СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - тема 11

• 53 492
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Ох, да аз от много обяснения забравих да кажа ,че от 24.04 пия Дуфастон и Но-шпа 3×1  по назначение. Всъщност лекото повишение на прогестерона е от него сигурно.Нямам силни болки.

Мотивите му са ,че от 24.04-27.04 стойностите на ЧХГ са нарастват на 64 часа за разлика от предните и ниските стойности на прогестерона,въпреки приема на Дуфастон.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 20:16 от AnMary

# 271
Тук не сме лекари , пишем само от опит, до 72 ч. се води нормално нарастването.
Нищо не пречи все пак да потърсиш още едно мнение .

# 272
Ще потърся 2-ро  мнение,благодаря!

# 273
То нарастването на ЧХГ е нормално, но предхождащото го чртиридневно кървене е доста смущаващо. 87 на 22-ри отговаря на 1-2 дни закъснение. Кървенето и последвалото ниско ЧХГ за съжаление наистина наподобяват извънматочна бременност. Стискам палци да се окаже фалшива тревога! Hands V Но второто мнение е задължително!

# 274
В 16:00 часа съм на преглед при друг гинеколог, за да чуя и неговото мнение.Иначе на тези стойности на ЧХГ не се надявам да се види нещо,така че ще го карам на предположения още. Благодаря!

# 275
Ина, вярвам, че всичко ще е наред!

# 276
ей не се предавай...Още е рано има си надежда все пак расте,а не спада : )

# 277
Аз да кажа какво става до момента .... може и да съм полезна на някой.На прегледа ме гледа на ехограф и ми каза ,че и на 2-та яйчника имам 4 см кисти ,които били задържани фоликули и не трябва да ме тревожат. Каза,че вижда " някакви наченки" в матката и до момента нищо в тръбите.Като ми каза ,че това не е категорично и ме вика след седмица. Стойностите на прогестерона не го притесниха ,което ме озадачи.Та така.... ще  си почакам 😊

# 278
Всичко ще е наред, Има!
Очакваме те с добри новини от следващия преглед!

# 279
А резултат ЧХГ 469 mlU/ Ml нормален ли е?

# 280
А резултат ЧХГ 469 mlU/ Ml нормален ли е?

Зависи колко ти е закъснението и каква е стойността при втория тест.

Това е просто положителен резултат. Истинското проследяване на ЧХГ става чрез двукратно изследване през 48-72ч.

# 281
Това е в 1 ден на закъснението. Трябваше да ми дойде на 26.04,но не ми дойде и си направих тест,на който ясно се виждаше втората черта. На следващия ден си пуснах и кръвен тест, т.е вчера, и ррзултата е 469. Днес си направих още един тест на шуър чек. Втората черта вече беше същия цвят като контролната.

# 282
А какъв е смисълът да правиш още уринни тестове и да гледаш наситеността на чертичката? Щом ЧХГ го има в кръвта, е ясно, че го има и в урината.

Резултатът е нормален за първи ден закъснение.

# 283
При мен ЧХГ не нараства добре. Преди 48 часа беше 445,днес 700. Оххх най-много ме е страх да не е извънматочна....😥

# 284
Защо си мислиш че е извънматочна .Аз си правих на 8 ден от закъснението и беше 884 ходих на доктор но нищо не се видя .Сега на 4 съм пак на преглед да видим какво ще излезе .

Общи условия

Активация на акаунт