СЕПТЕМВРИйски мaми 2020 - ТЕМА №1

• 37 576
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Диди много съжалявам. Докато те четях осъзнавам какви късметлики сме тук, имаш проблем веднага ще се намери доктор на частно и ще те прегледа, не знам къде си но процедират гадно според мен. Дано този път всичко бъде наред 🤗

# 541
Почти навсякъде в чужбина е така до 13 г.с. дори не те водят бременна. Аз живея в Швейцария и извадих късмет с българка лекарка, която ме пое още с миналата бременност и миседа, сега пак още от 6г.с. после в 7г.с. сега в 9 г.с. пак ще ходя. Надявам се, само всичко да е наред 🍀🍀🍀

# 542
  • UK
Диди много съжалявам. Докато те четях осъзнавам какви късметлики сме тук, имаш проблем веднага ще се намери доктор на частно и ще те прегледа, не знам къде си но процедират гадно според мен. Дано този път всичко бъде наред 🤗
В Англия съм. Живяла съм и в 5 други държави ама такава здравна каса никъде няма. Дано бъде и аз затова се моля!

# 543
Дими, Лаленце, съжалявам.. Бързо възстановяване и с нови сили следващия път ще е успешно!

На другите момичета с тревогите ще кажа - винаги ще има за какво да се притесняваме, но просто някои неща не зависят от нас.. Дано всички си продължим успешно! Flowers Hibiscus

В началото на темата гледам, че са се включвали доста мами, които скоро не са писали. Вили как си ти? Драснете по някой ред

Момичетата от София къде се следите? А и кога започвате да си записвате часове за Фетална морфология и при кои специалисти? Two Hearts

П.С. Редактирам, за да добавя нещо интересно, на което попаднах

1. информация за всеки етап на бременността https://bremennost.bg/bremennost-po-sedmici.html

2. гестограма http://www.ladypill.com/calendar.php

Последна редакция: чт, 06 фев 2020, 13:25 от Jаsmin

# 544
Здравейте момичета,
Днес и аз събрах смелост да пиша в темата. На 29 год.  съм с първа бременност с близнаци. В момента съм в 7г.с.+3 дни. Вчера чухме сърдечна дейност.

# 545
Здравейте,

минавам набързо да се отчета. Ще ходя на ЖК в болница "Доверие" в Овча купел. Далече ми е, но за веднъж месечно става. Лекарката ми работи със ЗК и не ми се дават излишни пари за това на частно. Записах си час за ФМ следващата седмица (11та) във Фемина при д-р Димитрова. За тогава планирам и ДНК тест VISION заедно с GeneSafe. Препоръчва се при възраст 40+. Изобщо няма да си правя биохимичен скрининг, тъй като е много неточен и не искам да се панирам на базата на статистики.

# 546
Много съжалявам за мамите, които напускат темата и стискам палци скоро отново да видят две черти.

Диди, напълно те разбирам за здравната каса в Англия. В момента сме тук и днес се сблъсках с поредния абсурд - получих смс от NHS, че имам дефицит на витамин Д. Звъннах на ЛЛ, които каза, че за него са наред изследванията и нищо повече. Нямам право да получа резултатите. Е сега на кого да вярвам?!? В момента взимам 4000 единици, защото кърмя и смятам да ги увелича малко на своя глава.

Нямам търпение април да се приберем цялото семейство в България и да имам достъп до нормални здравни услуги.

Иначе за феталната морфология и БХС с предходната бременност се доверих на д-е Панайотова от Надежда. Много лъчезарна и прецизна в работата си. Препоръчвам с две ръце.

# 547
Привет на всички, не съм се включвала скоро, но ви следя. Още не сме чули сърчице, трябва да чакам още една седмица за преглед. Явно в чужбина наистина по- късно се се случват нещата. Иначе се чувствам добре , с леки неразположения в следобедните часове

# 548
Здравейте, аз днес цял ден съм с болки в корема и лека “божкания” предполагам, че е нормално, но само лежа и не смея да мърдам Sad Добре е, че малкия ми е много добро дете и си играе и се занимава сам, та ми е по - спокойно! Гърдите са ми все още болезнени, но гаденето за сега изчезна, дали е нормално..

