Скарахме се заради свекървата:(

• 16 992
  • 575
  •   1
Отговори
# 240
Значи, излиза, че собственичката на апартамента е изнасилила клетата женица да спи на дивана до синчето. Те и двамата не са искали, но със сълзи на очи са се примирили пред страшната заплаха в лицето на собственицата.

Баси! Надуваемият диван бил мебел.

# 241

Lyn, ами като не знаеш каква е ситуацията не давай неадекватни примери със собственото си битие.

# 242
Ти пък се изказа Simple Smile
Като че ли тя е единствената, която го прави. Всички тук го правим. И то е логично, в крайна сметка. Всеки съветва и коментира на база собствен опит или представи.

# 243
  • София
Значи, излиза, че собственичката на апартамента е изнасилила клетата женица да спи на дивана до синчето. Те и двамата не са искали, но със сълзи на очи са се примирили пред страшната заплаха в лицето на собственицата.

Баси! Надуваемият диван бил мебел.

Наричай го както искаш, но тя си е в къщата и решенията тя ги взима.
Доказа го с темата и с причината да я пусне.
Не казвам, че няма право.
Тя си написа- мъжът й и родата му са от провинцията, жилището си е нейно.
И да, явно за някои, надуваемият дюшек е мебел, при това- нежелана.

# 244
А някоя да е била в ролята на приятелката? Да е приела да се грижи за оперирана приятелка, която има деца?
Миналото лято на майка ми и на мен покрай нея ни се наложи за 6 седмици..... Положението не беше както тук си го представяте - двете баби си правят компания и всичко е цветя и рози.
А въпросът за спането заедно майка и син е наистина за един милион.

# 245

Lyn, ами като не знаеш каква е ситуацията не давай неадекватни примери със собственото си битие.

Ами то никой от нас не знае ситуацията. Нали дискутираме по написаното от жената. Не е написала, че се налага някой от двамата да се грижи за майката, а че си ходят на работа (пиша за шести път).  А примери ще си давам каквито си искам от собствения си живот, защото онагледявам ситуации, които са далеч от изначално описаната откъм необходимост от грижи.

# 246
Е, каква е логиката тя да поиска мъжът ѝ и майка му да спят в холокухнята, при условие, че се оплаква, че точно това разпределение ѝ пречи?

Точно тази приятелка очевидно е приела. И вероятността да го е направила под заплахата на насочен към нея пистолет е минимална.

# 247
  • София
Е, каква е логиката тя да поиска мъжът ѝ и майка му да спят в холокухнята, при условие, че се оплаква, че точно това разпределение ѝ пречи?

Точно тази приятелка очевидно е приела. И вероятността да го е направила под заплахата на насочен към нея пистолет е минимална.
Елементарна- да не се създават условия, които биха позволили застояване на болната.
Ако беше направила разместване, с което да прекара детското легло в холокухнята, а за свекървата да купят едно походно легло за другата стая, нещата щяха да са по- различни.
Но, както казах, целта е била друга. Не че и така е издържала- то, каквото сам си направиш и Господ не може...

Тук приятелката е просто спасение, но въобще не седи въпроса за това, дали насила са я накарали.
Просто тя не е предложила алтернатива преди да разбере, че ще изритат болната.
Това е важното- тя е излязла човек, за разлика от снахата.

# 248
Чудя се как са казали на жената, че я местят и и кое го налага? И как ли се е почувствала, не стига, че болна, ами пречи на снахата и я отпращат при приятелката. Ако я нямаше тая приятелка интересно къде щяха да я пратят. Темата би ми звучала по-добре така: "Скарахме се, май сбърках.......", а сега на всичкото отгоре болната свекърва виновна и за скарването на сина и снахата. Да не е човек на мястото ѝ. И да, жал ми е за жената, съгласна съм, че е досадно, неприятно, разваля настроението болният човек вкъщи, но здравите биха могли и да потърпят. Все пак за известен период е, не за постоянно, пък и наистина, никой не знае какво го чака. Лесно е на млади години да кажеш: "аз, ако се разболея, ще ида на хотел, при приятел, но няма да притеснявам децата". Само че възрастните, и особено самотните, се чувстват и са и безпомощни, и просто не биха могли вече толкова лесно да го направят, имат нужда от човек до тях. Дано приятелката е наистина приятелка, че, ако и на нея ѝ дотегне....и дано жената се оправя по-бързо.

# 249
Не е нужно да заплашват приятелката с пистолет. Достатъчно е да я поставят в ситуация как болната жена няма къде да живее и положението е много тежко.

# 250
Само че възрастните, и особено самотните, се чувстват и са и безпомощни, и просто не биха могли вече толкова лесно да го направят, имат нужда от човек до тях. Дано приятелката е наистина приятелка, че, ако и на нея ѝ дотегне....и дано жената се оправя по-бързо.

Не всички. Ето пак пример от моето битие. Майка ми е онкоболна, засега и силно надявам се дълго да е добре, на 60г, борбена. До нея съм и до баща ми винаги, когато имат нужда, както и те до мен, но те самите ще откажат да се сврат у нас, ако това ще ни притеснява, както и самите тях, и няма особена нужда. Ако говорим за болно лежащ, с нужда от грижи, съвсем различна е ситуацията. Няма нормален човек, който да не се погрижи, дали за родители, дали за свекъри.

# 251
  • Варна
Тази приятелка съответно има семейство. Те биха ли се съгласили болна, непозната жена да им гостува. Не е ясна и диагнозата и .

# 252
  • София
Ха, представям си как майка ми ме пита кой може да ѝ гостува...

# 253
  • Варна
Гостуваща болна, със съответните грижи. Не приятелка за джумбарета и клюки.

# 254
  • София
Същото важи и за този вариант.

П.П. Какви са грижите? Доколкото помня, тя ходи единствено на смяна на превръзка и е минало време от операцията, пропускам ли нещо от фактите?

Общи условия

Активация на акаунт