Да се оплачем... 2020

• 2 133 147
  • 42 098
  •   2
Отговори
# 16 350
Дариела,пиши ми на лс за тел,може да не е чак толкова скъпо. 🤗
Аз се издразних на това-който има мнооого голяма нужда,само той да ходи на църква. Какво значи много голяма нужда??! Ако си вярващ,може и вкъщи да си запалиш свещичка,да се помолиш. Няма да свърши света,ако не идеш там да се блъскаш с бабите,да целуваш икони и т.н. Ама така казано,ще има хора с големите нужди от църква. 🙄

# 16 351
  • Countryside
А така, Уиш, казА им го!. Аз се опитах, ама ме докладваха и заметоха. Как да е, масовката явно е доволна от мерките. Но те няма да спрат вируса веднъж премахнати. Това е. Не може безкрайно да седим вкъщи, че и без работа. Очевидно трябва друга стратегия, ама кой да я измисли, а и пАри няма...

Обосновката на ББ за влизането в чакалнята за еврозоната не коментирам, че пак ще ме затрият.

# 16 352
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Да де, ама като се гледа целия свят как е пламнал, колко много смърт ... Малко трябва да помислиш и да разбереш, че надали ще е точно само заради парите и заемите ... Конспирация мога да помисля само за източника ... но не и за разпространението, защото сега с интернет, света наистина е голямо село и няма нужда дори да гледаш бг новини, за да се убедиш, че нещо става и то е сериозно. И то свързано със здраве и смърт ... А дали са манипулирани данните - и в това вярвам ...
Джолева, как си? Надявам се да успяваш, когато не си на смяна, да събираш сили!
Оплаквам се, че децата от два дни мрънкат за бисквитена торта ... Е, направих ... И стана много хубава даже ... Но сега ... хубава е, казват, и после искат нещо друго ... Аз ще си я изям ... То, да не почнеш да угаждаш ...

# 16 353
Без да коментирам в какво вярват хората и в какво не, се оплаквам от това че от щаба не искат да  наложат задължителни мерки и забрани, обвързани с глоба.
Това с призивите очевидно не върши работа!! Със съвестта и отговорността на хората-също. Явно така не става.

Ами смешни са с това " Препоръчваме ви".... ами с препоръки не става и няма и да стане.

Въведете забрани - забранете ходенето на църква на Великден!

А не да го разрешите и отговорността да е върху хората.
Това е прехвърляне на отговорност и измиване на ръцете!
После пак ще кажат че ние сме виновни. Ами забранете го бе!

От това се оплаках - от липсата на воля да направят нещо като хората.

# 16 354
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Да, има една приказка "по-католици от папата" ... И ние така ... В Италия църквите празни, забрана има. Тук - препоръка ...

# 16 355
Не мисля, че щабът има опция да издава забрани на населението - правят препоръки, а изпълнителната власт решава дали да се съобрази с тях.

# 16 356
Само не разбрах защо ме заметоха от преди малко. Модераторите имат извънредна работа напоследък, явно.

Трябва да проведа дълъг телефонен разговор след малко, но е служебно и хич не ми се иска.

# 16 357
Възхищавам се на медицинския персонал, наистина. Жал ми е за хората, които останаха без работа, яд ме е, че повечето ги освобождават по взаимно съгласие, все повече такива хора ще има за нещастие, как ще се справят, на улицата са буквално, те семейства нямат ли, деца....
Снощи гледам, че ще дават на артистите заплати, за да им помогнат, не ме разбирайте погрешно, но в тази ситуация това не се афишира. Не съм дребнава, но за едните може, а за тези, които са на ръба на оцеляване какво - х 9 лв на ден или в най-добрия случай обезщетение.
В Италия наистина са забранили посещението на църкви, там закъсняха с мерките, но сега са много затегнати, излизаш само до магазин, медицинско заведение или аптека, пари също ще дават на нуждаещите се, 600 евро, ако не се лъжа.

