АВГУСТИНЧЕТА 2019 - тема 2

 • 18 299
 • 505
 •   1
Отговори
# 495
 • Мнения: 264
Моето също е с 6, от 7 до 9 месец ги изкара и веще 6 месеца нищо 🙂
При нас излезнаха от 8 до 11.
От известно време гледам, че му се понадуха венците, зъбките прозират отдолу ама не избиват и това е. Не че толкова давам зор, той и с тези 6 все ме хапе.

# 496
 • Варна
 • Мнения: 231
Офф това хапане. Моя ме смила. От радост, от яд, от скука... Вече не знам какво да го правя. Интересното е, че хапе само мен. Много рядко баща си и 1-2 пъти майка ми. Вашите деца хапят ли ви? И по-интересно тези от вас, които са имали такъв проблем с първото дете, как са се справили? И като казвам проблем, хич не преувеличавам, цялата съм в синини и търпението ми сериозно се изчерпва. Пробвах да му пбясняван, че не е хубаво, да му се сърдя и да се правя, че плача,, да му дърпям ухото, да му слагам ръката в устата, като го видя, че се кани да ме ухапе и нищо.

# 497
 • Мнения: 1 915
Период е и ще отмине. Същата работа е с удрянето, като станат на около 2г. Не всички деца го правят, но не е необичайно. Ще го израсте.
Аз се чудя как да спра кърменето, моят ме ползва за биберон, имам чувството че все по-настървен става, не е гладен, просто навик и комфорт. Няма да е лесно спирането.

# 498
 • Мнения: 381
Дъщеря ми е с 16 зъба. Като първите излязоха на 5м и после между 8 и годинката имаше застой. След годинката извади 4те първи кътника на веднъж, а сега от преди няколко дни излязоха и 4те кучешки пак наведнъж. Simple Smile
С кътниците нямахме големи драми, обаче с кучешките е ад под небето, по цял ден пищи, даже първия ден и температура вдигна. Поне наведнъж избиха и не сме се мъчили много. Сега чакаме вторите кътници и приключваме с първите зъбки. Ехх, кога се мина, липсва ми беззъбата усмивка Heart

# 499
 • Мнения: 423
Ние сме вече с 10 зъбчета, 4 от тях са кътници. Simple Smile Първите 2 зъбчета и излезнаха на 7м. и до 1г. беше пълно затишие. И ние с кътниците нямахме проблем, излезнаха доста леко, но за кучешките и аз съм чувала, че е ужасно.
Иначе не ме хапе, освен като и мажа венците с гелчето.

През деня вашите дечица колко вода изпиват? Ние ползваме шише със сламка и изпива 230-300 мл на ден. Сега обаче четох няколко статии, където се споменава, че деца на 1-2г трябва да приемат 1110-1200 мл течности на ден, като 20-30% от тях се приемат чрез храната, което ще рече, че все пак трябва да се приема около 800-1000 мл вода. Други течности като сок, айрян, АМ, чай в момента не давам. Трябва ли да се притеснявам, че пие твърде малко вода?

Последна редакция: ср, 18 ное 2020, 22:06 от megisch

# 500
 • София
 • Мнения: 160
Моето дете също изпива между 200 и 300 мл вода на ден, гледам постоянно да го подканям, но като не иска не мога насила да го накарам.

# 501
 • Мнения: 385
И моето дете пие по 200-300 мл на ден, повече не иска и не мога да я накарам. Веднъж й предложих липов чай и тя направо полудя по него - докато не го изпи, не миряса, но после опишка света и педи каза, че съм прекалила. Та засега спирам с чайовете, в намама пише от 1,5 година нататък да се предлага. Към момента с тези течности си пишка доста добре, така че не се притеснявам.
Едит: Исках да добавя, че откакто се научи да пие със сламка, пие малко повече. Харесва й и й е забавно по този начин.

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 17:57 от Frekoko

# 502
 • София
 • Мнения: 406
И моята хубавица изпива 200-300 мл вода, особено сега, като е по-студено времето. Пие обаче и прясно мляко, хапва бульони, така че течности не й липсват. А и мокри памперсите повече от порядъчно. Сокове не й давам много-много.

# 503
 • Мнения: 2 052
Нашият пие по-малко вода,  но още е кърмен на поискване.
Още няма кътници, обаче ако се е паднал на мен (както изглежда), зъбите ще никнат и ще се сменят бавно, така че не съм изненадана.

Пие само вода, сокове и айрян още не давам.

# 504
 • Варна
 • Мнения: 231
Нашия също пие към 200мл вода, но му се събират и около 500мл АМ и поне половин кофичка кисело мляко (давам му лъжичка и докато не омете купичката не се спира). Сокове също не съм давала, защото много обича плодове и ги яде пресни.
Вашите деца пият ли още АМ? Нашето момче е луд по него. Пие сутрин към 6ч, за да продължи да спи още час - два, после на обяд и вечер преди лягане. Понякога ако нещо му е криво сутринта или следобед си иска пак и като го изпие настроението му веднага се оправя. Аз не искам да му спирам млякото, според мен е важно да пие, но не знам дали не прекалява. И има ли други ддца, които заспиват само с шишето АМ? Чудя се как ще го отучавам от този навик. Понякога, когато е много изморен пробвам да го сложа в кошарата и да го приспя без мляко, но става голям панаир.

# 505
 • София
 • Мнения: 406
Antoinetka, и моята госпожица изпива малко АМ преди лягане, преди това си вечеря нормална храна. Сутрин й давам попара с прясно мляко, също пийва малко, вечер обаче още е на АМ - по-скоро от глезотия, а и нали уж е обогатено с разни витамини. Личното ми мнение е, че млякото не е проблем, напротив, нужно им е, разбира се стига да не е основно хранене. Според ЛЛ трябва да приема мляко редовно под някаква форма, но да е по-скоро добавка към храната - за приготвяне на попари, кремове и т.н. или като напитка към храната.

Като ви слушам как обсъждате кътници, направо се чудя - малката има всичко на всичко шест зъба до момента, но си ги ползва много хубаво за гризане.

Общи условия

Активация на акаунт