# 549
  • Пловдив
И аз вече се чудя кое е нормално и кое не. Но се успоковам, че щом аз съм добре и малкото човече ще е. При мен се появи главоболие и запушен нос, пишеше че е възможно да е от бременността. Бюста за сега не ме тормози, но се изморявам много бързо, вчера вървях около 3 километра и после цял след обяд спах🤦‍♀️ добре че съпруга ми е разбран и ми помага в задълженията.

# 550
Здравейте дами, да се отчета и аз. Другата седмица ще ходя най-накрая да чуем пулс, дай боже, аз също се панирам психически тези дни, как ще са нещата. Имам страшни проблеми със стомаха, перисталтиката, стомахът ми е подут като за 5 месец, само от газове, от запек, и мъжът ми се шегува, че са близнаци...
А относно следеното - на ЖК ще се запиша в поликлиниката до нас, имам си доктор от предната бременност, мн разбран човек и сестрата е мн мила. Иначе съм раждала в Щерев и там се следих преди, без пакет, доктора ми е приятел, но сега той има служебни анжаименти и ще е е малко по-сложно. А този път, заради изследванията за щитовидната жлеза, вече съм напред с такси и разходи, няма как, но определено не ми се дават излишни пари, само за да се панирам. На ФМ съм ходила при Чавеева, която е просто невероятна, и сега се надявам също при нея да съм.
Хубав петък ви желая, аз нямам търпение да се прибера и да си почива, много съм уморена тези дни.

# 551
И аз съм подута червата не спират да ми къркорят,имам газове и запек. От време на време усещам някакви придърпвания докато се обръщам по корем да спя и още ми става лошо. Дано всички да гушкаме здрави бебчета септември ❤

# 552
И аз съм със страшно запушен нос от както съм забременяла, особено вечер, гаденето продължава, но може би е по слабичко от преди, гърдите ме болят само на допир и са пораснали още повече 😁 (мъжът ми все се моли да си останат такива). Имах сериозен запек, пиех всеки ден лактулоза, но понеже приемах и желязо ми казаха за сега да го спра и воаля, всичко се оправи.

# 553
  • Пловдив
Дами пак идвам с глупав въпрос. Знам и че е рано, но вие при доктор мъж или жена смятате да раждате. Аз съм се насочила към проф Учикова, но днес личната малко ме разколеба, препоръча да си потърся лекар мъж, жените били много брутални 🤷‍♀️ и сега съм в паника и шок, тъй като е време да се записвам за ЖК и т.н. Живея в Пловдив, но личната ми е в Хасково и препоръча доктор от Хасково. Вие как смятате да процедирате по този въпрос.

# 554
Дами пак идвам с глупав въпрос. Знам и че е рано, но вие при доктор мъж или жена смятате да раждате. Аз съм се насочила към проф Учикова, но днес личната малко ме разколеба, препоръча да си потърся лекар мъж, жените били много брутални 🤷‍♀️ и сега съм в паника и шок, тъй като е време да се записвам за ЖК и т.н. Живея в Пловдив, но личната ми е в Хасково и препоръча доктор от Хасково. Вие как смятате да процедирате по този въпрос.

Не смятам, че пола определя това какъв лекар е даден човек. Аз лично ще се следя и живот и здраве ще родя при мъж. Може би имам една идея повече разочарования от жените гинеколози, но просто явно съм попадала на такива лекари, но в никакъв случай няма да откажа да се следя или да раждам при жена само заради предишни не толкова добри впечатления от други лекари жени. В момента смятам, че съм намерила лекар, който харесвам и ме кара наистина да се чувствам спокойна, че ми дава адекватни съвети (не съм търсила специално да е мъж). Ако лекарката, която си избрала ти дава спокойствие и й имаш доверие, аз на твое място не бих я сменила само защото е жена. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт