Защо мъжете са такива?

• 21 617
  • 577
  •   1
Отговори
# 180
  • Агент под прикритие
Моногамията е изкуствено създадено положение с цел някакъв ред. Кой още продължава да твърди, че е естествено?
Всъщност, има много животински видове, които по природа са моногамни. Моногамията не е запазена марка на хората.
По-акуратно е да се каже, че моногамията НЕ е запазена марка на бозайниците. Тези, които са моногамия по природа, не са такива.

# 181
Нищо за жените не искам да кажа. Просто наблюдавам. Например -  без брак не е изневяра, флиртчето не се брои, на мързелив среднист е позволено да се изневерява, защото тряа се изтърпи някак, бракът да оцелява. И така нататък.
Моногамност, хаха. Мъжете такива, жените - както дойде.

# 182
Моногамията е изкуствено създадено положение с цел някакъв ред. Кой още продължава да твърди, че е естествено?
Всъщност, има много животински видове, които по природа са моногамни. Моногамията не е запазена марка на хората.
По-акуратно е да се каже, че моногамията НЕ е запазена марка на бозайниците. Тези, които са моногамия по природа, не са такива.
Гибоните и алфа двойката вълци също са моногамни.

# 183
Реално на жената и е необходима моногамията, за да се отглежда поколението. Утре ако жените решат, че не искат деца, или като спрат пеперудите си вдигнат парцалите и заминат при следващия, а настоящия отговаря финансово, физически и времево за поколението, друга песен ще се лее.
(на мъжа "му е необходима"-условно- за да си осигури постоянен секс и манджа.)Действително, мъжете прекратяват връзки, но не когато са се изчерпали отношенията, а когато намерят и горе-долу "отстрелят" следващата.

# 184
  • Агент под прикритие
Гибоните и алфа двойката вълци също са моногамни.
Съгласен съм. Учените казват, че над 90% от бозайниците са такива, значи има и изключения. Simple Smile

# 185
И са все птици. Бозайници моногамни няма. Но не са харесвани особено мъжете от породата на "Хвъркатите хора".Не са успешни в материалния човешки свят.

# 186
делфините не бяха ли или аз грешно съм запомнила?

# 187
За делфините не знам, но гибоните, вълците, лисиците, бобрите са все моногамни бозайници. Нека да са 10 процента, но кой може да докаже, че хората не са от тези 10 процента?

# 188
А, маймуните определено са полигамни.
Но точно полигамниците държат особено да са с моногамни партньорки.

# 189
  • Агент под прикритие
За делфините не знам, но гибоните, вълците, лисиците, бобрите са все моногамни бозайници. Нека да са 10 процента, но кой може да докаже, че хората не са от тези 10 процента?
Защото същите тези учените казват, че над 80% от хората са полигамни, тоест останалите около 20% са в тези 10% на бозайниците.

# 190
Ако свинете са полигамни, значи и мъжете са. Във форума ги приравняват на едно и също Simple Smile

# 191
Защото същите тези учените казват, че над 80% от хората са полигамни, тоест останалите около 20% са в тези 10% на бозайниците.
И как са го установили?

# 192
  • Агент под прикритие
И как са го установили?
Изследвания са правили вероятно. Подробности не знам. Хващам обаче едни числа за полигамия на много места в нета и навсякъде се въртят около 95% от бозайниците и 85% от хората.

# 193
Не всички мъже държат да са с моногамни партньорки.

# 194
Не всички мъже държат да са с моногамни партньорки.
представям си какво омесване на сокове се случва...

Общи условия

Активация на акаунт