Ревност към бившите ни

• 5 615
  • 67
  •   1
Отговори
# 30
Ревността е чувство за собственост. Егото е чувство за малоценност.

# 31
  • Linz
Казвате същото с други думи. Чувството за собственост не е ли проява на егото?
Причината за всяка негативна емоция е егото, включително ревността.

# 32
Ревността е вътрешно усещане - партньорът може да се държи идеално, а да изпитваме ревност. Не всяка ревност е чувство за собственост, по-скоро страх от загуба.
Нараненото его не предполага ли някаква постъпка, от която да се чувстваме зле - обида, изневяра?
Според мен ревността е само част от егото - човек може да е неуверен и да е ревнив, а да има огромно его и самочувствие и да счита, че е толкова невероятен, че да не му хрумва да ревнува.

# 33
Има хора с голямо его, които не ревнуват и нямат развито чувство за собственост. Затова смятам, че са две различни неща.

# 34
В някои случаи, ревността това е силен страх да не изгубиш човека, който обичаш. Но в този страх, отсъства каквато и да е форма на агресия. Породен е от чувство за малоценност или минал негативен опит.
Агресия + силна ревност = разпад на отношенията.
В конкретната тема, ревността е насочена към бивш партньор и агресия към настоящата жена до него. Това категорично не е любов и не е съвсем нормално.

# 35
  • Linz
Има хора с голямо его, които не ревнуват и нямат развито чувство за собственост. Затова смятам, че са две различни неща.
Има такива хора, но това не означава, че са различни неща. При тях егото се проявява по други начини. Но ревност без изразено его няма.
Противоположност на егото е любовта.

# 36
Не ревност, а облекчение би трябвало да изпитвате, ако   обсъждаме ситуация с "бившите", но ако ревнувате, значи въпросните за вас все още не станали бивши .... мда  Mr. Green
Проблем си е, а още по-зле става, ако се пуска такава тема в публичен форум  Laughing

# 37
Съжаление за направени грвшки е едно, неугаснали чувства друго, но ревност и агресия към нова приятелка? Бившият Ви няма ли право да е щастлив, да е влюбен?
А Уейв препраща към самоувереността, не защото изключва чувства, а защото ревността е признак на неувереност.
Какво предизвиква агресията Ви към човек, който няма общо с Вас - напуснал Ви е заради друга, тя според Вас Ви го е откраднала или нещо друго?
аз, аз го направих заради друг. И сега се чувствам така. Той няма сериозни намерения към нея, казал ми е.

# 38
Вие сте го напуснала заради друг, а сега ревнувате от новата му приятелка?
Дали има сериозни намерения или не, какво ще се промени? Утре може да реши да се ожени и има пълното право. При подобна ситуация, трябва да приемете положението. А за агресията към нея - как може да сте агресивна, след като Вие сама сте се поставила в това положение? Другата жена с нищо не е виновна.

# 39
По-скоро е его. Хем не го е искала, хем не го дава на друга, хаха. Нещата не работят по този начин.

# 40
  • Linz
Може би ще разбереш абсурдността на ситуацията, ако си представиш обратния вариант- гаджето ти си намира нова и теб те зарязва, като заплашва с бой всеки, който се завърти покрай теб... Той си има приятелка, но теб не те оставя да си продължиш пътя и да бъдеш щастлива, настоява да стоиш сама. Дали в един момент няма да започне да те избива на агресия и теб?!
Агресията предизвиква нова агресия. Любовта предизвква още любов... Каквото повикало, такова се обадило.

# 41
Някои от най-паметните войни в историята са ставали заради жена. Между мъже.
Агресия от жена е неприемлива.
Нормален мъж, без дефицити, ако види да се бият за него две жени, ще избяга с 300 и от двете селяндурки.

# 42
Съжаление за направени грвшки е едно, неугаснали чувства друго, но ревност и агресия към нова приятелка? Бившият Ви няма ли право да е щастлив, да е влюбен?
А Уейв препраща към самоувереността, не защото изключва чувства, а защото ревността е признак на неувереност.
Какво предизвиква агресията Ви към човек, който няма общо с Вас - напуснал Ви е заради друга, тя според Вас Ви го е откраднала или нещо друго?
не, аз съм го напуснала. И то не заради липса на любов. Друг ми беше мотива. Дразни ме тая, защото го уговаря че аз трябва да изчезна от живота му, манипулира го. Тя има две малки деца и един уж мъж дето влачи балите с пари. И той дори нищо не знае. Тя е бая по стара също.

# 43
И за какво точно ти е такъв мъж?

# 44
Разбира се, че трябва да изчезнеш от живота му. Няма място за бивши там, а на нея й е ясно, че не ти е чиста работата. Тоз хубавец ако иска да има връзка с нея (или която и да е друга жена) ще трябва да те разкара окончателно. Бих го изисквала и аз това и като цяло го смятам за нормално, а не "манипулативно".

Общи условия

Активация на акаунт