# 16 358
Оставят хората един срещу друг да се дърлят - спазващи срещу волни птички, вместо централно и с твърда ръка да решат дилемата.
Так так - както козваше черната Златка в биг брадър.

# 16 359
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Аз не мога да разбера в какъв смисъл не вярват?Не вярват че СЗО е обявила световна пандемия,не вярват за броят мъртви в Италия,не вярват за мерките в целият свят?Не вярват на световните новини(не говиря дори за тези в БГ)? Не вярват за положението в Щатите? Както и да е..Малко здрав разум е нужен само,нищо повече..
Здравият разум ми казва, че данните се поднасят брутално манипулативно - съобщава се брой заболели, като в този брой се включват както приетите в болница, така и тези с положителен тест, но без каквито и да било симптоми, а в същото време като брой на оздравелите се съобщават само изписаните от болница, но не и тези, които са на домашно лечение. Очевадно се прави с цел болните да изглеждат много повече, а оздравелите много по-малко. Статистиката на умрелите е още по-потресаваща. Като жертви на корона вируса са обявени умрели от инфаркт и инсулт, дори от рак. Но това са "съпътстващи забоявания".
Още малко ще съобщят за жертва на вируса, което като съпътстващо заболяване е имала огнестрела рана в главата.

Скрит текст:
Та, по този случай, се оплаквам както от наглото изкривяване на данните с цел изкривяване на картината, така и от глупостта на масата, която им се връзва и позволява да ни правят на маймуни.

вече съобщиха.
във Варна мисля, но не огнестрелна рана, а пребита от бой от приятеля си. после двамата в болницата, защото я болят гърдите като диша, значи имат корона вирус. разбрало се при аутопсията.
откакто го прочетох все се чудя, нали им правят рентген при приема, как не са видели счупените ребра?
или не правят рентген, а направо - затруднено дишане=корона вирус...

# 16 360
Забрана ще има : Без маски или ШАЛ в църквите - не! Стига да издържи от сутринта до вечерта без да бъде отменена.

Още не съм излязла. Оплаквам се, че ме хвана пролетния мързел, а той е по-тежък от регулярния Trollface

# 16 361
Оплаквам се, че зорлем искате да ни  дебнат полицаи. Защо ви е това? Какво му е смешното на призива (молбата) от дома си да си отправим молитвата.Който е вярващ. Има ли значение коя политическа фигура ви съветва това? За лошо ли ни съветва? Не можем ли да мислим с главата си, та искаме бой с пръчка. По време на социализма пак имаше забрана да се ходи по църквите, по други причини, разбира се.
Тете, да не би да искаш черната Златка да мисли вместо теб?
Так-так? Нищо в тоя живот не е само черно или само бяло. Не става да сме буквояди, правилата често имат изключения, такъв е живия живот.

# 16 362
  • Countryside
Част от проблема са неясните правила, всеки си ги тълкува както му е изгодно. И после глоба за разходка на кучето. Би било добре всички да се смирим и да помислим как да подпомогнем обществото, в частност и самите нас. В България с препоръки явно не става, но все пак си мисля, че правилата могат пак да са строги и ефективни, без да са милиционерски.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 13:23 от Г-жа Букет

# 16 363
  • Fairbanks, Alaska
Kaisia, а каква е гаранцията, че ако реша да изляза навън, няма да си ''забравя'' телефона? Формално съм си у дома, а реално съм навън.

# 16 364
Искам да. Ясни правила и забрани. И контрол.
Защото част от българите ги спазват и на ниво призив и препоръка/стойте си вкъщи/, но друга част си веят г@за за щяло и не щяло щот на тях никой не може да им нарежда, какво остава да ги призовава.

Тетка..никъде не съм казала че е смешно да се молиш от вкъщи!

Смешно е да отправяш призив и да разчиташ на съвестта на НЕ отговорни хора!

Общи условия

Активация на акаунт