Избор на сушилня - Тема 14

• 40 988
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Значи като махнете 6 на схемата можете с фенерче да погледнете и го виждате. Разбрах. А само в едната посока ли върти и вашата като такава от по-висока серия.

# 466
Да , така е , от там се вижда .
За въртенето ще ви пиша довечера, не съм обърнала внимание до сега как върти дрехите .

# 467
  • Пловдив
Marsian,аз съм 9-та година с Бош(първият модел клас А),върти дрехите само в едната посока,във второто ни жилище съм с Бош(home profesional) 7-ма година,и тя върти дрехите само в едната посока.Първата ми сушилня е ходила на профилактика в сервиз(след 5-годишна употреба,вкл.и през лятото),а втората не е профилактирана в сервиз(и тя се използва целогодишно).И от двете съм много доволна!

# 468
Още не съм пипала да променям програмите, чакам ММ да се върне за уикенда и той да погледне... Обаче се питам аз като блондинка и като обикновен потребител на сушилнята, моя работа ли е да сменям фабричните настройки и да нагласям програмите?!? Smile  Що за глупост от тяхна страна да се обвързва всяка домакина с такова нещо... Още повече не всеки има техническо образование. Защо това сменяне не е направено лесно с бутон, врътка и т.н.? Какви са тези комбинации от бутони, сложни схеми, които да разучаваме, за да накараме новата си сушилня да суши? Тия като пускат нов продукт в производството не я ли тестват дали суши или не със зададените фабрични настройки? Надали има домакиня да прибира в гардироба си влажно пране, което след известно време замирисва на мухъл или на спарено... Или те не разбират кое е сухо и кое е влажно?!? Аман от некомпетентни производители и въобще от нови технологии, ненужни на никого... Оплаках се... Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 469
Лунна пътека, по-назад в темата Петя е обяснила как става тъч програмирането с два бутона/пръста. Номера е натиска да е еднакъв и ако правиш като мен с палеца и показалеца на едната ръка не става, но когато последвах съвета на Петя да ползвам двете ръце, с двата показалеца успях да активирам промяната на степените на сушене на програмите, чиито фабрични настройки не са с предвиден бутон за смяна на степента на сушене. Е, малко се поупражнявах защото натиска върху тъч бутоните трябва да е не толкова силен, колкото продължителен, но се получи и се появиха описаните в упътването символи СО с хоризонтални една, две или три чертички. Избрах едната чертичка като натисках старт бутона, после пак активирах двата тъч бутона и символите изчезнаха, но когато стартирах програмата символа за сушене излезе с два плюса, както е посочено в ръководството за избрана степен с една черта - пълно сушене. Друг е въпроса, че едната възглавница беше добре, а другата влажна, но може би двете възглавници са надхвърлили изискването за килограми на програмата. Реших, че се равняват на една завивка, но може и да греша. Още не съм пробвала тази степен на сушене върху завивката, но се надявам да я изсуша с едно пускане на програмата, а не с две както до сега.
Извинявам се за спама, но ако има и друг, който се затруднява с тъч бутоните може да му е полезно да прочете как става.

# 470
Здравейте,
предстои ми закупуване на пералня и сушилня. Все още се двоумя дали да не бъде един уред, понеже нямам място в апартамента, но постоянно ме убеждават, че е по-добре да са два отделни уреди - чисто като време на живот (едновременната работа на двата уреда не е от значение за мен). Като цяло малка пералня 6 кг ме устройва напълно.
Въпросът ми към вас е дали някой има мнение за перални:
1. https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BEKO-WTV-6633-B0/p/680666
2. https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BEKO-WTV-7533-XB/p/680675
3. https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BEKO-WTV-6633-B0-New/p/680703
Според вас коя да избера?

и за сушилния, искам да я вкарам в шкаф в кихнята, тъй като няма сушилни за вграждане съм се насочила към по-тесни, не стандарните 60 см.
Като единствен вариант гледам тази https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BEKO-DH-7411-PA/p/680400 - все пак е с термопомпа. Дали е добра?
И за двата уреда съм отворена за нови предложения като бюджетът не е много голям.
Благодаря.

# 471
Рори72, oх, аз си играх с натискане поне 30мин и не можах да го направя - не реагира нищо... Натисках леко, по-силно, по-продължително, с двете ръце, какви ли не комбинации от тия два бутона и не го направих... То и заключването за деца също е комбинация от два бутона и също не винаги реагира, но него някак го направих... Абе с една дума - мъчителна работа... Ти при коя избрана програма го правиш това с двата бутона?

