Скарахме се заради свекървата:(

• 16 979
  • 575
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Това е друга тема, недай си боже детето нещо да не разбере.
Ми кофти е с болен на гости, ама се налага понякога. Хич не виждам сама жена, оперирана и стресирана, как ще спи на хотел и ще ходи по заведения да яде три пъти на ден.
Приятелката да е жива и здрава, че е реагирала човешки.

# 271
  • София
Да, най-добре е детето да спи при родителите за известно време.
Според прегледа на цялостното творчество на авторката би трябвало да е към 10 годишно.
Ако мъжлето не му е биологичен баща, съответно бабата - никаква  за момичето няма да е коМфортно да спи на дюшек в кухньо-хола.

# 272
  • София
Що? Дори да е нов съпруг, това е дете и би трябвало да са близки, живеят заедно. Не сте ли спали по палатки и хижи като деца? Възрастните мрънкаха, за нас децата мизерията и спането накуп беше купон.

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 10:29 от бъръльо-бъръльо

# 273
4 човека в гарсониера е много трудно, дори и без единия да е болен. Напълно разбирам авторката. А мъжът, който иска да наглежда болната си майка, как пък грам не се е замислил да бъдат в по-голямо жилище и това да става спокойно? Но не, ще се тъпчем в гарсониерата не знам си колко време с майката... и аз не бих издържала да ходя на пръсти из малката си къща, признавам.

# 274
Ако е временно, всеки ще издържи. Моят свекър например е сериозно болен и изисква постоянни грижи от десет години. Така че това описаното нищо не е. Simple Smile

# 275
Не знам... аз няма да издържа. Сигурно ще си взема детето и ще изляза аз нанякъде, ако имам възможност. Просто има различен тип хора, защо трябва задължително да бъдат заклеймени колко са нетолерантни и т.н.? Защото това първо да го поживее някой, после да каже как е ОК.

# 276
Аз не мога да си представя да отида у сина си някой ден и ДА СПИМ НА ЕДНО ЛЕГЛО, да го разделя от съпругата му и да карам момичето да ме обикаля на пръсти сутрин и да гледа как съм превзела сина си, все едно е отново на пет годинки. Първо не бих възпитала моя син да приема за нормално това, ако евентуално някой ден стана обсебваща и ревнива Свекърва. Второ на мен няма да ми е комфортно и удобно да притеснявам младите хора, и да им развалям цялото ежедневие. Просто отвътре няма да се чувствам на място. Не знам явно тази жена го е изманипулирала на другия ден, както правят повечето ревниви майки и твоя човек си я слуша като малко дете. Не се учудвай щом са спали на едно легло. 😀

# 277
  • София
Не знам... аз няма да издържа. Сигурно ще си взема детето и ще изляза аз нанякъде, ако имам възможност. Просто има различен тип хора, защо трябва задължително да бъдат заклеймени колко са нетолерантни и т.н.? Защото това първо да го поживее някой, после да каже как е ОК.

Много хора са го поживели, а и да не са- или си човек, или си бурсук, няма трето в този случай!
Аз питах, ама не получих отговор- дали би изгонила собствената си майка?
А, представя ли си, че нея я изгонят по същия начин?

Тук се дадоха много съвети и за преподреждане на обитаването, за да се издържи по- лесно, а също така и да отиде жената с детето при родителите си, щом са в София също и така да си помогнат в трудностите.

Реално погледнато, темата е за човещината.
Накъдето и както да се върти, това е основното.

chocolate26, що не прочетеш за какво иде реч, ами пишеш небивалици? Mr. Green

# 278
  • София
Да, има различни хора. Някои не биха приели да се изгони болен човек. Не заклеймявам авторката, но имам мнение за постъпката ѝ. Както имам и за ситуацията мама-син на едно легло.

# 279
Скрит текст:
Аз не мога да си представя да отида у сина си някой ден и ДА СПИМ НА ЕДНО ЛЕГЛО, да го разделя от съпругата му и да карам момичето да ме обикаля на пръсти сутрин и да гледа как съм превзела сина си, все едно е отново на пет годинки
. Първо не бих възпитала моя син да приема за нормално това, ако евентуално някой ден стана обсебваща и ревнива Свекърва. Второ на мен няма да ми е комфортно и удобно да притеснявам младите хора, и да им развалям цялото ежедневие. Просто отвътре няма да се чувствам на място. Не знам явно тази жена го е изманипулирала на другия ден, както правят повечето ревниви майки и твоя човек си я слуша като малко дете. Не се учудвай щом са спали на едно легло. 😀

Тази жена не е обсебваща и ревнива, поне авторката не прочетох от това да се оплаква. Жената е болна и се е наложило да постои у тях. И точно, става въпрос за човещина, никой не написа, че е приятно и така трябва да бъде, т.е. да ги притеснява. Наложило се е просто, не го прави жената от мерак да спи на диван до сина си. Едва ли е изпитвала удоволствие и комфорт от това и се съмнявам, че спането до сина е по нейно желание.

# 280
Но все пак такъв начин на живот е извънредно неудобен и ако няма яснота колко ще продължи и аз бих се възпротивила. Или направо ще се изнеса, за да не се бутаме всички там.

# 281
  • София
Животът не винаги е удобен, приятен и предвидим и адаптивността е ценно качество. Като тук не визирам такова положение да се приема за нормално ежедневие, това е екстремна ситуация. Ако е за постоянно, ще се търси решение.

# 282
Аз с мъж и дете в гарсониера трудно бих могла да да живея, а какво остава да дойде и още един човек. Намирам за огромна проява на човещина да се махна с детето и да оставя човека на спокойствие да гледа майка си. Все пак 4 човека в гарсониера не могат да се разминат буквално и това едва ли се отразява добре на когото и да е, вкл. на болната жена.

# 283
  • София
Но все пак такъв начин на живот е извънредно неудобен и ако няма яснота колко ще продължи и аз бих се възпротивила. Или направо ще се изнеса, за да не се бутаме всички там.

Неудобен? Че кой го оспорва това?
Разбираемо е, че ако имаш възможност ще се изнесеш, но ако нямаш?
Ще изриташ майка му на улицата и ще очакваш той, изпълнен с любов да си легне до теб?
Ще изриташ и майка си ли?

# 284
Не знам, ще намеря вариант, но не този.

Общи условия

Активация на акаунт