Да се оплачем... 2020

• 2 125 385
  • 42 098
  •   2
Отговори
# 16 830
  • Бургас
Пазарът в Бс си отговаряше на всички изисквания от ХЕИ и пак го затвориха.Хората си бяха там с маски и ръкавици,даже циганите.Само от там пазареше мъжа ми.Сега ще купуваме плодове и зеленчуци от едно семейно квартално магазинче.Стоката им е хубава,жената е мила и усмихната.какво повече да иска човек?!

По-добре да бяха затегнали санитарните мерки,а не да затварят бизнеса на хората.

# 16 831
  • Куциндрел
А хората от къде ще си купуват пресни плодове и зеленчуци? Защото в големите вериги магазини такова чудо няма.

В Кауфланд и Фантастико има, но не ми се чака на опашки. Не съм влизала в тези магазини от месец.
Такива, каквито има на сергийката до нас, няма.
Довечера ще видя дали и те попадат в забраната.

# 16 832
А хората от къде ще си купуват пресни плодове и зеленчуци? Защото в големите вериги магазини такова чудо няма.

В повечето случаи изобщо няма разлика между това, което се продава в момента по пазарите и това по веригите. Нито е масово българско, нито гръцките оранжерийни краставици са по-непресни от българските оранжерийни краставици. Ако изобщо продават български оражериен зарзават, защото имам известни съмнения. Единственият български плод, който в момента купувам, е ябълка. И тя е откъсната преди месеци, та ми е все тая дали от пазара или от магазина я купувам.

Забраната е за кооперативни пазари. Единични сергии/павилиончета и магазинчета плод-зеленчук, едва ли попадат под забраната.

# 16 833
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Свършиха ми мегабайтите на макс. мощност. Не е честно, някак си!

# 16 834
Добро утро Animal Rabbit Hug
От 6 часа свалям чаршафи и завеси, дано не сдаде багажа пералнята...
Искам да си купя нова кафемашина... Счупи ми се предната преди месеци и сега съм на разтворимо от буркан... Бляк Weary Харесах си снощи една много евтинка, ама какво кафе ще прави, нз... Thinking
В Кауфланд тази седмица има на промоция с капсули, макар че не съм фен на капсулите, ако искаш я виж. Иначе аз съм фен на кафемашините еспресо и си купих такава на промоция преди време Делонги.

ВСЯКА кафе машина с 15 бара прави кафе с каймак. Независимо от марката и от цената.
Нужно е да има и крема диск. Моята няма и не прави кафе с каймак, но прави хубаво кафе.

Почва да става топло, а моя клечо няма един къс панталон. Рано, рано сутринта, преди училище, се отнесохме до Лидл - детските са му къси, мъжките много широки. Моловете не работят, а не смея да му поръчвам онлайн, без да мери.
В Пепко има разкошни на супер цени, 2-3-5 лв. Ако си от София, Пепко на Ботевградско шосе (до Джъмбо) работи, не съм ходила и не смятам да ходя, но ми казаха.

На пазара красно село ходих преди 2 седмици, работеха половината сергии, нямаше много хора, прилично беше. Хората продават с маски и ръкавици.
Аз гледам да пазарувам веднъж седмично от Кауфланд или Лидл за цялата седмица, но невинаги ми се получава.

# 16 835
  • софия
Заплеснах се в разговори по телфона с една приятелка и изгорих сиренките. Сега цяла тава сиренки отива в коша. Мързи ме да правя втора доза, ще мисля нещо бързо за вечеря.

# 16 836
  • Куциндрел
wild poppy, а дано да работи сергийката. Има много голяма разлика м/у техните неща и тези в големите вериги магазини. Даже и в кварталния плод-зеленчук са по-смотани нещата. До колкото знам на сергийката част от нещата са тяхно производство, а за останалите си подбират добре продукцията.

# 16 837
  • Ланкър, планините Овнерог
На мен пазара не ми липсва. Говоря за този в Младост 1, София. Всичките пазаруват от борсата, един-двама да са производители. Всичко им е като в магазина, а не дават да избираш (от преди е така, не сега заради ИП). Колкото пъти да взема нещо от там, толкова пъти изхвърлям половината, защото са ми пробутали боклуци. Миналата седмица минах от там - гъчканица. Малко бяха с маски. А във Фантастико (бг верига) има и ред, и хигиена, и избираш. На всеки клиент пръскат дезинфектант на влизане.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 16:18 от Гита Ог

# 16 838
  • Countryside
По-добре не си купувайте кафемашини с капсули, защото само за седмица произвеждате една кофа пластмаса, която отива на сметището. Може и да има рециклируеми капсули, но не знам дали в България изобщо се рециклира нещо или и това е прах в очите. Аз чинно си деля боклука, ама файда ако го мятат на сметището. Навремето се говореше да строят завод за рециклиране на боклука, но май само се говоренето си останАхме...

А ББ още ли гори италианския боклук?

Сергиите и хипермаркетите купуват все от борси, но цената е различна. И ние имаме сергия до нас, но човека си подбира продукцията и винаги казва кое си струва да се купи. Ама и цените му са поне двойни, но пък вкуса на стоката му е несеравним.

# 16 839
  • ново
Проблемът е, че ще бъдат изкупени марулите на регистрираните ЗП, а на тия в сивия сектор - не, именно те реват. В момента бг пресни плодове и зеленчуци няма.
Моята кафе машина е тази, доволна съм http://technohome.bg/product/2270/kafemashina-krups-ea815070.html

# 16 840
Моите кафе машини никога не са имали крема диск..но винаги са правили гъст светъл каймак.
В момента и майка си купи някаква - перфектен плътен каймак /не пяна/ прави.
Не съм веждала такава която да не прави 👀

# 16 841
Значи всички ревове са за сивата икономика все? Някак не ми е жал.

# 16 842
  • Куциндрел
Каква сива икономика?!?

# 16 843
Проблемът е, че ще бъдат изкупени марулите на регистрираните ЗП, а на тия в сивия сектор - не, именно те реват. В момента бг пресни плодове и зеленчуци няма.

Това визирам, и други постове из нета. Общо взето търговията с храни е един разграден двор, много ми се ще да се регулира като хората, ама мечти... в тоя живот няма да го видя.
И да, не ми е жал за тези в сивата икономика.

# 16 844
  • Куциндрел
Не знам те за какво реват, ама аз рева за сергийката, а съседката от блока за близкия пазар. Предполагам, че и повечето обикновени хора си имат любимо място за пазаруване на плодове и зеленчуци, което не е Фантастико и подобни.

Общи условия

Активация на акаунт