На ски в България

• 40 419
  • 526
  •   1
Отговори
# 450
Не е нужно всяко умение да цели до степен професионално, без значение дали е ски или каквото и да в. На нас ни стига за забавление и се пускаме с децата по абсолютно всички писти. Време и стилове не ме вълнуват, на състезания няма да ходят.
Ама всяка година да карат с учител, абсурд. Ще намразят ските най-много.

# 451
  • пустинята Гоби
Тук се даде гледна точка, не е задължително всички да правят едно и също. Децата няма как да намразят курсовете с учители, защото там се срещат и запознават с други деца и реално им е забавно. В един момент наистина почват да мърморят и тогава остава възможността да ходят с родители, а от един момент нататък и сами. Не виждам защо се отрича ползата от подобни занимания и то от хора, които нямат опит с тях. Говорим за спортуване, за движение и за изграждане на умения за даден спорт. Всичко е в плюс - и карането с родители, и карането с учители.

# 452
Ооооо синът ми умира за инструктора си и да учи нови неща ...изобщо няма да намрази ските ,просто е доста скъпо и ще видим кога ще го запиша пак ...може би след година две ...

# 453
  • София
Подарявам младежка карта за половин ден следобед за Пампорово. Ако някой я иска да пише на ЛС.

# 454
Синът ми кара от осем години ски. Винаги е бил по три часа със ски учител сутринта или следобед. И така ще бъде още известен брой години. Тази година за първи път отиде сам да кара преди ски училището. Ние живеем в чужбина, ходим на ски във Франция. Масовото école de ski français има разработена цяла методика с различни нива. Който го интересува, да си ги прочете в интернет. Та явно не става така за няколко дни и хайде на пистата. Тоест става, но ясно, че има съществена разлика в начина на каране. Съответно всеки си преценява как да подходи със своето дете.

# 455
  • Варна
От моите въпроси миналогодишни питания се завъртя и активизира темата та и аз да кажа.
Миналата година няколко дни беше детето (4ги половина) на ски градина. Скучна работа и за нея и за нас , но пък поне се запозна със ските, как се обуват, как се спира. Елементарни неща. Последния ден я качихме на Снежанка веднъж и се пусна с наш приятел скиор.
Да кажа, че аз не карам ски, а баща й кара , но по зелени, сини писти.
Тази години отново бяхме там и директно се свързахме с учител, който още от ден 1  качи детето (вече на 5г и половина) директно на Снежанка за 1 час и я пусна. Следващите 3 дни вече я вземаше по 2+ часа със същата схема директно горе и няколко спускания до Малина. Ами доволни сме както ние , така и детето. Последния ден след инструктора я поеха наши приятели , които са добри скиори за едно пускане  и също отбелязаха че детето се справя добре и си кара.
Смятаме следващите години живот и здраве  да процедираме по същия начин с инструктор и  не защото няма да има с кой опитен да кара от компанията ни, а защото искаме да се научи хубаво да кара ски.
Удоволствието е доста скъпо да кара с инструктор , но поне още 1 година ще се размине с карта за лифта.
Ние сме от морето и повече от веднъж годишно не можем да си позволим скиорска почивка , та според мен е важно като ще правим нещо да го правим като хората демек с инструктор .

# 456
  • Бургас

Удоволствието е доста скъпо да кара с инструктор , но поне още 1 година ще се размине с карта за лифта.
Ние сме от морето и повече от веднъж годишно не можем да си позволим скиорска почивка , та според мен е важно като ще правим нещо да го правим като хората демек с инструктор .
Здравейте! Може ли кординати на този инструктор?  Моята тази година беше с инструктор първите два дни ,но той си каза да и вземем карта за лифта.

# 457
На дамата детето не е пораснало, за да ползва карта, не е инструктора причината да се вози фри.

# 458
  • Варна
Детето ми е на 5г. за това не ползва карта за лифта.

# 459
Децата ми най-успешно и бързо напреднаха с учител. Вече няколко години карат с учители сноуборд и ски. Има си тънкости, които предпочитам да ги узнаят от професионалисти, които бързо да ги коригират и да забелязват моментите на неточности.
Скрит текст:
По същия начин процедирам с всички други умения, които искам да придобият и усъвършенстват - плуване, карт или нов език. Личното отношение и внимание е най-ползотворно и при уроци по математика, химия и физика, поне с моите деца е така.

# 460
Някой ходил ли е последната година на Бодрост (Картала) край Благоевград?
Поддържат ли се пистите, каква им е трудността, как стои въпроса с паркирането и храната?

# 461
Пистите в момента са в добро състояние, обаче тези дни поради силният вятър не работи лифта. Така като гледам прогнозата в неделя ще е тихо и ще е идеално за ски.
Относно паркирането направиха широк паркинг, мисля че е 5лв за цял ден сега зимата (лятото е безплатен)
Относно трудността, ами не е за начинаещи. Има една детска писта около 250-300м дълга с бейби влек, ама тя е за такива дето се учат.
Голямата писта е червена, като има в горната част има 3 ръкава, единият от които е черен. Дължина на пистата от горна до долна станция е около 4км, може би 4,5км
Като трудност и разнообразие я сравянват с Ястребец на Боровец.

# 462
Благодаря !
Мислех че и сините са пуснати, но видях на интерактивната карта че са в Процес.
https://kartala.bg/%d0%b8%d0%bd%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b0%d0%ba%d1 … 1%80%d1%82%d0%b0/

# 463
Сещате ли се за онзи фотограф, който прави снимки на хората по пистите в Банско? Къде се гледат снимките после? Нещо не можах да го открия. Thinking

# 464
  • София
Сещате ли се за онзи фотограф, който прави снимки на хората по пистите в Банско? Къде се гледат снимките после? Нещо не можах да го открия. Thinking

Във фоайето на долна станция на гондолата има екрани, на които вървят снимки от деня от пистите.
Предполагам, че от там се закпуват, но не знам подробности.

Общи условия

Активация на акаунт