Да се оплачем... 2020

• 2 125 188
  • 42 098
  •   1
Отговори
# 16 770
Тази сутрин Антон Хекимян не спря да повтаря, че сме под карантина.
Не е приятно това с пазарите, имаме съсед, който има тараба на пазара и само с това се издържат. Става много рано , за да си приготви продукцията , не се спира , за да изкара прехраната. Предложих на съседите ние да купуваме сега от него, за да има някакъв приход. От горе нещо много се стремят да подкрепят големите вериги...

# 16 771
  • Страната на чудесата
Пийкок, нали?
Като че съвсем умишлено се убива малкия бизнес и се поглъща от гигантите. Плоско, прозрачно, но пък много ефективно като план.

# 16 772
  • Оптимист по принуда
Ето идея за биснес. Може да приема поръчки по телефона и да оставя торбата пред вратата. Стига да има купувачи. Плащаш му през интернет банкиране или в плик, като ти ги носи.
Аз бих се възползвала.

# 16 773
Да. Аз точно за това предложих все пак да си вземаме от него. Той ни носи мед, чай, сланинка, плодове, цветя. Има много неща. А , и ракийка Wink

# 16 774
  • Оптимист по принуда
Ами чудесно. Може да опита нещо подобно, пак е доход.

# 16 775
  • София
Пийкок, нали?
Като че съвсем умишлено се убива малкия бизнес и се поглъща от гигантите. Плоско, прозрачно, но пък много ефективно като план.
Мисля, че чак сега се усетиха, че трябва да се опънат на големите вериги. В цял свят е така-те поглъщат малките, защото хората все бързат и искат наведнъж да си накупят всичко, а не да обикалят по малките магазинчета.
освен това, веригите получават големи отстъпки и затова си позволяват да правят намаления.
Ако успее сега правителството да се пребори за щандове на наши производители в суперите, ще е голяма победа.
Само че, дали на нашите производители ще им понесат цените, на които трябва да продават, за да са конкурентни на вносните?
От друга страна, болшинството от хората търсят евтиното и не биха купували по-скъпото българско, както едно време направиха японците, за да вдигнат икономиката си на крака.

# 16 776
  • София
Пак ще се оплаквам. Нали работя през ден и съм объркала графика. Днес е трябвало да съм на работа. Не знам какво съм гледала. Разбира се някой любезен колега се е оплакал на шефката. Обади ми се и бая ми се скара. Според нея когато сме дистанционно, било хубаво да ходим за малко на работа. Сакън да не се случи нещо важно. После стойте си вкъщи. В случая съм виновна, че съм спала де, сега ще ходя всеки ден на работа.

# 16 777
  • Куциндрел
По това време хората предпочитат да си купят плодове и зеленчуци от пазарите и плодзеленчуците.
Целогодишно в големите вериги тази стока не струва. Такива домати като от сергийката до нас не съм срещала във Фантастико, Кауфланд или Била.
Голяма тъпотия е това със затварянето на борсите и пазарите. Можеха да направят строга организация.

# 16 778
Пийкок, браво, и аз бих направила като теб и бих подкрепила човека в това трудно време. И бих агитирала познати и съседи.
Хората трябва да се подкрепят един друг.

# 16 779
  • Куциндрел
Така като каза Пийк, ще взема днес да питам на нашата сергийка, която не е на обособен пазар, какво ще е при тях положението и ще взема телефона за поръчки, ако ще затварят. Хората идват от другия край на България и от пролетта до късна есен са на тази сергия по цял ден.

# 16 780
  • Оптимист по принуда
Точно това направете. Ако хората нямат фейсбук например, напишете от вашия - на този ден Драган ще е тук. И целия вход например да знае и в този ден му правите оборот.

# 16 781
  • София
Ето идея за биснес. Може да приема поръчки по телефона и да оставя торбата пред вратата. Стига да има купувачи. Плащаш му през интернет банкиране или в плик, като ти ги носи.
Аз бих се възползвала.
И ще трябва да декларира доходи...

# 16 782
  • Варна
Ако му плащат в брой, не е задължително.

# 16 783
До сега сме били на разменни начала. Аз давам тиква, примерно, той дава сланина. Онзи ден ми подари цветя сутринта. Купували сме мед от него. Поне си знам произхода , вкуса. Знам, че и съседите вземат от него. Заслужава трудът му да не иде по вятъра

# 16 784
  • Оптимист по принуда
Аз бих се възползвала.
И ще трябва да декларира доходи...
А може да стои, да не прави нищо и нищо да няма за деклариране. Чисто и просто.

Общи условия

Активация на акаунт