Заедно заради децата

• 22 083
  • 514
  •   1
Отговори
# 330
Дай боже да е щастлив, ако се разведем.
И не съм се опитвала да му намепя кусури. Просто описах ситуацията, за да дадете мнение. Защото живееш с един човек или защото го обичаш, или дащото имаш полза от съжителството (жилищна, финансова, битова или каквато и да е). И в двата случая приемаш недостатъците на другия. Не се сещам за друга причина да живееш с някого.  А когато ги няма и двете неща?

Не става въпрос за полза.
И не е проблема, че вади малко пари. Давал ти ги е.
Става въпрос за подкрепа. Подкрепа в отглеждането, подкрепа в битовизмите, дори и емоционална подкрепа.
Убедена съм, че ако пак вадеше малко пари, но беше нормален баща и ти помагаше, не мисля, че би се развела.
Права ли съм?
Ти всъщност си била сама през всичките години. Неговото присъствие те е натоварвало.

# 331
Сийке, аз собствено мнение изразих още в началото на темата. Не мога да ѝ реша проблема. Каквото и да мисля.
Цяла сюрия зе изредихте да ѝ обясните колко е лошо да се разведе. Сега. После можело, ама пак не е било много сигурно какво ще стане. Как я провиждате пък тая сигурност бе?
Пък най-ме впечатлява едно мнение, в което ѝ се казва, че ако се разведе, му прави добро на него.
Та тъй. Вие знаете. И можете.
Simple Smile

# 332
Може и да не е толкова проблематично положението с децата. Само че с двама родители е по- лесно. Появяват се ситуации, за които авторката си няма и понятие. Не съм против разводите, всеки има право да бъде щастлив според разбиранията си, но в този случай не мисля, че е добро решение.

# 333
Не знам дали авторката описва съпруга си обективно. Чак пък нищо да не прави и по цял ден да не помръдва... да не говори с децата... леко ще се усъмня. Rolling Eyes

# 334
Моя също нищо не прави по мое мнение, според останалите хора е чудесен баща
Не знам доколко обективно мнение може да има по тези въпроси, ако няма насилие и зависимости
За децата- не че кой знае какво е нужно да прави бащата, но за децата родителите са като фон, който трябва да е наличен и ненатоварващ...не е желателно да изпъкват с проблеми и да ги товарят. Факт.

# 335
Не знам дали авторката описва съпруга си обективно. Чак пък нищо да не прави и по цял ден да не помръдва... да не говори с децата... леко ще се усъмня. Rolling Eyes

Ако знаеш колко такива мъже има.
Баща ми е такъв. Цял живот само на работа е работил, а вкъщи чака всичко наготово.
Брат ми е същия.
Повярвай ми, има такива.
Аз също не съм разговаряла с баща си. За нищичко.
Мъжът няма да поиска развод, защото ще изгуби чистачката, готвачката, паралийката и секса ще спре.
Тоя мъж за мен използва жена си. Разбира се с нейно позволение.

# 336
Сийке, аз собствено мнение изразих още в началото на темата. Не мога да ѝ реша проблема. Каквото и да мисля.

Нито някой от нас може. Но коментирайки тези, които мислят различно от теб, не ѝ помагаш. Може би помагаш по някакъв начин на себе си. А, дано...

# 337
Никой не може да реши проблема, поради една особеност: нито един проблем не се решава на нивото, на което е възникнал. Но може да предложим много заобиколни стратегии, които да доведат до по-различна, интересна ситуация. Ама тя иска директно, зубрачески, с натиск и с "правене" да се справи. А то не става така, трябва малко заобиколно.

И аз не знам как може да си с деца и "нищо" да не правиш. То и аз като гледам деца с кибици, отстрани изглежда, че "нищо" не правя, ама друг като се хване да прави това "нищо", пропищява.

# 338
Няма такова нещо като обективно мнение, мнението винаги е субективно, тъй като изхожда от субекта.

Няма значение каква е неговата версия. За авторката е важно как се чувства тя в тази ситуация, тъй като нейният живот ще го живее тя. Ако ще хиляда потребители да се изредят да обясняват, че тя трябва да се чувства по друг начин понеже: други са по-зле\мъжът не може да е толкова зле\сама си е виновна, че той е такъв\взела го е, следователно трябва да си носи кръста цял живот\нещо друго - та колкото й да й се обяснява как трябва да се чувства тя и каква е нейната историческа вина, полза няма.

# 339
Не, може всякак да се чувства, но отговорният възрастен може да живее и с кофти чувства, докато технически оправя ситуацията. А има и други начини за справяне, по-малко стресови от развод.

# 340
Към тези, които напират да помагат. Без присъствието другата страна няма помощ, взимането на решения, основани на интереси имам предвид. Това, че я тласкате към нещо, което вие смятате за правилно не е помощ Simple Smile

# 341
Не толкова правилно, колкото по-малко грешно и ужасно.

И след като децата са толкова независими и неизискващи -  само час разговор, то голяма работа, че таткото "нищо" не прави. А ме съмнява наистина да е нищо - толкова ли един път не им сипа храна или не ги изведе да ритат топка?

# 342
  • Countryside
Малеее, ако съм мъж и жена ми ме разнася по форуми и роднини години наред дали да се развежда с мен... че и ми се подиграва, че съм среднист....Принципно съм против физическото насилие, но в конкретния случай сигурно ще ми избият чивиите.

Савина, не знам какво да те посъветвам. Само бих те помолила да си по-дискретна. Обидно е за мъжа ти, все пак е баща на децата ти.  Всяко решение има плюсове и минуси и няма как да знаеш как ще реагират децата, нито как ще им се отрази психически и дали ще даде отражение в бъдещите им семейни отношения. А знаеш ли как се чувстват в момента?  И какви последствия ще има в бъдеще, ако се държиш пренебрежително и неуважително към баща им? Аз имам два примера, и двата не са добри за съжаление(това което се случи на децата). Просто реши какво ще правиш и действай. Времето ще покаже.

Последна редакция: нд, 29 дек 2019, 20:24 от Сиренце

# 343
Понеже много хора са в това положение, на мен ми е интересно как може да се промени ситуацията без раздяла и без скандал

# 344
Може би ултиматум - ако искаш бракът ни да оцелее... правиш това и това. В противен случай ще искам да се разделим.

Общи условия

Активация на акаунт