На ски в България

• 41 441
  • 526
  •   1
Отговори
# 360
Благодаря, момичета, ще разгледам по-подробно.
За учителите от "Пампорово" АД ни казаха близки, които са били предни години в Пампорово, че са по-високи цените, да си потърсим друг вариант. Но и те казахе, че на Малина е най-добре за абсолютно начинаещи.

# 361
Благодаря, момичета, ще разгледам по-подробно.
За учителите от "Пампорово" АД ни казаха близки, които са били предни години в Пампорово, че са по-високи цените, да си потърсим друг вариант. Но и те казахе, че на Малина е най-добре за абсолютно начинаещи.
На Пампорово АД на Малина цените в група са несравнимо по ниски от другите училища ,цялото семейство се учихме там...

# 362
  • Варна
Имаме резервация за края на месеца в Пампорово. Искам да попитам, ако има в момента почиващи там, как е положението със ски пистите - има ли сняг достатъчно за каране, колко писти са отворени в момента, въобще как е положението, че мъжът ми май иска да анулираме, че нямало смисъл, не ставало за каране, пък и за ваканцията със сигурност ще е по-зле откъм натовареност.

# 363
  • София
pamporovo.me

има камери от пистите и пише кои писти са отворени.
явно си има сняг, доста хора карат.

# 364
  • Варна
Камерите ги гледаме, исках, ако някой в момента е там да каже как е в действителност. От камерите не може да се добие реална представа за самите писти.
Както и да е, видях в една фейсбук група, че са писали, че е завалял дъжд и се очаква в следващите дни също да вали, не е много обнадеждаващо.

# 365
  • София
Дават скоро да вали сняг според прогнозите, надявам се и аз да става за ски през ученическата ваканция.

# 366
  • Варна
Някой има ли информация за тазгодишните цени на заведенията по пистите в Банско? Чаят стигна ли шампанското или още гони цената Grinning

# 367
  • Варна
Във връзка с въпроса, на който не получих отговор, вече мога да споделя пресни впечатления от Банско.
Цените са като миналата година, напитките на пистата не са повишени. Храната не мога да коментирам категорично, може би да има леко завишение. Конкретно: чай - 5лв., чай с ром -10лв, греяно вино-10лв, бирата мисля че беше по 7-8лв. Пържени картофи със сирене - 12лв, пилешка супа - 9лв.
Сняг има, оръдията работят. Курортът беше пълен, наложи се да се редим от 7:30 на опашката за кабинковия лифт, иначе се чака 2-3часа. Има маршрутки и таксита, които за 10лв/човек возят до пистите, така че да се прескочи чакането на първоначална станция.
Приятно каране и хубаво време пожелавам на скиорите!

# 368
А в кои дни от седмицата бяхте там? Аз се чудя дали е толкова натоварено само уикенда или от понеделник до четвъртък пак се чака толкова много?

# 369
  • Варна
Ние бяхме в периода 02-06,02
В неделя беше по-спокойно, но за началото на седмицата нямам наблюдения.

# 370
От 01 до 05.02 беше зимната ваканция на учениците, която съвпадна и с ваканцията в Турция, всички курорти бяха пълни. Някъде около 20-ти започва ваканцията в Англия и мисля, че пак ще е натоварено.

# 371
Беше пълно с турци и евреи. И комбинирано с учениците - имаше опашка на гондолата от 7 сутринта.

# 372
  • Пловдив
Ние междусрочната ваканция бяхме на Картала над Благоевград.
За първи път посещаваме ски парка, но ни хареса.
Аз не карам, но мъжа ми и дъщеря ми са много доволни от пистите. Добре обработени, без опашки за кабинката, спокойно.
За сина ми (на 7г) наехме учител и за два дни и той се научи.
Цените са нормални- има ги в сайта им. Само ски учителите са малко кът- само двама....
В заведението - горещ шоколад 5 лв, бира 5 лв, супи 5 лв. Друго не сме консумирали.

# 373
За първи път ще ходя в Боровец, начинаеща съм. Взех няколко урока на Витоша и нивото ми е - мога да се пускам по диагонал с успоредни ски, но завоите ги правя още с рало, но ще работя върху това...
Смятам да взема някой час с инструктор в Боровец и после да се пускам сама.
Може ли да ми препоръчате къде в Боровец да отида? По кои писти ще ми е лесно? Предполагам ставам за сини писти?

# 374
Не знам дали има място, което да е нормално за сравнително начинаещи. Пистите са пълни с бабуни, които те изсилват още повече. Аз, която си мислех, че мога да карам ски, щях да умра там. Иначе е красиво, но пистите са трудни.

Общи условия

Активация на акаунт