СЕПТЕМВРИйски мaми 2020 - ТЕМА №1

• 37 562
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Добро утро! Аз вчера пусках много изследвания. За съжаление ТСХ-то ми вместо да е спаднало заради увеличената доза л-тироксин даже се е увеличило. Ще ходя при ендокриноложката пак. Иначе поне Б12 ми се е качил и вече е в норма, но сега пък витамин Д ми е под нормата.

# 511
Момичета, за съжаление ви напускам поради мисед... Желая Ви лека бременност и успешен финал!

# 512
Момичета, за съжаление ви напускам поради мисед... Желая Ви лека бременност и успешен финал!

Много съжалявам, Дими! Бъди силна и успех за напред! Може би доста от нас са минали през това, знаем какво е, думите са излишни.

# 513

Дими съжалявам и знам, че думите са излишни! Надявам се всичко да е наред, скоро отново да видиш двете чертички! Бъди силна 🍀

Добро утро! Аз вчера пусках много изследвания. За съжаление ТСХ-то ми вместо да е спаднало заради увеличената доза л-тироксин даже се е увеличило. Ще ходя при ендокриноложката пак. Иначе поне Б12 ми се е качил и вече е в норма, но сега пък витамин Д ми е под нормата.

Андреа колко ти е Тсх и колко л тироксин взимаш? Аз със 100мг го свалих за 20 дни от 12+ на 0,55, и намалиха на 50мг сега та чакам другата сеедница контрола..

# 514
Момичета, вие през колко време ходите на прегледи? Чудя се, дали честото посещаване би навредило нещо?

# 515
  • Пловдив
Аз до сега съм ходила веднъж/ехограф /, но другата седмица ще си оправя здравните и ще се обадя да се запиша за ЖК. Ако зависи от мен ще ходя всеки ден 🙈 но няма как, надявам се с човечето всичко да е наред.

# 516
Ходенето на прегледи, за съжаление не е толкова често, колкото ни се иска. Ако няма никакви проблеми (дай Боже), се ходи за:
 - потвърждаване на бременността
- установяване на пулс (може прегледа да съвпадне с горния)
- ранна фетална морфология +БХС (11-13г.с)
- регистриране на женска консултация след ФМ
- преглед веднъж месечно
- втора фетална морфология - около 26 г.с.
- към 9 месец - всяка седмица, защото се следят се тоновете на бебето

# 517
  • Terra incognita
Веднъж месечно е напълно достатъчно да се ходи на преглед/ЖК. Показсаш изследванията, които си правила, назначават ти нови, мануален преглед, ехограф- евентуално, мерки и теглилки и така.

# 518
Момичета, тази вечер бях на преглед, в 7.г.с. съм, но почти не бяха отчетени пулсации. Лекарката много ме стресира, каза че вероятно се касае за мисед, чакаме до петък и ме насочва за аборт. Моля да споделите, aко имате опит в тази насока, защото наистина място не мога да си намеря.

# 519
  • Пловдив
Светла отиди и на второ мнение, дано всичко да е наред.

# 520
  • София
Mommy_v, при мен преди един месец ТСХ беше 3.49, тогава ми увеличиха хормона на 75 микрограма от 50. А сега 1 месец по-късно ми е 3.69.

# 521
Светла задължително за второ мнение. При моят мисед беше в 8г.с. но сакчето отговаряше на на 6г.с. и матката се беше свила, а честно казано аз усещах, че не е наред.. Ти как се чувстваш? Симптоми имаш ли? Искренно се надявам да е добре.

Андреа, височко е, отиди при ендокринолог може да се наложи до 100мг да я вигнеш, на мен директно на 100 и много бързо го свалих, важно е до края на 3м да стигнеш до 2-2,5. 🍀

# 522
Момичета, тази вечер бях на преглед, в 7.г.с. съм, но почти не бяха отчетени пулсации. Лекарката много ме стресира, каза че вероятно се касае за мисед, чакаме до петък и ме насочва за аборт. Моля да споделите, aко имате опит в тази насока, защото наистина място не мога да си намеря.

Задължително второ мнение. Ако си била в началото на 7 г.с. е възможно и апаратурата да не е хванала. Можеш да проследиш и ЧХГ през 48 часа.

# 523
Здравейте и от мен Simple Smile 7ма седмица, 2ра бременност! Аз съм от Пловдив, има ли други мами от тук?

# 524
  • Пловдив
Аз съм пребиваваща в Пловдив, ако всичко е наред тук мисля да раждам.

Общи условия

Активация на акаунт