Заедно заради децата

• 22 087
  • 514
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia
Абе стига с тия деца. Те са на 12 год почти. Спокойно осхават сами за 2-3 ч, битово са напълно самостоятелни. Какво има да ми се помага толкова? Една манджа да им сготвиш, да ги изпереш и 1ч на ден да си поговориш с тях. И веднъж в годината за 3 дни някой да ги гледа като съм на конференция. Е, справям се.
За мъжа ми. Аз не съм казала, че е лош. Той самия е добър човек. И не е виновен, че е това, което е. Просто спрях да го обичам и за мен това е достатъчно, за да не искам повече да живея с него. Но точно, защото не е виновен се колебая имам ли право да му разбия живота, за да бъда аз щастлива.

# 301
Няма начин да видиш как ще е, преди да го направиш. Само ще ти кажа, че 12 години е най-ужасната възраст за развод на родителите. Много леко гледаш на това, което те очаква с децата или свързано с тях. Направо чета и не вярвам на очите си... Разведи се, но спри с тия съмнения, няма как да направиш омлет, без да счупиш яйцата, както са казали хората. Мъжът ти е голям човек, ще му мине, ще си намери нова жена. С момчетата ще ти е зора, колкото и да не си го представяш...

# 302
Абе стига с тия деца. Те са на 12 год почти. Спокойно осхават сами за 2-3 ч, битово са напълно самостоятелни. Какво има да ми се помага толкова? Една манджа да им сготвиш, да ги изпереш и 1ч на ден да си поговориш с тях. И веднъж в годината за 3 дни някой да ги гледа като съм на конференция. Е, справям се.

Въпросът е: това ли е всичко, от което имат нужда децата. Може да се изненадаш от ефекта, като махнеш за нищо неставащия "фикус" от хола...освен това тийновете уж са непукисти, но имат доста крехко възприятие за нормалност, лесно се изкарват от граници.

Мисля, че гледаш пределно технически на живота. Но някои задачи не се решават с уфатност и с конкретни мерки. Може да се окажеш в небрано лозе, на емоционално ниво.

# 303
Но точно, защото не е виновен се колебая имам ли право да му разбия живота, за да бъда аз щастлива.
Тоест ти изхождаш от факта, че той щастлив и ти би го направила нещастен, ако си тръгнеш? По-лесно ли ще ти бъде, ако си представиш, че и той също е нещастен, но просто твърде удобен, за да се разведе? Наблюдавай го внимателно, може и да грешиш.

# 304
  • София
Ами действай. Зарязвай мъжът, взимай децата и виж какво ще стане.
Тук няма астролози и врачки да ти кажат бъдещето. Посъветваха те, според теб децата са ок за развод. Пубертета е нищо, тогава смело напред.
А и някой мъже са много прикрити, да не се окаже че той има резервен вариант в джоба.  Вместо нещастен да се окаже хипер щастлив от развода и притеснението ти да е неоснователно.

# 305
На мен са ми казвали следното. В кофти връзка или самотен родител - и двата варианта са гадни и трудни. Вече вярвам в това. В кофти връзка поне гадостта е позната. Но, разбира се, ти имаш право да прекъснеш връзката и да потърсиш щастието си другаде. Дали ще му разбиеш живота? Мъжете страдат доста след раздяла, но ще му мине. Въпросът е на теб да ти е горе долу добре след раздялата.

# 306
  • София
Ами точно това казвам, не се е приспособил той към нея, а тя към неговия мързел и инертност. Ако той беше много деен и работлив, пък убдома не му дават да пипне нищо, ще се рсзвие в работата, ще учи, ще се усъвършенства... Един деен човек не става картоф на дивана, защото жена му не му дава да домакинства, това е смешно просто.
А майка й и брат й ще трябва да помагат с двамата луди пубера независимо дали Савина има брак или не, очевидно бабата е вторият отглеждащ, а не бащата, защото му идва в повече.
За мен, това е много грешно мислене- щом тя е амбициозна и драпа кариера, е идеалната в семейството, а щом той не иска да гради кариера, не става за нищо.
Човекът бачка, на смени, както се оказа.
Авторката не работи на смени, но гради кариера.
Е, хайде да си представим ежедневието им и дали бабата и чичото са на разположение по всяко време?
Как се гледат близнаци 24 часа от работеща майка без никакво участие на баща им?
Всички, които имаме деца знаем, че няма как да стане.
Всички, които имаме деца, знаем че като се разболеят, колкото и да е мързелив бащата, все с нещо помага.

От друга страна- авторката е устроила така семейния живот- парите при нея, тя му дава джобни, тя мести пионките по дъската и явно й е харесвало, щом с удоволствие прави секс с този човек.
Аз да не го понасям, главата ще му откъсна, не да ми е кеф да си легна с него и не съм срещала обратното, затова не приемам всичко написано за чиста монета.

ПП. Савина, защо не започна с този пост, ами се чуди толкова време какви кусури да му намериш на човека, че и нискоинтелигентен да го изкараш?
Като си признаеш и че си успяла да свалиш този, за когото питаше как, всичко ще си дойде на мястото. Simple Smile
Карай на мантрата "Щом мама е щастлива и децата трябва да са" и само напред.

