Избор на сушилня - Тема 14

• 40 875
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Ползвам сушилня Бош от миналата седмица. Бях скептична в началото, понеже тук е топло почти целогодишно и не виждах смисъл, а и не ми пречеше да простирам. Дадоха ни пари (сватбен подарък)и решихме да си вземем нещо за спомен. Еми супер доволна съм:heart_eyes:Първия път я пуснах на синтетико, сама си регулира времето, после пробвах и памучно, и от два, три пъти ползвам програма микс. За час и девет минути суши. Случва се някой ръкав или качулка да остане леко влажна, но не ми пречи. Купихме също и две топчета,вадя  прането и сгъвам. Също и си решихме големия проблем с космите от персийската ни котка, които са навсякъде. Препоръчвам с две ръце Blush
Всичко това е перфектно, но тук запитването е за избора между 2 модела сушилна от марката Бош и дали по-скъпия си заслужава. Благодаря ви!

# 631
Bosch WTR85V10BY е с клас на кондензационна ефективност B и мощност 600W. Bosch WTR87TW0BY е клас на кондензационна ефективност A и мощност 1000W. И двете са с еднакви по големина неръждаеми барабани ( 112l ). Системата от филтри също е идентична. Дали има разлики в програми и екстри не знам.

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 01:05 от plm_79

# 632
  • София
Моля, помогнете в избора на сушилна, спрял съм се на:
1. Bosch WTR87TW0BY;
2. Bosch WTR85V10BY;
3 AEG T8DEC68S;
Втората е на най-добра цена, останалите 2 са с около 200- 300 лева отгоре. Въпроса е оправдана ли е тази разлика в цената, ако е оправдана то кое я оправдава ?
Отворен съм за предложения и на други модели, държа да отбележа, че жена нямам и сам ще се оправям с прането.
Благодаря на всички отзовали се!
Аз бих взела АЕГ

# 633
  • Пловдив
АЕГ 8-ма серия е проблемна(разбира се не всяка сушилня от тази серия),имаше оплаквания и във форума,

# 634
  • София
Здравейте! Купихме си Bosch WTR85V10BY, още не съм я ползвала и не мога да дам мнение.
Обаче няма маркуч! Това доста ме изненада, старата Беко си имаше. Пише, че се купува отделно, но на сайта на Бош, е посочено, че не е наличен и никъде по сайтовете не намирам.

# 635
  • Пловдив
Маркуч за отвеждане на водата ли? Няма такава опция.
Купихме същата в крайна сметка. Доволна съм след първите сушилни. Ще видим как ще е по-нататък.
Вкъщи използваме https://www.bosch-home.bg/productlist/WTW85550BY и също съм много доволна.

# 636
  • София
Да, маркуч за отвеждане на водата. В какъв смисъл няма такава опция?
На старата Беко имаше маркуч и беше много удобно, защото не се занимавах с изпразване на контейнер.

# 637
  • Пловдив
Този модел няма такава възможност. Поне в инструкциите не е посочено.
При модела, който ползваме вкъщи (посочих го горе), имаше маркуч и беше описано как да се направи. Да, наистина е далеч по-удобно. При избора на втората сушилня обаче се водих по други критерии.

# 638
Значи май за предпочитане излиза, че е Bosch WTR87TW0BY

# 639
Здравейте!
От вчера забелязах, че времетраенето на основната използвана програма първоначално се изписва в познатия времеви диапазон, но след това в хода на изпълнението в реално време се скъсява с повече от половин час. Откакто имам пералня с 1200 оборота използвам тях, така че няма промяна във влажността на прането. И тъй като пералня и сушилня ползвам всеки ден, рядко през ден, понякога по 2-3 пъти на ден съм притеснена да не би сушилнята да е пред разваляне. Какво мога да направя като предварителни мерки. Не бива да се разваля в никакъв случай. Не мога повече от ден без нея, а в тази ситуация ремонтите са невъзможни. Дали да не отворим горния капак и да почисти от събрания мъх каквото можем. Това ще наруши ли условията по гаранцията?

# 640
  • Варна
Мъха би бил виновен ако увеличава времето,а не ако го намаля.Изсушава ли всичко добре?Ако да,не трябва да се притесняваш за по-краткото времетраене на програмата.

# 641
Ако има мъх и запушвания от него, както ти казва Мъж с пушка, времето ще се удължава, ще излизат мокри и т.н. Ако дрехите излизат сухи, значи всичко е наред и сушилнята си работи добре. Нищо не отваряйте да чистите.

# 642
Здравейте, момичета!
Скоро очакваме бебче и се чудя на каква програма да пускам дрешките - за памук или деликатно пране?
Страх ме е да не се свият много. Сушилнята ни е  тази
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-bosch-wtw-87463-by
Програмата за памук е почти 3 часа,в чуденка съм. Дрешките са на Next и George, чувала съм, че не се свиват,но реших да попитам и вас.
Благодаря предварително за отговорите!

# 643
Програмата едва ли е три часа, а по-скоро до три часа. Ако сложиш няколко чифта ританки ще е много по-кратка. Иначе машината е с термопомпа, което значи по-ниска температура. Нищо им няма на памучните дрешки.

# 644
  • Orihuela Costa,Spain
Здравей, моята е същата серия, суша почти всичко на програма микс за час и девет минути .Понякога, когато има малко дрехи, сама си съкращава времето. Страшно съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт