Защо мъжете са такива?

• 21 514
  • 577
  •   1
Отговори
# 450
  • Linz
Защо да е само непознаване на себе си, а не нечуване/неразбиране от другия? Ти сама със себе си ли си във връзка?
Не знам защо мислиш, че някой ти се дразни, аз поне се опитвам да разбера какво целиш с тези проповеди?
Ако ти поставяш егото в основата на “греховете”, то дали се замисляш, че няма как да сложиш всички в рамката на собствените си възгледи?
Защото разбирането на другия тръгва от опознаването на себе си. Няма как да знаеш защо той реагира по един или друг начин, без да познаваш емоцията, която той изпитва. Да, за да се свържеш емоционално с друг, трябва да си във връзка със своите емоции.
Целя е силно казано. Ако опитът ми е от полза за някой- ок, ако не... ми пак ок. Ти какво целиш с въпросите си към мен, след като не си в резонанс с написаното, а не ги подминаваш? Има толкова другия мнения!
Моите възгледи не са в рамка, аз съм толерантна към всичко и към всеки. Колкото до егото- ако го разпознаеш в себе си, ще си отговориш на този, и на много други въпроси. Това, че всички грехове и целия негативизъм у човек се дължи на егото, ще ти го каже всеки, който се е научил да го разпознава. Не е трудно- то идва от илюзорното усещане за разделение.

# 451
Човек без его, не е ли празна имитация на човек?

# 452
Според мен няма хора, които да не се влияят от егото... Колкото и възвишено да звучи обратното.

# 453
  • Linz
akoiskash-vqrvai, съзнавам как звучат, на хора, които все още са с по-ниски вибрации. Като чуех някои от определенията, които използвам сега, (само до преди година и половина) си запушвах ушите. Но сме тук за да се учим и израстваме. Радвам се, че има поне един човек, който намира споделеното от мен за полезно.
На предишната страница и аз прочетох нещо, което ме накара да се замисля. Има толкова знание в нас, покрито от слоеве мисловни модели, предразсъдъци, конформизъм, страх от промяната...

anonymiss и Thaicho, няма човек без его (всички сме грешни). Въпросът е да го разпознаваш и да не се идентифицираш с него- то не си ти.

# 454
Идентифицирането  с егото е предпоставката  за невярност, а надскачането му - за вярност? Не ги подминавам подобни прозрения, защото ми е забавно да се закачам с всякакви опити да се философства посредством етикети и определения. “Те са такива, затова са неверни. “Аз съм на друга вибрационна вълна, и съм надраснала егото си”. Ето така звучиш - като ласкател на своето, твърдейки  колко е омразно Его - то.
Simple Smile

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 18:47 от Дренка

# 455
akoiskash-vqrvai, съзнавам как звучат, на хора, които все още са с по-ниски вибрации. Като чуех някои от определенията, които използвам сега, (само до преди година и половина) си запушвах ушите. Но сме тук за да се учим и израстваме. Радвам се, че има поне един човек, който намира споделеното от мен за полезно.
На предишната страница и аз прочетох нещо, което ме накара да се замисля. Има толкова знание в нас, покрито от слоеве мисловни модели, предразсъдъци, конформизъм, страх от промяната...

anonymiss и Thaicho, няма човек без его (всички сме грешни). Въпросът е да го разпознаваш и да не се идентифицираш с него- то не си ти.
Ценен ти е приносът в темите, в които пишеш, и е на място.
Спокойно си пиши, без да се занимаваш с всеки.

Представям си колко ли народ мълчи и не изразява своето поради страх от нападки.

# 456
  • Linz
Дренке, както виждаш всеки възприема  различно една и съща информация. И това го пишеше 1 или 2 страници по-назад - реакцията говори повече за човека, който я проявява, отколкото за този, към когото е насочена (или нещо в този смисъл). Как ти звуча засяга само теб, аз не съм тук заради ничие одобрение.

tainichka, благодаря. Значи фокуса на темата може да се върне обратно върху таковостта на мъжете.

# 457
Така наречената ми реакция не е срещу теб, а написаното от теб. Чета на изключен собствен вибрационен фон, за да не я приемаш като от човек със запушени уши. Simple Smile

# 458
  • Linz
А защо моите постове предизвикват реакция (които не бяха никак много до преди да реагираш)? Те ли са най-провокативното нещо, което четеш тук? И всичко, написано от мен ли е провокативно, или само някои от засегнатите въпроси? Не ми отговаряй не мен.

# 459
Въпросите ти, след частта защо постовете ти предизвикват реакцията ми, нямат никаква връзка с отговорите, които и без друго вече ти дадох.

# 460
  • Linz
Не, не даде никакви конкретни отговори.
Въпросите ми съдържат отговорите, ако имаш капацитета да ги видиш.
Аз също не одобрявам всички мнения, но не виждам причина да роптая. Всеки пише на база личен опит.
Ако някой вижда нещо нередно в постовете ми, нека информира модератор. Ако не- има зададена тема и тя не е "мнението на SaRaNia".

# 461
За пореден път пишеш за одобрение, каквото уж не търсиш.Simple Smile
А аз за пореден път ти казвам, че ти зададох няколко въпроса, за да разбера защо набутваш хората в две категории и обличаш думите си в духовни одежди.
Айде сега, още веднъж дай за одобрението и неодобрението и обясни, че си надскочила егото си Simple Smile

# 462
Хей, вие двете, темата е защо мъжете са прасета, а не жените драки.
Давайте само по мъжката част, че ни се загубиха дирите на нас. Поне можете да стигнете до евентуално съгласие.

# 463
По темата отдавна няма какво да се каже.
Дошъл е моментът на духовните практики.

# 464
  • София
Да вадя ли требника?

Общи условия

Активация на акаунт