Избор на сушилня - Тема 14

• 40 937
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Ние избрахме това AEG надявам се да останем доволни .По- натам ще я ползвам ,че още не е готов апартамента ,първа сушилня ми е ще ви следя и питам като му дойде времето Simple Smile https://techmart.bg/%D0%A1%D1%83%D1%88%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D1%8F%20AEG%20T8DBG49S

# 496
Със здраве всички нови собственици да си ползват сушилните!

# 497
  • София
Моля за съвет - изпрах зимно яке, с мембрана. Не го центруфугирах, защото четох, че не трябва. Само изпомпах водата. Как да го пусна в сушилнята? Имам програма точно за такива якета ( с АЕГ съм), но като е толкова мокро... Мисля да го оставя да се поизцеди и после да го пусна. Или да го пускам веднага?

# 498
Ще отнеме часове да се суши нецентрофугирано.

# 499
  • София
Преди съм пускала на центрофуга такива якета, без да знам, че не трябва. Сега обаче четох, че така се съсипва мембраната. Затова се чудя какво да го правя.

# 500
Преди съм пускала на центрофуга такива якета, без да знам, че не трябва. Сега обаче четох, че така се съсипва мембраната. Затова се чудя какво да го правя.
На етикета е отразено дали подлежи на центрофугиране или не.Ако подлежи ,то тя е с ниски обороти 400/600.Когато не подлежи,обърнете якето с хастара навън и откопчайте вс.ципове или др.закопчаване.Сложете 2 или 3 хавлиени кърпи за лице /стандартен размер/  и топки за сушене и пуснете на daunen /пух и изделия с пух/.Можете да ги извадите/кърпите/след около 1.30;2.00 часа-те ще са попили влагата и продължете сушенето.По спомен програмата е около 4.00 +часа по старт,но СМ я редуцира при цикъла на сушене.Успех!

Последна редакция: нд, 09 фев 2020, 13:28 от niljaniljo

# 501
А специалната програма не си ли знае с каква центрофуга да завърши? И аз имам АЕГ и като пера такива неща ги пускам на специалната програма и има някаква центрофуга.
Но ако са много мокри нищо не пречи да ги оставиш на простир да се пооцедят.

# 502
  • София
Аз на пералнята нямам програма за якета, само на сушилнята имам.
То якето вече се поизцеди, сега ще го пусна с няколко кърпи. Много полезен съвет - точно от такъв се нуждаех!
Благодаря!

# 503
Може и пералнята да има такава програма за пране. Обичайно те са с детерминиране обороти на центрофугиране и не подлежат избирателно на промяна. За новите модели сушилни, представени на БГ. пазар само 9 серия Aeg e 3d и сензорика за измерване на влага във вътрешността на облеклото/текстила. За разлика от 8 серия, Отзивите за 9  са добри-цената също.
Не ги оставям да се отцеждат дълго време, за да не останат петна от този процес по посока на отцеждането.

# 504
Отчитам се за финните настройки на  Miele-то. Промених степента на сушене на памук от 4 на 6 и всичко излезе сухо на 100% ,даже смятам да пробвам на 5 как ще е, може да няма нужда от 6. Наблъсках шушлякови якета с плетени блузи, дънки, тънки дрехи ,постарах се да я понапълня, резултата е БЕЗ ЗАБЕЛЕЖКА Simple Smile Както беше казала друга съфорумка тук доволна, доволна ,доволна! 😋
Да попитам Финиш вълна, само на края ли се ползва да са пухкави или единствено на тая програма сушите плетени дрехи?

Последна редакция: нд, 09 фев 2020, 20:07 от doussy

# 505
Само дето за да излезе всичко сухо шушляковото яке се е пържило ненужно 50% от времето. Или ги слагай по отделно, или някъде по средата спри и извади сухите неща. Така хем няма да се пържат, хем другите няма да се мачкат и ще се сушат по-добре.

# 506
Здравейте,
Обмисляме закупуването на сушилня и харесахме този модел:
https://zora.bg/product/yt-m11-83k-rx-eu
Може ли да ми дадете мнение?
Благодаря ви!
Прочетох, че не е препоръчително барабана да е от полиплекс, но на много от сайтовете не пише от какъв материал е изработен. Къде може да се проверят всички важни детайли, тъй като явно всеки път си харесвам уреди за които няма мнение. Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 фев 2020, 08:57 от mar4ela

# 507
mar4ela на сайта на производителя на уреда може по-подробна информация да намерите , за матееиал на барабана .
Тази която сте показали барабана е от полиплекс , а и от тази марка не съм среща отзиви и коментари в групата .
Вие си преценяйте каква да вземете .

# 508
Затова и попитах, тъй като не намерих отзиви за нея. При търсене в Гугъл ми излизат отзиви на италиански и полски, които са добри. Но от български потребители не откривам нищо.
Устройва ме като размер и параметри, но прочетох за казана и сега съм в голяма чуденка. По-скъпите модели са по-добри, но бюджета ми не отговаря. Simple Smile
На табелката в магазина пише, че е произведена в Полша, ако това има някакво значение. Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 фев 2020, 09:57 от mar4ela

# 509
mar4ela на сайта на производителя на уреда може по-подробна информация да намерите , за матееиал на барабана .
Тази която сте показали барабана е от полиплекс , а и от тази марка не съм среща отзиви и коментари в групата .
Вие си преценяйте каква да вземете .
Къде го прочететохте, че аз нищо не открих. И барабан или казан, че има огромна разлика между двете. Хич не ми иде брабан да се прави от полиплекс, разбирай пластмаса. По-скоро е казанът. Барабанът евентуално е от галванизирана стомана, която при нараняване от ципове, копчета и разни такива е твърде вероятно да се олющи и после да пуска ръжда. Аз барабан, който не е иноксов (неръждаема стомана) не бих избрала.
Бих се напънала за още 100 лв. и бих взела тази:
https://www.gorenje.bg/produkti/golemi-domakinski-uredi/peralni- … ini/da82il/729362
Не погледнах дали е с инвенторен мотор, но е с термопомпа, иноксов барабан, който се върти в двете посоки и с много хубави програми+ сензорно сушене, при Уирпулът не виждам такова нещо.

Последна редакция: пн, 10 фев 2020, 11:24 от petiaivanov

Общи условия

Активация на акаунт