. Ако обаче си сушил навън или на сушка и решиш просто да доизсушиш и това става мисия НЕВЪЗМОЖНА. Сушилнята се пуска, върти на студено около 5мин и спира и така може да я пускам до безкрайност. Пробвах всяка програма, екстра дрох и какви ли не комбинации и не и не... Дрехите си остават влажни и нито стават за гладене, нито за прибиране, нито може да ги изсушиш със сушилнята... И се питам за какво де факто е тази сушилня?!?! Една напълно безсмислена и скъпа сушилня, която не оправдава нито марката нито цената си. Много по-добре да бях си купила нова стар модел сушилня на половин цена, коята знам как работи и какво всъщност се очаква да прави. Много съм разочарована от новите и прехвалени модерни и луксозни сушилни, които де факто даже не може да използваш по предназначение....Confounded
Това за сензорните бутони не става с ръгане. Напротив, супер са си и си работят перфектно. А относно това болднатото - ами пробвай със сушене за определено време. Тогава няма как да ти я изключи сензорът. Поразучи я дет се вика....

# 422
При нашето АЕГ тъч бутоните за задаване на степен на сушене са активни при програмите памук и синтетика. При останалите програми от тъч програмирането е активен само отложения старт. При останалите програми има само една степен на сушене, зададена фабрично. Функцията при която се намалява шума, но се увеличава времетраенето на програмата също е активна само при програмите памук и синтетика.

# 423
Случвало се, когато суша спалното бельо, някоя от торботе така да се e oвъртяла, че на места да е относително влажна, но в никакъв случай - мокра. Тогава я пускам на същата програма, не за време, и си я доизсушава без да спира.
Нямала съм проблем като при Lunna pateka.
Сушилнята ми е Gorenje.

# 424
  • Пловдив
Здравейте момичета, бих искала да помоля за съвет, спряла съм се на тези две сушилни, ако може да ме посъветвате коя от тях да избера, да дадете отзиви за тях.

https://www.emag.bg/sushilna-s-termopompa-miele-twb140-wp-11286490/pd/DBY6W8BBM/   и
https://www.emag.bg/sushilnja-s-termopompa-smeg-dht82ein-60-sm-i … ein/pd/DG0J21BBM/

Благодаря ви предварително!

# 425
Поне по данни от етикетите ефективноста на кондензация на Милето е клас "А", а на Смег-клас "Б".  За миле-то пише, че топлообменника няма нужда от поддръжка(?), но за Смег не видях да е казано нещо. Попитайте в магазин и отворете капачето да видите как се почиства (да не се окаже, че е само в сервиз). Иначе и двете изглеждат с добри показатели, но със сигурност знам, че сервизът на Миле е под всякаква критика(изпатих си) и ме дразни ниската гаранция, която дават за България. Направо си е дискриминационна. За Смег не знам кой сервиз ги обслужва и дали работят добре.

Прочетох още малко. Това са ръководствата на двете машини. Вътре са таблиците с програмите и съответните килограми, функции и т.н. Оказа се, че и двете са с лесни и достъпни за почистване топлообменници.
https://www.miele.bg/pmedia/ZGA/TX2070/11403330-000-00_11403330-00.pdf
https://static.21vek.by/img/galleries/498/45/dht82ein_smeg_5a1d6500f2453.pdf

Миле дават  25 месеца гаранция, а Смег - 60!

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 10:21 от petiaivanov

# 426
  • Пловдив
Скрит текст:
Поне по данни от етикетите ефективноста на кондензация на Милето е клас "А", а на Смег-клас "Б".  За миле-то пише, че топлообменника няма нужда от поддръжка(?), но за Смег не видях да е казано нещо. Попитайте в магазин и отворете капачето да видите как се почиства (да не се окаже, че е само в сервиз). Иначе и двете изглеждат с добри показатели, но със сигурност знам, че сервизът на Миле е под всякаква критика(изпатих си) и ме дразни ниската гаранция, която дават за България. Направо си е дискриминационна. За Смег не знам кой сервиз ги обслужва и дали работят добре.

Прочетох още малко. Това са ръководствата на двете машини. Вътре са таблиците с програмите и съответните килограми, функции и т.н. Оказа се, че и двете са с лесни и достъпни за почистване топлообменници.
https://www.miele.bg/pmedia/ZGA/TX2070/11403330-000-00_11403330-00.pdf
https://static.21vek.by/img/galleries/498/45/dht82ein_smeg_5a1d6500f2453.pdf
Миле дават  25 месеца гаранция, а Смег - 60!
[/quote]

Много благодаря! Ще пробвам да ги видя на място и да реша.

# 427
Миле предлагат увеличение на гаранцията до 10год срещу допълнително заплащане, мисля че 480лв беше.

# 428
То това е ясно, но струва ли си предвид тромавия им сервиз. Тя гаранцията си минава, а ти си стоиш без уред седмици наред.... Аз не знам защо в България се шири схващането, че са нещо кой знае какво. Бяха преди повече от 15 години, сега и техните машини не са същите. Спестяват и те здраво. Първата, която си купих в Германия преди 25 години, имаше 10 години гаранция и не се счупи нито веднъж за 12 години ползване.

# 429
При нашето АЕГ тъч бутоните за задаване на степен на сушене са активни при програмите памук и синтетика. При останалите програми от тъч програмирането е активен само отложения старт. При останалите програми има само една степен на сушене, зададена фабрично. Функцията при която се намалява шума, но се увеличава времетраенето на програмата също е активна само при програмите памук и синтетика.

Именно, това искам да кажа. Няма програма в която като съм избрала да мога да променя т.н. фабрични настройки. Гледах в книжката и там пише избираш една програма и с комбинация от 2 бутона променяш фабричните настройки. Да обаче при този модел сушилня тази комбинация от клавиши не работи... Нищо не мога да променя освен заключване за деца... Нищо друго... И не че не разучих и прочетох подробно упътването. Просто и в него нищо не пише... И как да задам време за сушене? При мен има само задаване на отложен старт. И другото е деликатно пране и деликат +. Това ли е всъщност, защото ако ги натисна пак не избирам никакво време в минути?!? Много тъпа работа... Rolling Eyes Нямаш абсолютно избор да избереш време и температура на сушене... Каквото са ти задали фабрично това...Напълно безполезна сушилня! Не знам имам ли право да я върна след като не е повредена и въобще какви са ми правата в случая?

Моля някой с АЕГ да каже има ли възможност за топло сушене за избрано време и как точно се избира?

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 11:34 от lunna pateka

# 430
lunna pateka снимай дисплея да видя програмите и ще ти кажа  коя е за време за топло .
За връщането , ако е от ЕМАГ и пазиш всичко , включително и кашона , може да я върнеш.

# 431
lunna pateka, напиши точния модел или дай линк към нея да видим.

Такъв символ имаш ли:

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 13:14 от petiaivanov

# 432
Сега не съм в къщи да снимам модела, но мисля е тази - AEG T6DB72GP - 6000 - ProSense

Скрит текст:

Не живея във Бг и не е купуване от БГ. Ако някой знае от къде да си сваля упътване на български, ще съм благодарна. В това което имам няма нищо за самите програми и бутони, толкова опростено упътване не съм виждала (по-скоро само за частите, за монтаж и почистването й)...

# 433
OK. Виж тук точка 6.5 Tijd
https://www.libble.eu/aeg-t6db72gp/online-manual-862882/?page=0003
Това е програмата за време. Позволява да се зададе от 10 мин до 2 часа. Времето се увеличава с по 10 мин. със всяко следващо натискане на бутона.
 В точка 9.2 от упътването е указано как да се направят прецизните настройки на степента на сушене.

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 13:41 от petiaivanov

# 434
petiaivanov, Благодаря, довечера ще разучя подробно.... Smile

Общи условия

Активация на акаунт