Избор на сушилня - Тема 14

• 40 925
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Не се предлага вече. Купих я преди 2 месеца. Писах, за да потвърдя, че на Беко са добри сушилните.

# 526
  • На брега на реката
Относно моят въпрос от предната страница /за  двете сушилни Миле/, струва ли си за 1 кг, повече и пара, да дам 700 лв. повече? На мен ми се струва, че по-скъпата има повече програми за различни типове дрехи и затова се чудя. Не съм имала сушилня с пара и не зная какви са предимствата ѝ. Иначе  с предишната ми сушилня Беко, сушах дрехите за синтетика или микс, защото на памук се свиваха. На памук сушах единствено спалното бельо и хавлиите.
Пералнята ми е Миле за 8 кг., купена преди 2 месеца и съм много доволна.
https://shop.miele.bg/10691920.html?search_query=660&results=9

# 527
Програмата пара отпуска силно намачкани дрехи за по-лесно гладене после и може да поосвежи дрехи, стояли повечко време в гардероба. Моята има пара. За две години съм я използвала точно три пъти. Парата не замества химическото чистене, като съм чувала някои хора да казват. На мен например WiFi  връзка и с мобилен телефон не ми бяха нужни, нито определящи и не съм искала подобни екстри. На теб нужни ли са ти?  Определи си какви материи или типове дрехи сушиш най-често, рагледай хубаво програмите и на двете (можеш да си ги изброиш в две колонки) и да решиш струва ли си да дадеш още 700-800 лв.? В карая на краищата това са пари, с които би могъл да се купи още един уред. Не знам, аз някак съм научена да гледам от практичната страна на нещата, но в същото време да не давам пари на съмнителни уреди и марки, та не знам дали не те обърках още повече.

# 528
  • София
Не мога да се сетя при какви случаи бих използвала WiFi  връзка със сушилня.

# 529
Иначе  с предишната ми сушилня Беко, сушах дрехите за синтетика или микс, защото на памук се свиваха. На памук сушах единствено спалното бельо и хавлиите.
На мен след Бекото Мийле не ми харесва. Не ги прави чак толкова меки както старата, по-шумна е, повече ги мачка. С Бекото нищо не бях гладила от години. Само е по-красива.

# 530
  • На брега на реката
Със сигурност не бих ползвала WI-FI. Смятам, че е излишна опция. Имам я на пералнята и не бих я ползвала. Отложения старт ми е по-практично.
Благодаря за съветите. Полезно ми е.

# 531
Не сте като половинката ми..... Тя взе по-евтината за да е еднаква с пералнята.

# 532
Иначе  с предишната ми сушилня Беко, сушах дрехите за синтетика или микс, защото на памук се свиваха. На памук сушах единствено спалното бельо и хавлиите.
На мен след Бекото Мийле не ми харесва. Не ги прави чак толкова меки както старата, по-шумна е, повече ги мачка. С Бекото нищо не бях гладила от години. Само е по-красива.
И защо не си взе пак Беко? А има ли вариант да не ползваш съвсем правилно новата сушилня и резултатът да не е задоволителен? - например да не си си нагласила добре фините настройки ......

# 533
  • София
На Бекото имам някаква програма вентилиране, но не съм я разучила. Това ли е функция с пара?

# 534
Не си взех Беко, защото мислех, че Мийле е много по-добра. Не се оказа така. Бекото го бяхме взели, защото тогава ни трябваше малко по-плитка от останалите и само тази беше такава (около 5 см. е по-плитка).
Няма вариант да не съм я настроила. Настроена е.
Много неща има, които ме дразнят в нея - ако вратичката е отворена не може да се извади контейнерът с вода, шуми в пъти повече, отколкото останалите, които съм ползвала, ако сложиш много малко пране или даже нищо да не сложиш - върти минимум 20 минути, т.е. веротно първото отчитане на детектора за влага е заложено след изтичането на тези минути, не омеква чак толкова добре прането (е, не е като сушене на балкона, но сравнявам със старата).

# 535
  • На брега на реката
Papi6, кое е това кофти Миле?

# 536
Точно се зачудих как не е възможно при отворен люк да извадиш чекмедежето с вода, отивам до сушилнята да пробвам и се усещам че аз още първия ден и смених посоката на отваряне на вратата и при нас не се получава така.... Ама те нали другите сушилни се отварят от ляво надясно и този проблем не стои при тях, както сме и ние сега, а пък Миле нали са на терсене....
Относно шума при работа - нашата почти не се чува, да не би нещо да се докосва вътре при вашата докато работи? Помпата и за вода е безшумна, реално не разбирам кога качва вода в чекмеджето, когато вечеряме в кухнята и компресора не работи добре че се въртят дрехите да ги виждам иначе забравяш че работи. Когато се включи компресора едвам се чува, ако разговора на масата затихне тогава я чуваме. Дори с половинката коментирахме че в интернет колко мнения се срещат че сушилните са шумни, а тази не е явно защото е по-висок клас. Изключвам чаткането на циповете разбира се.  Иначе и празба да я пуснеш явно алгоритама ѝ е такъв че времето пада на 26 минути и ще върти.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 15:38 от Marsian

# 537
Marsian каква е вашата сушилня толкова тиха , моята си е доста шумна , всичко се чува и като върти и като духа , водата когато качва , доволно си шуми Grinning

# 538
Miele TWF 500 WP. Измерих с едно приложение шума средно при празна сушилня, след включването на компресора на 1 см от вратичката е 60дб, на 1 метър е 57 а на 2 метра 55 дб. Иначе в тиха стая в къщи е 38-40 децибела.Не знам обаче колко е точно такова замерване с телефон. Записах я и на клип - звука на клипа е страшно силен след усилване на звука на макс, въобще не дава реална представа. Но помпата не се чува което най ми направи впечатление. При брат ми ( май са с Беко или Уърпул) се чува яко помпичката. Просто както спокойно си върти и изведнъж бррррр за 10 секунди.
Това е приложението ако искате да се ориентирате.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 17:37 от Marsian

# 539
Та тези децибели никак не са малко.

Общи условия

Активация на акаунт