Защо мъжете са такива?

• 21 554
  • 577
  •   1
Отговори
# 150
  • София
А, Братане, хич и не си помислям да ти противореча – точно това казвам и аз: хората не сме толкова първобитни, водещ е разумът. Биологията е след него.

# 151
Респект за моногамните мъже тогава, коствало им е много да надвият полигамията.
Давам нещо интересно в спойлера.

Скрит текст:

# 152
  • Linz
Нищо интересно не даваш, нито пък казваш нещо ново. Това сме го слушали милион пъти. И е вярно за болшинството от мъжете. Даже и жените. Но има все повече хора, които излизат от рамките, в които се опитва да ги набута статистиката... Еволюция в съзнанието и достигане на по-висока емоционална интелигентност.

# 153
  • Galaxy 13197853088
На биологията ѝ е през онази
работа за интелигентността...

# 154
  • София
И на интелигентността така.

# 155
В същност има разлчни нива на еволюция. От гледна точка на мъжкия индивид полигамията е най-успешната стратегия. От гледна точка на целия социум - брак + моногамията. Исторически погледнато обеществата, които налагат моногамен брак са много по-продуктивни. Вкарани в бранчните окови мъжете не се занимават по цял живот да преластяват жени, а се хващат с по-продуктивна работа. За един мъж е много по-лесно да се фокусира върху другите аспекти в живота, когато секса му е подсигурен. От там идва и максимата, че зад всеки успял мъж седи една жена.

# 156
Аз разбрах, че Вики смята брака за неестествено състояние и всички успешни бракове са всъщност за пред хората, изхождайки от личният си опит с кръшкащи и скучни мъже.
Бих ѝ казала, че просто е изтеглила късата клечка. Имала съм две съвместни съжителства с мъже и нито единият не се оказа скучен кръшкач. Вярно първият беше психо насилник, но бързо се усетих и го зарязах. Вторият е ММ, с който имам прекрасна връзка. И двамата не намираме брака ни за неестествено състояние, нито си кръшкаме, нито имаме желание. Още повече не ми се налага да го спирам да не кръшка. А представи си съм много далеч от описаната от теб картина на "жена мечта" . Последно време даже и не готвя 😂

Ето така се раждат всички фалшиви новини - с тълкувания на базата на лични преживявания, а не основани на логиката и емпатията.

Разбира се, че не смятам брака за неестествено състояние, смятам го за чудесен начин на добро оцеляване - двама души се събират, раждат си деца или не, отглеждат си ги, създават нови хора и се подкрепят. Какво по-хубаво от това. Смятам моногамията за неестествено състояние. Смятам, че в дългите връзки/бракове винаги се появява изневяра. Някои хора могат да я понесат, аз не мога. Адмирирам хората и браковете/връзките, които успяват да издържат това изпитание. Моите не са успели, аз съм много горда и не мога да преживея, ако ми се изневерява. Когато аз изневеря, просто късам връзката, така ми се струва честно. Не мога да се върна след такова нещо при партньора си, да подвия опашка и да искам прошка. Не смятам, че той трябва да ми я даде. Затова - късам, вместо него.

Не харесвам, когато хората живеят в лъжа и отрицание. Във ФБ всичко е толкова прекрасно, ние сме ебаси семейството, но аз знам, че мъжът ти има извънбрачно дете, за което ти нещеш да чуеш, за да не ти се развали имиджа в социалните мрежи. Или - жена ти я познава библейски цялото село, но ти си ОК с това и обясняваш каква яка двойка сте.

Общо взето това са ми опорните точки. Смятам, че всеки житейски избор заслужава уважение, дори този, който аз презирам и не бих избрала за себе си. Не знам какви са причините на хората, за да направят този избор. Сигурно на тях им е ОК, а моят им е тъп. Така че - нека не се съдим. Просто да обсъждаме. Нали това е смисълът на форума? Simple Smile

За много години, между другото. Simple Smile

# 157
Ето, че и ти тълкуваш на базата на лични преживявания. Според моя опит моногамията не е никак неестествено състояние.

# 158
  • Агент под прикритие
Моногамията е изкуствено създадено положение с цел някакъв ред. Кой още продължава да твърди, че е естествено?

# 159
Моногамията е изкуствено създадено положение с цел някакъв ред. Кой още продължава да твърди, че е естествено?
Само да напомня, че моногамията никак не е задължителна.   Smiley
Любителите на ПОЛИгамията могат цЕл живот да търчат подир други, да НЕ създават връзки/бракове-за да не създават нещастни хора и деца, да опрашват всеки ден различна/различен.....
Не знам да има закон, задължаващ когото и да било да е моногамен.
Просто не въвличайте други хора във Вашата полигамия.

# 160
  • Агент под прикритие
Добре, ще се изразя по друг начин: моногамията е избор, не естествено състояние.
Така става ли?

# 161
Добре, ще се изразя по друг начин: моногамията е избор, не естествено състояние.
Така става ли?
Става.Ако си честен с другия.
Но да се обвържеш с някого, заблуждавайки го, че си избрал моногамията-уж, а после да се оглеждаш полигамно "извън връзката" , си е подло и гадно.
Да, знам, че полигамния ще измисли милион оправдания, че не е подлец, но ....факт, подлостта си остава.

# 162
Интересното в преобладаващата мъжка логика е, че тия твърдения за моногамията и полигамията като ги чуят от жена си, веднага я обявяват за НЕподходяща. Joy
И после ми говорят за равноправие.. (най-вече като стане въпрос за заплати и плащане на сметки, де)

# 163
Те мъжете са "ЗА" полигамията, когато се отнася за тях.
Ако жена им също каже "И аз съм "ЗА" полигамията, мило, искам всяка година нов лИбовник!", едва ли ще са толкова широко скроени....   Smiley

# 164
  • Агент под прикритие
Ако преобладаващата част от мъжете около вас двете се състои основно от идиоти, които си нямат представа от тия неща, такава ще бъде и преобладаващата част от мъжките мнения.

Общи условия

Активация на акаунт