Какво значи една жена да има "прилични данни"?

• 14 092
  • 541
  •   1
Отговори
# 450
Парите не са всичко, но на възраст над 35 са много добър начин да платиш за неща, за които иначе трябва да платиш с болки в гърба.

# 451
Болките в гърба идват най-често от недостатъчно спорт, ходене пеша и висене с часове пред компютър. Не е от готвенето. Simple Smile

# 452
  • Пловдив
Скрит текст:
Парите не са всичко, но на възраст над 35 са много добър начин да платиш за неща, за които иначе трябва да платиш с болки в гърба.
bratan се беше изразил много правилно някъде назад в темата. Който иска определен стандарт на живот, следва да се потруди за него. Нищо не идва даром, дори и при най-древната професия.

Скрит текст:
Болките в гърба идват най-често от недостатъчно спорт, ходене пеша и висене с часове пред компютър. Не е от готвенето. Simple Smile
Съгласен съм напълно с теб относно ползотворното действие на спорта (за удоволствие, понеже много професионални спортисти са с тежки травми още на млади години) и ходенето пеша. Те раздвижват основните мускулни групи и подобряват кръвообращението. Да не говорим, че са и приятен начин за горене на калории. А с подходящ човек до теб, направо са си още по-голямо удоволствие за вършене. Simple Smile
 За стоенето дълги часове пред екрана... зависи. Simple Smile Допреди няколко месеца работех мръсна и опасна физическа работа, наред с тази пред екрана, та смея да твърдя, че от първата дейност получавах значително по-големи болки в кръста, наред с раните. Вредни и опасни професии съм изпълнявал и в десетки други сфери, така че не всичко е черно и бяло.

Последна редакция: нд, 29 дек 2019, 14:05 от На кака жребчето

# 453

О, да, сега към работата и домакинстването добавяме и няколко часа спорт. Ми не, дори за спортуващ, статично стоене прав изморява още повече. Впрочем умората от домакинстване е пределно различна от тази при спорт и движение и двете нямат много общо.

Като говорим за стандарт- ми то може да кажем, че ако един мъж иска определен домашен и кулинарен стандарт...да се потруди за него!

# 454
За какво му е жена, ако си може и сам, че и по-добре от жена в домакинството, някои.
Децата също могат да участват активно в ежедневните дела, то теб ако пита човек - само потребяват. Чудя ти се, отде намираш сили да мърдаш.

# 455
Хайде да не се лъжем, до една възраст "участват" учебно, през което време трябва да ги чакаш с търпението на светец и да свършиш двойна работа, поправяйки грешките им. Реално докъм поне 6-7 могат да участват общо взето с надзираване, което е още една задача за мама.

Въпросът е там, че мъжете НЕ ИСКАТ да са без жена, искат жена "с прилични данни", тоест да прави неща за тях, споделено с любов. Докато те обаче няма да си споделят парите с любов, защото нали - ПАРА е това, не е някакво си готвене.

# 456
Виждам куп нещастни жени поради липсата на прилични данни у мъжете.
Това по повод "провокативната" картинка на Жребеца.

# 457
Хайде да не се лъжем, до една възраст "участват" учебно, през което време трябва да ги чакаш с търпението на светец и да свършиш двойна работа, поправяйки грешките им. Реално докъм поне 6-7 могат да участват общо взето с надзираване, което е още една задача за мама.

Въпросът е там, че мъжете НЕ ИСКАТ да са без жена, искат жена "с прилични данни", тоест да прави неща за тях, споделено с любов. Докато те обаче няма да си споделят парите с любов, защото нали - ПАРА е това, не е някакво си готвене.

Тъй, тъй...
Парите не са всичко.
Ми и готвенето не е всичко.
И секса не е всичко.
И чистенето не е всичко.
И раждането не е всичко.
Абе някои хора само искат да взимат, но без да дават.

# 458
Оф, да, вече ще имам нов девиз, като кажат, че парите не носят щастие. "Мусаката и почистеното не са всичко и не е задължително да носят щастие!"...

# 459
Точно. С парите си човек може да си купи мусака и чистено.
А с мусаката и чистенето си човек може да си купи пари.

Остава да се уточнят нещата количествено.

