Скарахме се заради свекървата:(

• 16 927
  • 575
  •   1
Отговори
# 165
Приятелите не са длъжни да стават санитари и болногледачи. Изисква се от деца и роднини на пострадалия.

Нали в случая двамата от семейството ходят на работа. Не са нито санитари, нито болногледачи. Каква е разликата с приятелката?

# 166
  • София
Значи аз за моята майка мога да кажа какво би направила, ако е в тази ситуация. Ако има близка приятелка с широк апартамент, няма да се бутне в нашия двустаен, а ще отиде там. След операцията дори, не след 20 дена у нас. Нали  се предполага, че от болницата  е изписана в стабилно състояние. И аз така бих направила.
"Ако има близка приятелка", а ти виждаш ли се в ролята на тази приятелка?
Ти би ли приела в апартамента си майката на приятелката си, за да се възстановява и да ти създават дискомфот двете с присъствието си?
Да, ще бъдат в друга стая, но всичко останало ще ползвате заедно. Ще бъдеш лишена от привичния си начин на живот, няма да посрещаш гости, ще се изчаквате пред тоалетната и т.н.
Виждаш ли се в такава ситуация?

# 167
Къде е разликата дали свекърва ми да е в дома ни или приютена от нейна приятелка?
В отношението.
В приятелките винаги е по-хубаво и комфортно за една болна жена, защото там няма снаха, на която да се пречи.

# 168
Защо трябва Лин да се вижда в ролята на близката приятелка, да приема приятелка на майка си в апартамента си или да се чакат пред тоалетната Simple Smile
Нещата са ясно казани още в първия пост:
... Оказа се, че тя има близка приятелка, която живее сама в голям апартамент, при това близо до болницата.

# 169
  • София
Майка ми преди дни стана на 80,  свекърът ми е на 83/4 и преди няколко години претърпя операция на гръбнака.  На нито един от двамата не би хрумнало да изгони мен или мъжа ми от леглото ни,  за да се настани той/тя.

# 170
Ще каже човек, че свекървата с кеф и целенасочено е изместила снахата от семейното ложе, т.е. диван.
Добре де, не всяка свекърва разполага със самотна приятелка с голям апартамент. Ако приятелката е семейна и не живее сама - пак ли е по-удобно за всички болната да пребивава там?

# 171
  • София
Тази разполага. Темата е за нея, не за другите.

# 172
  • Варна
Откъдето и да го погледна, в такава ситуация аз не бих искала да съм в чужд дом. Нито този на детето ми, нито тези на приятелки. За мен най-удачен вариант би бил хотел. За това вече детето/децата са добре дошли да помогнат, ако аз нямам финансовата възможност. И мисля, че така няма да се побъркаме взаимно.

# 173
Тази тема тип "морален компас" издава характерите и ценностите на писалите в нея най-много от всички други.
Бих се замислил ако трябва да съм с близък с хората заели страната на сърпугата поради морална несъвместимост.
Разбира се, че много факти липсва, ама откъде-накъде тази приятелка ще приютява майката на съпруга й и то не за няколко дни? Какво нахалство да тръснете болен роднина на приятелка.

# 174
"Ако има близка приятелка", а ти виждаш ли се в ролята на тази приятелка?
Ти би ли приела в апартамента си майката на приятелката си, за да се възстановява и да ти създават дискомфот двете с присъствието си?
Да, ще бъдат в друга стая, но всичко останало ще ползвате заедно. Ще бъдеш лишена от привичния си начин на живот, няма да посрещаш гости, ще се изчаквате пред тоалетната и т.н.
Виждаш ли се в такава ситуация?

Бих приела моя приятелка след операция, разбира се. Защо тук се намери и приятелка с майка си, като казусът не е такъв? Жената явно се обслужва, след като хората ходят на работа и не е спомената болногледачка, санитарка и прочие. Също така се спомена голям апартамент. Къде точно ще ми създават дискомфорт в голям апартамент, всичките ли ще спим заедно в хола при наличие на няколко стаи? И как така няма да посрещам гости в собствената си къща? Ще посрещам, разбира се, къщата си е моя. И не разбирам какъв е проблемът с тоалетната, и сега с мъжа ми и детето сме с една. А ако в широк апартамент тези неща са проблем - в гарсониера по-лесно ли се посрещат гости и ходи до тоалетна при наличие на болен човек?

# 175
А как мислите, дали хора, които живеят в едностайно жилище имат средствата да осигурят хотел в София за месец - два?
Наизуст и аз бих я настанила в лъскав хоспис. Ама като няма средства ще се погрижа за майката на мъжа ми и няма да се излагам.

# 176
  • София
Майка ми преди дни стана на 80,  свекърът ми е на 83/4 и преди няколко години претърпя операция на гръбнака.  На нито един от двамата не би хрумнало да изгони мен или мъжа ми от леглото ни,  за да се настани той/тя.
Свекър ти живее в провинцията и се оперира там ли?
Или дойде да се оперира в София и остана на хотел?
Разкажи как решихте проблема-ще е от полза за други в такава ситуация.

пп. Доста грозно внушение, че болната е изгонила снахата от леглото й, но като обясниш как е станало при вас, ще разберем какво си имала предвид.
Цитат на: Lyn
Бих приела моя приятелка след операция, разбира се. Защо тук се намери и приятелка с майка си, като казусът не е такъв? Жената явно се обслужва, след като хората ходят на работа и не е спомената болногледачка, санитарка и прочие. Също така се спомена голям апартамент. Къде точно ще ми създават дискомфорт в голям апартамент, всичките ли ще спим заедно в хола при наличие на няколко стаи? И как така няма да посрещам гости в собствената си къща? Ще посрещам, разбира се, къщата си е моя. И не разбирам какъв е проблемът с тоалетната, и сега с мъжа ми и детето сме с една. А ако в широк апартамент тези неща са проблем - в гарсониера по-лесно ли се посрещат гости и ходи до тоалетна при наличие на болен човек?

Освен да те помоля да си прочетеш отново поста, друго не ми остава.
Значи, приятелка ще приемеш, барабар с майка й, ако ще да се изчаквате с часове пред тоалетната, но майка си/свекърва си няма, ако не ти е голям апартамента дотолкова, че всички да сте в отделни стаи?
Някакси не го вярвам, ама щом казваш.......

Последна редакция: сб, 21 дек 2019, 21:01 от absurT

# 177
  • Варна
Явно тук имат.

Накрая аз не издържах и помолих мъжа ми да й намерим квартира или хотел.

# 178
Еее, болен човек с отворена още рана на хотел или сам на квартира не е опция. Не е редно, безопасно и пр. и пр. Трябва да има близки около него.

Но иначе съм съгласна в Миленака - случаи много, възможности различни, не е нужно всеки да изброява кого и колко време е гледал. В темата говорим за този конкретен.

# 179
Да, имат финансовата възможност за хотел и за това я настаняват в приятелка.
Колко квартири се дават под наем за месец например? Много ли са?
Думи на вятъра.

Общи условия

Активация на акаунт