Скарахме се заради свекървата:(

• 17 445
  • 575
  •   1
Отговори
# 255
Не, Миленака, не те пита, но е на възраст на която не може да се справи без твоя помощ при възникнали усложнения. 
Моята ме попита, защото й беше ясно, че без мен трудно ще се справи, дори никак....

# 256
  • Варна
Различно е . А и всяко гостуване е свързано с време и средства.

# 257
  • София
Не, Миленака, не те пита, но е на възраст на която не може да се справи без твоя помощ при възникнали усложнения. 
Моята ме попита, защото й беше ясно, че без мен трудно ще се справи, дори никак....
Динчо, колко знаещо говориш за моята майка...

# 258
Знам само, че е колкото моята....
И колкото и да ни се иска да са вечно борбени, 80 години са си 80 години.

# 259
  • София
И това как променя факта, че на моята майка въобще няма да ѝ хрумне да ме пита кого да кани в дома си?

# 260
Ако този някой е опериран и болен и тя е наясно, че не може изцяло да поеме тази грижа пак ли няма да те попита? Ако отговорът е да, признавам моята за по-отговорна и разумна....макар рядко да й го казвам 😀

# 261
  • София
Така, понеже не съм от вчера във форума и съм виждала безброй евтини опити за вкарване в дребнотемие, за отклоняване от основната тема, няма да завивам натам.

При конкретната свекърва:
Минало е много време от операцията, което предполага намаляване на нуждата от грижи.
Трябва да се ходи за смяна на превръзка.

Каква е била операцията, от каква нужда от грижи има в момента, какво биха казали роднини, съседите и петите братовчедки на приятелката, дали въобще биха казали нещо, не се знае, така че факсове от космоса няма да получавам и да се вкарвам в някакви измислени от мен или от друг сценарии. Аз имам двама изключително близки приятели, при които мога да отида в такава ситуация. Но това съм аз. Мога да реша да не виждам по-далече от носа си и да напиша, че след като при мен е така, то значи и при свекървата е така. Само че не съм на 15 и знам, че хората са различни. Затова попитах още в началото дали става въпрос за приятелка или за "приятелка", но авторката не благоволи да отговори на нито един въпрос. Ако става въпрос за първото, както казах, е много по-добър и практичен вариант свекървата да е в близък до болницата апартамент при близък човек. Ако става въпрос за второто, вариантът с "приятелката" не е добър. Кой от двата варианта е верен, не знам.
П.П. Не знам и възрастта нито на свекървата, нито на приятелката, факс и по този въпрос не съм получила, така че въобще няма да обсъждам грохналата възраст на приятелката и нуждата от входни визи за жилището ѝ.

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 01:00 от milenaka

# 262
  • out of space
И както и да го мислим- Коледа идва. Дано оперираната жена не си кара празниците с приятелката...или кой знае къде...

Не за друго, тесно е!

# 263
Не е нужно да заплашват приятелката с пистолет. Достатъчно е да я поставят в ситуация как болната жена няма къде да живее и положението е много тежко.
Реално погледнато, положението наистина е тежко - оперирана жена на един диван със сина си в холокухнята е огромно неудобство именно за нея.

# 264
Абе кофти се е получило, иначе авторката нямаше да пуска тема. Отношенията с мъжа и са за момента развалени.

Според мен е добре да поговори с него,  да каже, че съжалява, че така са се развили нещата, не и е безразлично състоянието на майка му и да направи всичко, което зависи от нея да си прекарат празниците сдобрени. За мен това е яка издънка в доверието и ако мъжът ми ми го направи не знам, но мъжете са по ларж.

# 265
Всъщност, много зависи от това как авторката е поставила проблема. Има съществена разлика между "Майка ти ми пречи, писна ми" и "Така е неудобно за всички, включително за майка ти. Дай да потърсим по-разумен вариант." Във второто аз не виждам никакъв проблем.

# 266
Не е важно дали ние виждаме проблем, важното е, че проблем има и той е между авторката и мъжа и. Понякога,  винаги, всъщност, е по-важно да подкрепиш другарчето, отколкото да си прав.

# 267
В случай като този мисля, че е разумно приятелката да бъде компенсирана за неудобството с някоя парична сума от децата. Да речем, ако гостуването е за 2-3 седмици, нещо от порядъка на 200-300 лв. Пак няма да е като на хотел, а и за нея няма да е лошо, тя си има разходи покрай гостенката. Надявам се да са се сетили за това.

# 268
  • София
Тази есен аз претърпях лека интервенция и бях страшно уплашена какво ще излезе от хистологията. Проблемът има много нюанси, ние тук гадаем.
Изначало постановката е сбъркана и нездрава - мама и син на диванчето. Как въобще им е дошло това на ум, идея нямам. Най-елегантното решение би било свекито да спи в детската, а да се вземе един надуваем дюшек за детето в холокухнята. Децата обикновено нямат нищо против и умират да спят по дюшеци, спални чували, миндерчета и всякакви такива места.
П. С. Има дюшеци и за 15 лв. Още 15 за крачна помпа и готово.

# 269
Е как да им е дошла идеята.
Обикновенно децата са неприкосновенна територия. Ами ако детето се стресира. Ако не може да спи в собственото си легло. Ами ако няма къде да учи. Ужас!!! Как ще му развалим конфорта Simple Smile
Категорично бих турила бабата сама в детската стая. А детето при нас.
Ако ще даже мъжа ще го сложим юа матрака.
Което разпределение е в пъти по удобно.

Въпреки че винаги един човек в повече води до дисконфорт.

Общи условия

Активация на акаунт