# 460
Там е работата - с пари може да си купиш странични кефчета и оттам идва борбата мусаката и чистенето да дойдат без пари, "от любов". И парите остават за джобни, не за прозата.

# 461
Цял живот - надзиратели. Я на деца, я на мъж. Ама кой както си се устрои Simple Smile
Ся, остава да разберем кои мъже с кои жени не си споделят парите с любов. Нещо по-конкретно ще кажеш ли, Сирен?

# 462
Не, таман хубу си го написала. Ако искаш, пускай обяви за съквартирант. Да си сигурна в детайлите, после ще си оправяте отношенията.
Виж сега, ти си разведена и с деца. Етапът ти е да се подхилкваш на другите жени как се мъчат в и извън връзки с и покрай мъже. Аз съм на етапа, на който ти се подхилкваш.
И двете не сме умрели за мъж, разликата е, че ти си се възползвала вече от услугите на такъв, а аз не съм. Не виждам уважителна причина, след като възползването за мен предстои (евентуално), да се задоволявам с ниско качество на услугите или такива неща, които мога сама да си свърша, без някой да ми се мотае в краката. Защо да го правя? Защото повечето жени са направили кофти избор на нещо, което само се пречка ли? Или защото повечето мъже представляват нещо, което само се пречка?
Ти, ако щеш, се подхилквай, че ми трябва не мъж, а съквартирант. То хубаво съквартирант, ама като не може даже съквартирантската да я свърши, баста.

Между другото, казваш същото, но в полза на мъжа - това е двоен аршин, но ти си знаеш:
За какво му е жена, ако си може и сам, че и по-добре от жена в домакинството, някои.

# 463
  • Пловдив
Скрит текст:

Тъй, тъй...
Парите не са всичко.
Ми и готвенето не е всичко.
И секса не е всичко.
И чистенето не е всичко.
И раждането не е всичко.
Абе някои хора само искат да взимат, но без да дават.

В любенето (making love, англ.) и чукането (making sex, англ.) в една двойка участват двама души, доколкото ми е известно. И ако са нормални, т.е. влагат истински чувства един към друг, би следвало и двамата да се раздават за другия, за да им е хубаво заедно. Любенето е споделяне на чувства и израз на привличането между двама души, което се случва по желание и от двамата. Не зная защо любенето се изтъква като някаква едва ли не "жертва" от страна на някои жени; че чак и бива нареждано в списъка на задълженията и битовизмите. Жал ми е за тези, които го считат за задължение или битовизъм. Не става ясно и защо много жени използват любенето като категорично поставено условие и предлагана разменна услуга срещу мъжките пари и предоставен лукс (дори и официално да натъртват, че не се причисляват към труженичките на любовта).

За почистването - спокойно и двамата могат да си поделят дейностите, а някои да вършат заедно. Така ще им е по-леко и приятно. Ако и за готвенето намерят общ език, още по-добре. Много жени не подозорат колко готино е за един мъж, когато жената поиска от него да направят някое ястие заедно. Е, някои жени тип "вечни жертви" си избират готованковци, които още от самото начало са излъчвали червени сигнални лампички, и от които после оревават света, но не други са отговорни за избора им на точно тези мъже.

Единствено за износването и раждането на детето няма как в това да се включи и мъжът. Неговата роля е в този период, а и след това, да спомага за паричните постъпления, за да се посрещат очакваните разходи. Това да не се бърка с "5-10 бона месечно за луксозен живот". И да напомня, че в България е честа практика младите жени да очакват лукс и да са на пълна мъжка издръжка още от ден първи на запознанството с мъжа, години (понякога и десетки години) преди да решат, че ще стават и майки. Simple Smile Дори и на този ранен етап, когато не знае дали ще се видят втори път или дали изобщо ще имат връзка, когато изцяло отсъстват мисли и планове за деца и всичко друго е изравнено (и като условия на пазара на труда, и като свободно време, и като развити лични способности), има силно изразено неравенство между половете. Справка: картинката долу. Smiley

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 29 дек 2019, 14:48 от На кака жребчето

# 464
От какви услуги съм се възползвала аз, галче, дето ти все не успяваш? Айде, омъжените няма ги питам, макар и там да ми е неясно.
 Ми не може само да искаш, бе. Това ти казвам, пък ти какво разбираш, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт