С недоспалата ни ЮНСКА мама, спим по парковете двама!

• 10 678
  • 280
  •   1
Отговори
# 165
Еха,здравейте и от нас със Ивчо! целувки на всички бебковци-не сме се разписвали два дни ,но нямахме нет.А иначе сме добре,вчера бяхме на ваксина/без последствия мина всичко,само поспахме повечко/ и ни теглиха и мериха и вече сме 6.150кг и 60 см/или за тоя месец-втория-сме качили 1.050кг  и 3 см/
sisku, и на нас ни разправят разни глупости на консултациите-за ранно захранване,за хранене под час ама аз си ги пускам от едното ухо в другото...да си гледат техните деца така
Днес съм много щастлива,че най-после видях Цецко на Елисир-ама той много голям ,бе...и много чаровен/пък и мама Ели-също/видях те че четеш и неможах да се сдържа,Ели
Вили 1,Таби,добре че се очбадихте,че вече ни липсвахте...радвам се ,че сте добре..но пишете по-често..докато бяхме бременни така свикнах с вас,че сега ми липсвате....
И накрая,да ви пожелая лека нощ и честит празник на всички месечковци...да са живи и здрави и много да слушкат мамите... Praynig

# 166
Здравейте и от мен !
Кабранска много мило от твоя страна да кажеш че с Таби сме ти липсвали !  BlushИ вие ми липсвате ама пусто време не ми достига никак. Hug
Мамита да попитам за тази втората ваксина -  трябва ли след нея дечицата да не се хранят два часа .Моля ви отговорете ми защото аз утре съм на такава а доки не ми каза нищо. Confused
Ще се обадя да я питам де ама е на работа след обяд пък аз може да не съм от миткане у дома  Embarassed стига да е хубаво времето.
Понеже бебка спи искам да използвам времето за да попиша - гледах предаването по BTW  и искам да кажа че бях много доволна и горда от нашите мами!Целувки на Духи пухи , Кабранска и Миленка !  bouquet
Като ходя на гости на брат ми в Пловдив ще ви се обадя да се видим а той ще ме заведе до където ни е срещата и ще се запознаем ако искате де  Laughing
Между другото брат ми ми идва скоро на гости и се разхождахме в Южният парк и той каза че трябва да има не само повече кърмещи майки -защото почти не видя такива а и че това е нещо за което много малко хора знаят и трябва да се даде повече гласност и за тези дето нямат нет а не да се говорят глупости по Телевизията и каза още много хубави неща ама хайде да не го хваля много  Embarassed
Корнелия радвам се че имаш успехи в увеличаването на кърмата. Peace
Момичета сега сериозно да ви попитам искате ли и ще замразявате ли зеленчуци за пюрета.Аз мисля да го направя не само защото излиза по евтино ами и защото имам пресни зеленчуци отгледани в естествени условия и ми звучи много разумно да използвам това предимство.От декември или януари когато живот и здраве мисля да захранвам къде ще ги намеря? От друга страна пък замразяването дали е най-доброто , което мога да направя.Трябва да се поровя за инфо и после на които се интересува ще дам линк или каквото запомня ще напиша.Може и да няма желаещи де  Embarassed ама аз да си кажа.
Не помня кой беше питал за рецепти за пюрета домашно приготвени -имаше в кърмаческия. До скоро! Hug

# 167
Здравейте момичета!

Вили1, за ваксината и яденето до два часа след нея ... за пръв път чувам да има подобно ограничение. И на мен никой нищо не ми каза , но аз веднага след ваксината, още в кабинета на педито си успокоих бебата с шишето с млекце и докито даже ми се зарадва, че съм досетлива и съм закарала бебата гладна и с шишето няма начин да не се успокои бързо.
За пюренцата и аз искам да си направя в дом. условия и ще се радвам някой да даде инфо. Иначе беба съм я захранила вече със сокче от ябълка, круша , морков и много си ги папка , а също и помагат да пулни памперса редовно. Следващия месец мисля и пюренце да и дам.

Да се похваля.... тази нощ Боби спа непробудно сели 8 часа... не мога да повярвам.... събудих се бодра като кисела краставичка Mr. Green дано да и стане навик да спинка по повече време непробудно Peace

# 168
Здравейте и от нас с бебе Руми!
тук времето е много гадно и днес ще пропуснем разходката. бебата пак не ака от два дни, т.е. от както спряхме дуфалака и педито ми каза да пробвам с овесената водичка. Та днес от сутринта й давам та да видим дали ще има резултат.
поздрави и целувки на всички Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 169
  • Велико Търново
Здравейте и от мен!Ние си направихме сутришната разходка и сега Божидара говори на баща си,а аз нали съм пристрастена към форума и компа /срещу компа кърмя/ пак чета да не се случи нещо ново,а пък аз да изтърва.
  За ваксината/ДТК/не трябва да се яде и пие един или два часа ама забравих/и педито и свекито го казаха,затова и послушах този път/.
   А това за овесената вода ме хвърли в оркестъра.Тази педиатърка да е чувала,че в овеса има глутен и такава алергия може да се направи/може и да не направи,ама пази Боже/.Ти си преценяваш!
  И ние имаме проблем с акането,но къде термометър,къде масажи и гимнастика и става работата.
  И аз бях готова да давам Дуфалак,но свеки пак каза НЕ/ох,сигурно се почесва тук там,ама нейсе/.Обоснова се,че минава през чревния тракт и по добре термометър/доверявам и се,защото е стар лекар и чете новостите,така,че е в крак/.
  Аз,лично сокове на Божидара скоро няма да и дам/ще захранвам късно/.Както писах пюренца също няма да правя/пусти мързел/,но ако се наложи,а то все по-някое време ще стане ще купя.
 Това е от мен за сега,ако не завали сме пак на вън!
   Цунки от мен!

# 170
Кабранска , много си миличка  bouquet! За всеки имаш по някоя добра дума.
И ние днес не сме се разхождали много, защото времето е малко лошичко... все се кани да вали.Целувки на всички бебчета от нас.

# 171
  • София
Здравейте, момичета   bouquet

Два дена не съм писала, че бяхме на гости при бабите - ама много хубаво в това Симеоново, то зелено, прохладно и Ени спи като къпана там. И аз съм доволна, че все има кой да я наглежда и да й обръща внимание, а тя като истинска госпожица е жадна за такова  4470

sisku, и аз тези дни се замислих дали да не резна косицата на моята мома, че на вратлето й е бая дълга и като е много топло се запарва. Но бабите казаха, че до годинка детето не трябвало да се постригва  Thinking Суеверия разни... Но аз мисля да не се поддавам.

За пюретата - и аз има от къде да взема домашни плодове и зеленчуци, но не мисля да приготвям от сега. Като му дойде времето, тогава ще мисля. За сега няма да давам нито сокчета, нито друго нещо, освен кърма. Дано да имам поне до 6-я месец.

Момичета, нещо не схванах за майчинството - някой може ли да обясни как точно стои въпроса за нас. До кога ще сме в платен болничен?

Пловдивските мами, днес ви видях в сп. "Тема" и много ви се зарадвах, много сте готини кърмещи  smile3501

Хубав ден за всички майки и бебоци!
А на този летен дъждец как хубаво се спинка....

# 172
Хайде пак Кабранска да се намеси,че като се развали времето и ще ви се налага по начесто да ме траете...
Вили!,не се яде два часа след като ви капнат капките на полиомиелитната ваксина-за да се усвои добре...затова трябва детето да е нахранено и напито/ако пие вода/,даже някои педиатри и биберон не дават да се смуче след това newsm78!?!?!? newsm78, а ако си купите петкомпонентната ваксина,няма да ви се налага-полиомиелитната е вътре и тогава може да се яде...
За подстригването-то не ,че съм аз човека дето да ви дава акъл/ че я ми ги вижте мъжете какви са ми подстригани.../,но като си решите си ги подстригвайте децата...какви са тия бабини диветини...като това да не се подстригват бременните-аз акот се подстригвах няколко пъти та да им има нещо на децата...пък и угодия няма-на 6 месеца го бях остригала Сами/че бебешката каса само падаше и оставаше по възглавницата/ и тогава"Що съм го остригала?",сега като съм му я оставила-"Що пък не съм го остригала?"...абе я #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Елисир,немога аз така да ви пропусна...пък и вие сте ни сериозна конкуренция...но въпреки лошото време днес ние все пак излязохме и бяхме сами с три разкошни розови гаджета smile3533
Tatalina ,това списание има ли го в нета или само по будките?
А за болничния,я някой по в час да обясни,откога ще се смятат тия 315 дни-от термина или от излизането в майчинство??? newsm78и после още колко ще е майчинството или ще трябва да се връщаме на работа...или да правим следващите бебета newsm62

# 173
Здравейте от мен и бебе Радина! Ние май отминахме периода на непрекъснат глад и вече си върнахме режима на 3 часа, пу пу. Дано да продължи така щото то инъче какво беше - все по цици се разхождах Laughing. Моята беба спи през по-голямата част от времето през деня. Чак като ви чета се чудя дали е нормално, за сметка на това обаче ставам и 2-3 ч да храня гладницата ooooh!. Относно ръцете  все са й в устата, а акането - по няколко пъти на ден, докато суче  Laughing
Ох, хайде, че голяма уста - гладен  bouquet

# 174
  • София
kabranska, за съжаление списанието го има само в книжен вариант. Мисля, че този брой още може да се намери по будките.

# 175
  • София
За майчинството:
315 дни са заедно с тези 45 преди раждането. Влиза в сила от 1.1.2007.
Ние сме заварено положение с ненавършили 9 месеца бебоци и след 1.1.2007 можем да си вземем болнични докато бебоците навършат 9 месеца.
Дотогава т.е. до края на годината си действа сегашното положение: след 135 дни или на работа или в къщи със 160 лв. на месец.

# 176
  • Вече с постоянно местожителство на село...
 Аз искам да попитам за болничния държавата ли го плаща на работодателя или самия работодател ни го плаща на нас  newsm78 Извинявайте за глупавия въпрос но пояснете на неуките  Embarassed

# 177
Nushinka не им бери грижа на работодателите държавата ни плаща болничния. smile3521Те плащат само здравната осигуровка в размер на 3.9% иначе пускат платежно искане към СУСО и получават  парите по разплащателната им сметка в банката  а после ги получаваш ти  smile3503
Ние бяхме на ваксина не ревахме много взехме си панадол и стискаме палци да не вдигаме температура Ill

# 178
  • София
Здравейте и от нас с бебе Ники!

Ние сме добре,само дето коликите пак ни почнаха Cry За ваксината ДТК педиатърката ни каза да сме нахранени и напити,че след това не се яде 2 часа. И ние все още се храним през ноща към 2,30 - 3,00.

Целувки на всички!

# 179
  • София
Здравейте, мами Simple Smile

Днес ша ви се оплаквам как ме прецака един етикет - пускам снощи пералнята с бебешките дрешки и решавам да сложа и една нова червена рокличка. На етикета й пишеше, че може да се пере на 40 градуса. Така и направих. Само дето после... о, чудо - цялото пране беше розово   ooooh! А аз толкова се пазех от този цвят, че за момиченца е много банален, а и на Ени не й отива, та все й купувах дрешки в други цветове. Ама на, то който от каквото бяга, това го постига. Това е поуката, да знаете....  Joy А, и още нещо - не вярвайте на етикетите  Naughty

За ваксината - и нашата лекарка каза бебка да се е напапала преди да й я сложат, че после един час не бива да пие нищо.

Айде хубав ден и внимавайте с прането  Wink

Последна редакция: пт, 11 авг 2006, 13:19 от Tatalina

Общи условия

Активация на акаунт