Последна редакция: нд, 29 дек 2019, 18:17 от absurT

# 307
Няма никаква гаранция, че ще станеш щастлива след развода. Много вероятно е да бъде точно обратното.

# 308
И още нещо - мъжът ти може да е нещастен, че си е загубил семейството, но реално ти го спасяваш. Утре като е свободен ще може да срещне жена, която да го обича и да иска наистина да си живее с него, а не по принуда. Така че в този смисъл не го мисли - реално правиш му добро, а не зло.

# 309
Момчетата ти са на 12 години...още нищо не си видяла, тепърва ще се сблъскаш с безброй проблеми и предизвикателства. Много са далеч от пубертета, затова си така уверена, че можеш и сама. Те са още дечковци и сега наистина имат нужда само от ядене и чисти дрехи. След няколко години обаче това въобще няма да е достатъчно. Ще имат нужда от авторитет и контрол, от уверена и здрава майка. Не се подлъгвай, че са пораснали и че сама ще се справиш по добре.

# 310
  • Sofia
Дай боже да е щастлив, ако се разведем.
И не съм се опитвала да му намепя кусури. Просто описах ситуацията, за да дадете мнение. Защото живееш с един човек или защото го обичаш, или дащото имаш полза от съжителството (жилищна, финансова, битова или каквато и да е). И в двата случая приемаш недостатъците на другия. Не се сещам за друга причина да живееш с някого.  А когато ги няма и двете неща?

# 311
Мен ме впечатли, че и приятелките ти казват да стоиш. Те с какви аргументи те убеждават? Все пак те познават добре и би трябвало да разсърдят по-подходящо за твоята ситуация от непознати във форум.

# 312
Фигурата в панталон, зовяща се баща, би ли имала авторитета и силното присъствие, когато момчетата навлязат в пубертета и имат нужда от мъжка фигура за пример / не че и преди пубертета не е важно неговото присъствие/...? Изпитвам дълбоки колебания по този въпрос, защото не вярвам той да заеме активна позиция на загрижен родител и магически да им се превърне в опора и ментор.
"С него" като "без него".

# 313
  • Paris, France

Ти в предишен пост писа, че се притесняваш да не загубят сигурност като се разделите с бащата.

Това, че на 12г ти изглеждат лесни за гледане и справяне не означава, че след 3-4 години няма да си развалят успеха и да откажат да учат, да пропият и пропушат, да почнат да бягат от дома, да ти викат "махай се, ме си ми никаква", едното да се разболее тежко, ти да се разболееш.

Допреди 6 месеца бях готова да се закълна, че пубертетът е най-хубавото период с децата и проблемите са зад гърба ни, но сега синът се затвори, не ще да учи, донесе двойки или тройки по, дръж се, физическо и испански, а след дни навършва 18г. С него се справя само баща му в момента. А ако го нямаше? Синът на съседка- университетска преподавателка, с положение, който учи в престижно, честно училище почна да краде, да пуши трева. Краде и от нея. Жената се е видяла в чудо.

Даже дъщеря ми, която е с отличен успех и амбициозна, лятото взе да излиза до 3-4 сутринта, че и да иска да я прибираме. Защо я пускаме? - ами казва, че отива с приятелка до кварталното кино в 17.30 и в 21п праща съобщение, че ще закъснее и ще се прибере в 22.30 и после изгася телефона.

Децата са хитри и се възползват емоционално от раздялата на родителите си за да бездействат, да получават подаръци, внимание.

Оставала съм редовно сама, с двете деца, за 1-2 месеца, като бяха малки или на възрастта на твоите. Сега не бих могла. Мога да остана с дъщеря ми или със сина, но с двамата - не. В момента са във ваканция и баща им ги развежда насам натам, а после се сменяме. Пиша и домашни, нещо, което никога не съм правила като бяха малки.

Пак добре, че сме здрави, защото моя съученичка в момента се тресе от горещи вълни, освен, че се занимава с пубер. Ако ме тръшне и менопауза, а тя може да настъпи всеки момент, съм загубена. Е, може и да.ме подминат горещите вълни, майка ми нямаше, ама кой знае?

Дай боже да е щастлив, ако се разведем.
И не съм се опитвала да му намепя кусури. Просто описах ситуацията, за да дадете мнение. Защото живееш с един човек или защото го обичаш, или дащото имаш полза от съжителството (жилищна, финансова, битова или каквато и да е). И в двата случая приемаш недостатъците на другия. Не се сещам за друга причина да живееш с някого.  А когато ги няма и двете неща?

За мене задоволителния секс, удобството  и социалния живот са много, много по-важни от някаква хипотетична обич, която, както виждаш, се е изпарила. Единствените ми трайни връзки с мъже са започнали като сексуални. Като чета и за тебе е така.

Ползите може да са сексуални, родителски. Ползите може да са за децата ти, родителите ти, не директно за тебе.

# 314
Фигурата в панталон още в началото е обрисувана като необразован и върни се да четеш какъв още. Със сигурност преди брака е бил оценен като перспективен Simple Smile Как се очаква на този човек да се гледа като авторитет - като мъж, и баща? В семейството му, остави общите приказки, и мнения от жени, колкото да кажат нещо за разводите, за мъжете, жените и децата.

Общи условия

Активация на акаунт