Защо мъжете са такива?

• 21 549
  • 577
  •   1
Отговори
# 165
Тоест Феникс, ти нямаш против твоята приятелка да бъде полигамна докато сте заедно? Simple Smile

# 166
  • Агент под прикритие
Нещата са прости. И двамата сме моногамни и сме заедно. Единият или и двамата сме полигамни и НЕ сме. Няма средно положение. Simple Smile

# 167
Нещата са прости. И двамата сме моногамни и сме заедно. Единият или и двамата сме полигамни и НЕ сме. Няма средно положение. Simple Smile
А имаш ли против тя да те лъже, че е моногамна, докато всъщност си полигамства зад гърба ти?

# 168
Обърка ме вече. Нали твърдиш, че няма моногамни хора? Тука се промени рязко схемата нещо.Nerd

# 169
  • Агент под прикритие
А имаш ли против тя да те лъже, че е моногамна, докато всъщност си полигамства зад гърба ти?
Ако прави така, значи в един момент няма да сме заедно. Ама това вече го писах по-горе.

Обърка ме вече. Нали твърдиш, че няма моногамни хора? Тука се промени рязко схемата нещо.Nerd
Твърдя, че няма моногамни хора по природа. Както писах преди, моногамията е избор.

# 170
А ако ти решиш да си смениш моногамния избор с полигамен, считаш ли за нужно да уведомиш текущата си моногамна партньорка или я чакаш тя сама да се сети (или да й кажат), пък ти междувремено го караш по полигамному?

# 171
Твърдя, че няма моногамни хора по природа. Както писах преди, моногамията е избор.
Логиката на думите ви директно казва, че е противоприроден избор.
Приличате ми на тези, които набежават за "примитивно" всичко, което им е неизгодно.
Подценявате природата и надценявате собствения си интелект. Не конкретно вие, феникс, пиша , казвам ти дъще, сещай се снахо.
Според мен отношенията се командват от чувството за собственост. То е природно, не придобито, но не е добре да се преекспонира, нито да се омаловажава.

# 172
Ето затова има толкова теми в СО. Щото мъжете изведнъж, случайно, тайно и невинно решили да експериментират що е то полигамия, или пък просто се отдали на природния си инстинкт, докато имат жена, деца и брак. Разбира се държат жена им да е на всяка цена моногамна през това време. Някои от тях (повечето) карат в ролята на моногамни, докато ги хванат в лъжата и после се обясняват най-нагло, че това им била природата. Laughing После нова тема в СО.

# 173
  • Агент под прикритие
А ако ти решиш да си смениш моногамния избор с полигамен, считаш ли за нужно да уведомиш текущата си моногамна партньорка или я чакаш тя сама да се сети (или да й кажат), пък ти междувремено го караш по полигамному?
Аз не съм от хората, които стоят в една връзка само за да не стоя сам. Ако стигнем до такова положение, ще бъде уведомена, естествено... чрез прекратяване на връзката. Такава промяна не значи, че трябва да не бъда коректен с човека отсреща.
Защо бих сменил моногамния си избор с полигамен и vice versa, е тема на друг разговор.

Логиката на думите ви директно казва, че е противоприроден избор.
Приличате ми на тези, които набежават за "примитивно" всичко, което им е неизгодно.
Подценявате природата и надценявате собствения си интелект. Не конкретно вие, феникс, пиша , казвам ти дъще, сещай се снахо.
Според мен отношенията се командват от чувството за собственост. То е природно, не придобито, но не е добре да се преекспонира, нито да се омаловажава.
Партньорът НЕ е собственост и не може да бъде разглеждан като такава.
Освен това, учените твърдят че над 90% от бозайниците и над 80% от хората (не мъже, не жени, а хората) в света СА природно полигамни. Кой съм аз, че да споря с тях?

# 174
  • София
Ако природата диктуваше поведението ни, то масово щяхме да имаме по 10 и повече деца. Например.
Интелектът диктува поведението ни, природата се обажда понякога.

# 175
  • Агент под прикритие
Да, нямаше да сме малко над 7 милиарда и половина, а сигурно два пъти повече. И ако я нямаше измислена моногамията, щеше да е всеки с всяка.

# 176
Значи, на жени, дето развиват такива теории, изпълнени с празни приказки, първо трябва да им се обещае. Къде моногамност, къде целия свят. Оттам насетне те са на ход. С жертвите. Ама не само  от един мъж го искат, като гледам, а от всички. Ужасни, ужасни мъже, бе!

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 17:43 от Дренка

# 177
Дренке, пак свободни съчинения по картинка правиш. Ако искаш да кажеш, колко са ужасни жените - стреляй направо. Wink Похвата "викам ти дъще, сещай се снахо" го знаем.

# 178
  • София
Смешно е зрял човек да прави констатации тип шести бе: Всички мъже/жени са....идиоти/коври, простаци/меркантилни, фукльовци/досадни...

# 179
Моногамията е изкуствено създадено положение с цел някакъв ред. Кой още продължава да твърди, че е естествено?
Всъщност, има много животински видове, които по природа са моногамни. Моногамията не е запазена марка на хората.

Общи условия

Активация на акаунт