# 472
В момента започвам да избирам сушилня, след като избрах пералнята. Чета темите от по-назад.имам и няколко въпроса:
1. Имало е модели на Бош които въртят само в едната посока - сега още ли са така сушилните на тази марка?
2.Каква е разликата в сушилните с непрозрачен люк и такава с прозрачен като на пералня. Само дизайн ли е?
3. Някой ползва ли сушилня с термопомпа от поне 5 години и повече, но да я ползва винаги за всичко а не само зимата. Успява ли да минават мъхчета през филтрите - гледах клипове със задръстени сушилни.
Към doussy - ползвате ли омекотител

Аз пак ще ти се включа със същата марка,която предложих за пералня,но този път вече притежавам сушилнята от 6 месеца.Нямам забележка.
gorenje DA83IL/I
+1 за Gorenje DA83IL/L.Ползваме я от един месец и сме много доволни. Не се е случвало да има неизсушени дрехи, нито свити. Върти се и в двете посоки барабана.

# 473
Скрит текст:
Здравейте,
предстои ми закупуване на пералня и сушилня.
Скрит текст:
Все още се двоумя дали да не бъде един уред, понеже нямам място в апартамента, но постоянно ме убеждават, че е по-добре да са два отделни уреди - чисто като време на живот (едновременната работа на двата уреда не е от значение за мен). Като цяло малка пералня 6 кг ме устройва напълно.
Въпросът ми към вас е дали някой има мнение за перални:
1. https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BEKO-WTV-6633-B0/p/680666
2. https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BEKO-WTV-7533-XB/p/680675
3. https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-BEKO-WTV-6633-B0-New/p/680703
Според вас коя да избера?[\spoiler]

и за сушилния, искам да я вкарам в шкаф в кихнята, тъй като няма сушилни за вграждане съм се насочила към по-тесни, не стандарните 60 см.
Като единствен вариант гледам тази https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BEKO-DH-7411-PA/p/680400 - все пак е с термопомпа. Дали е добра?
И за двата уреда съм отворена за нови предложения като бюджетът не е много голям.
Благодаря.
Хубаво ще я вкарате в шкафа, но да знаете, че на сушилнята ѝ трябва въздух, за да работи.  От всяка страна ще трябва да има по около десетина сантиметра свободно и когато работи да е отворена вратата на шкафа.
Лунна пътека, по-назад в темата Петя е обяснила как става тъч програмирането с два бутона/пръста. Номера е натиска да е еднакъв и ако правиш като мен с палеца и показалеца на едната ръка не става, но когато последвах съвета на Петя да ползвам двете ръце, с двата показалеца успях да активирам промяната на степените на сушене на програмите, чиито фабрични настройки не са с предвиден бутон за смяна на степента на сушене. Е, малко се поупражнявах защото натиска върху тъч бутоните трябва да е не толкова силен, колкото продължителен, но се получи и се появиха описаните в упътването символи .

Лунна пътека, не натискай, а просто постави два пръста (по един от всяка ръка) върху бутоните, докосни лекичко и задръж.

ПС: Извинявам се за двата последователни поста. Опитах да ги обединя, но не ми се получи. Благодаря, че го направихте.

Последна редакция: чт, 06 фев 2020, 18:01 от petiaivanov

# 474
nellito2020 въпреки , че ще перете малко дрехи , по-добре си вземете с голям барабан пералня ,може и малко и много дрехи да слагате . Все пак питайте и в темата за пералните ако искате .

За сушилнята пак така , вземете за повече килограми , хем по-бързо ще се сушат дрехите хем няма да се мачкат .
Тук в темата има доста доволни от марката Беко , но вижте и този модел все пак , по-добър вариант е от показаната от вас сушилня

https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BEKO-DS-8444-RX/p/680424

# 475
Лунна пътека, аз го направих на програма завивки, но за взяка останала програма техниката е същата с по един пръст от всяка ръка, а не с два пръсъа ма едната ръка. Задържа се по-продължително, може би 8-10 секунди. Заключване не съм пробвала. Вероятно е същото като техника.  Но трябва да потренираш, не ми се получи от първия опит. Успех!

# 476
  • на Мелмак
От няколко години съм със Сименс, самопочистваща се. Нямам забележки! Металните решетки под филтрите са ми чисти. Аз редовно си бъркам и проверявам. Говорила съм и със сервиза за почистване.
Най - общо - зависи от дрехите, които се сушат. Може да се затлачат сушилни и със самопочистващ се филтър и без такъв. Не знам защо е нужно това заклеймяване на тази технология? Кому е нужно? За мен си е удобство Simple Smile

# 477
Здр някои да ми помогне за превода на тези програми и колко време сушат вашите сушилни bosch serie 6
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 14:49 от Не се сърди, човече

# 478
  • В средата на времето
Здр някои да ми помогне за превода на тези програми и колко време сушат вашите сушилни bosch serie 6
Скрит текст:
От дясно:
Памук
- Екстрасухо за гардероб
 - Сухо за гардероб
-  Сухо за гладене
 - Спортни дрехи
 - Кърпи за ръце
 - Бърза програма за смесено пране
 - Програма за време - с топъл въздух

Най-отдолу на копчето:
 - програма за време със студен въздух