Заедно заради децата

• 22 091
  • 514
  •   1
Отговори
# 345
Но точно, защото не е виновен се колебая имам ли право да му разбия живота, за да бъда аз щастлива.
Естествено, че имаш право. Всеки гледа своя интерес и се бори за своето щастие. Защо не и ти? Обаче, хубавичко си помисли дали ще бъдеш щастлива, ако се разведеш сега и останеш сама с два бесни тийна. За теб "сам родител" е абстрактно понятие, никога не си живяла като такъв. Никога. Била съм сам родител на две деца и ти гарантирам, че разликата между сам родител и семейство с инертен мъж като твоя е от небето до земята. Та, хубавичко помисли, ще бъдеш ли щастлива, ако се разведеш точно сега и останеш съвсем сама с двама тийн, които на всичко отгоре искат и специални грижи? Повярвай ми, като сам родител на такива деца, нито ще имаш опашка от кандидати дори за секс за една нощ, нито на теб ще ти е до свалки, защото няма да знаеш на кой свят си от работа и грижи.

Понеже много хора са в това положение, на мен ми е интересно как може да се промени ситуацията без раздяла и без скандал
Само една идея от мен. Ставаш хлъзгав като мокра връв. Дистанцираш се емоционално и си гледаш удобството и интереса. Не плямпаш всичко, което ти мине през ума, а си слагаш цедка на устата. Междувременно, правиш повече неща, които са ти приятни на теб, а на ближния даваш конкретни задачи, които да свърши. Ако не ги свърши, не мелиш, но и ти не вършиш важни неща за него. Ей така, кротко и невинно. Още няма умрели от това - най-често викат неволята и на финала все пак свършват работата.

Последна редакция: нд, 29 дек 2019, 20:49 от Анонимен

# 346
Може би ултиматум - ако искаш бракът ни да оцелее... правиш това и това. В противен случай ще искам да се разделим.

Савина казва, че не го обича и според нейните разбирания бракът е фалирал.
Няма да поставя ултиматуми, усещам тежката й умора и не търпението й всичко да приключи. Някак, но да приключи.

# 347
Аз пък усещам нечие присъствие, заради което ще си навлече проблемите с развода. Но може би кристалното ми кълбо е развалено, не знам... Misc Crystal Ball

# 348
Щом тя мисли за раздяла, рано или късно това ще се случи. По-добре да е по-късно. Права е Siren of Titan. Възрастните трябва да могат да живеят и функционират и в нещастно състояние. Такъв е животът понякога - коварен и гаден. Особено с деца никога не е лесно. Става дума за няколко години докато се стабилизират децата и малко по-малко се вижда, че ще станат човеци с бъдеще и перспектива. Въпрос на време е да се разделят, но нека поне трудният пуберски период да мине. Ако сега се разделят и мъжът реши от мъка и депресия да се разтовари с нова връзка... И забрави за децата, в смисъл да ги вижда проформа, да ги чува проформа и да се откупва с пари... А Савина сама с момчета в трудна възраст.  Докато ако се разделят след време, децата ще са поизгледани и тя ще има време съвсем спокойно да се озърта за нов мъж с чиста съвест, че е направила най-доброто за децата си. И няма да е престаряла, и кандидатите ще са повече, защото децата ще липсват в картинката.

# 349
Децата се вижда дали ще станат човеци много преди тази възраст. Отговорността и преценката за нейните деца е нейна. Не твоя или моя.
Мъж няма да има, ако остане сам родител, не разбра ли? Гаранции дават хората.  Какво бъдеще чететаеш и ти.

# 350

Мъж няма да има, ако остане сам родител, не разбра ли?
Хм, разликата между "ако остане сам родител" и "ако остане сам родител на двама тийна със специални потребности" е постижима дори за IQ под стайната температура.

# 351
  • София
Сийке, аз собствено мнение изразих още в началото на темата. Не мога да ѝ реша проблема. Каквото и да мисля.
Цяла сюрия зе изредихте да ѝ обясните колко е лошо да се разведе. Сега. После можело, ама пак не е било много сигурно какво ще стане. Как я провиждате пък тая сигурност бе?
Пък най-ме впечатлява едно мнение, в което ѝ се казва, че ако се разведе, му прави добро на него.
Та тъй. Вие знаете. И можете.
Simple Smile

Твоето "собствено мнение" никога не е от полза.
Винаги е "не мога да реша проблема, ама мога да се надсмея на напъните ви да го решите, споделяйки лични преживявания".
може да ти върши работа в професията, с която си изкарваш парите, но това не е форум по твоята професия.
Та, тъй- не вървиш с високомерието си, а олекваш пост след пост.....

# 352
От опит на сам родител, и с деца със специални потребности, отглеждани от майките си ти препоръчвам да не спекулираш с факти и да се въздържаш от гаранции.

# 353
Опитът на кучето, което е гледало месаря е изключително полезен, да. Лошото е, че въпросното куче дори не може да посочи къде е прочело, че някой дава гаранции за нещо, но се изказва смело за гаранциите.

# 354
  • София
От опит на сам родител, и с деца със специални потребности, отглеждани от майките си ти препоръчвам да не спекулираш с факти и да се въздържаш от гаранции.

А, не с тоя номер! Stop

# 355
Добре де, защо да става сам родител?
Тя сега не е ли сама?

# 356
Жената сама е обясила, че не желае да живее с друг мъж след развода, а да има връзка без съжителство, няма нужда друг да пророкува Rolling Eyes
Не искам да търся друг. Не искам категорично друг брак, нито съжителство. Със сигурност не и следващите няколко години.

# 357
  • София
Тя сега не е ли сама?
Не е, разбира се, но явно, не го осъзнава, взела се много насериозно!
Според както написа, на децата им било достатъчно 1 час да ги погледнеш и да си тичаш по кариерата.
Само че, през останалите 23 часа, кой е с тях, ми е интересно?
Да не излезе така, че докато тича по симпозиуми, бащата си върши работата като такъв, но тя не се отчита, щото не мие чиниите и не готви?

# 358
Тя сега не е ли сама?
Не е, разбира се, но явно, не го осъзнава, взела се много насериозно!
Според както написа, на децата им било достатъчно 1 час да ги погледнеш и да си тичаш по кариерата.
Само че, през останалите 23 часа, кой е с тях, ми е интересно?
Да не излезе така, че докато тича по симпозиуми, бащата си върши работата като такъв, но тя не се отчита, щото не мие чиниите и не готви?

Чела съм я Савина. И съм останала с впечатление, че той нищо не прави. Ама наистина нищо.
И защо тя трябва да се натоварва с обгрижване на възрастен мъж, който би трябвало да участва във всички дейности, но не го прави.
Пак не разбрах ползата. За мен такива хора са паразити, пиявици.
Според теб тя ни лъже ли?
Аз не мисля така.
Но ако примерно лъже, то тогава това си е за нейна сметка.
Нека Савина да опише какво точно прави този човек, когато е вкъщи и какво прави тя.

# 359
Не че лъже, тя така вижда нещата - той нищо не прави. Дали е точно така ние няма как да знаем. И аз имам позната, която уверено твърди, че мъжът й не се интересува от децата. Незаинтересоваността му се изразява в това да не е много на ясно на какви школи и занимания да ходят. Жена му ги избира и казва какво да се прави. Той само плаща и развозва децата, но тя е абсолютно убедена, че той нищо не прави.

Общи условия

Активация на акаунт