Да се оплачем... 2020

• 2 133 155
  • 42 098
  •   1
Отговори
# 16 335
Масово не слушат препоръките, защото не вярват на Щаба, ББ и т.н., заради нещата, които е написала Джолева. Така разбрах аз поста.

# 16 336
  • Варна
Няма толкова полицаи, че да завардят всички градинки, паркове, кпп-та, детски площадки и т.н. Та и да забранят, все тая, няма кой да я прилага тая забрана.

# 16 337
  • София
Highspeed, сегашният е айфон и на сегашното положение не смея да дам толкова пари пак за телефон, че не знам как ще съм с парите занапред. Друг ще трябва да взема, а си бях свикнала на моя. Яд ме е, че го прецаках от много изпускания на пода ама пусто като съм завеяна и не внимавам.
Прегледай обяви за втора употреба, може да излезе нещо изгодно. Оплаквам се, че също няколко пъти телефона ми изпадна от джоба. Сега звъни много странно, но ремонт ще види чак след ИП.

# 16 338
Масово не слушат препоръките, защото не вярват на Щаба, ББ и т.н., заради нещата, които е написала Джолева. Така разбрах аз поста.
Точно така.

# 16 339
Начиии не мога вече. Ставам правя си кафе пускам си телевизора и баам за добро утро поредната пледоария на ББ. Направо е светец ако му вярваш.

То сутрин, ако не видя Бойко на телевизора деня ми не започва.
Облъчване като в някоя секта всеки ден. Изключвам го бързо.
Добро утро! Днес ще търся бебешко столче на малката да го сложа на терасата и тя да има удобство, че се катери на моя трон, а той е висок за нея.

# 16 340
  • тук и там
Аз не мога да разбера в какъв смисъл не вярват?Не вярват че СЗО е обявила световна пандемия,не вярват за броят мъртви в Италия,не вярват за мерките в целият свят?Не вярват на световните новини(не говиря дори за тези в БГ)? Не вярват за положението в Щатите? Както и да е..Малко здрав разум е нужен само,нищо повече..
Между другото тук казват че около  80 процента от хората изпълняват забраната и си стоят по къщите.Само до магазина и аптеката ходят.Мобилните оператори подават данни (анонимно,не конкретно за даден човек),от там и се знае ,че се спазва от повечето хора.Ясно ви е че повечето приложеня имат достъп до местоположението ви..Не че сме цъфнали и вързали от това де..При нас закъсняха  мерките поне със седмица-две по принцип, и си берем сега "плодовете"..

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 10:22 от Kaisia

# 16 341
  • София
Да, не вярват, че е нещо повече от грип и китайска кашлица. Не вярват, че ще се случи на тях.

# 16 342
Highspeed, сегашният е айфон и на сегашното положение не смея да дам толкова пари пак за телефон, че не знам как ще съм с парите занапред. Друг ще трябва да взема, а си бях свикнала на моя. Яд ме е, че го прецаках от много изпускания на пода ама пусто като съм завеяна и не внимавам.
  Виж в алиекспрес дали има такъв екран за телефона ти.  Когато започнат да пускат пратки си поръчай екран. След това само си намери човек за смяната. Това е начина да го оправиш по-евтино отколкото биха ти поискали в сервиза.

# 16 343
Да, не вярват, че е нещо повече от грип и китайска кашлица. Не вярват, че ще се случи на тях.
Ами не точно. Сякаш в началото хората се стреснаха и повече се изпълняваха препоръките. Сутрин се чакаха брифингите, хората харесаха генерала вярваха му. И после се почнАха фалбите на ББ как той направил това, направил онова. Как пари няма, имало много ама сега вече няма. А хората се чудят на къде да хванат. Нямат работа, няма пари, няма кой да им гледа децата ако те са на работа. И в същото време се заговори за огромен дълг, за пари от ЕС. И хората започнаха да се чудят, дали пък всичко не е заради това.

# 16 344
Получих дежа вю - ББ щял да настоява навън да се излиза само с маска. Това вече май се е случвало, не ли?

Оплаквам се, че дори дисциплиниран човек като мен вече започва да се озадачава от това напред-назад по толкова сериозен проблем. Вчера спорихме за кучетата в парковете в София - писах, че са затворени и за тях, май пуснах и съобщението от нашето районно кметство, няколко часа по-късно чета, че от общината правели проверки за... документи и поводи на кучетата в парковете... Ами как хората да спазват инструкции така, като всяка заповед е предподпоследна и се знае, че следващата ще е наобратно и ще дойде в най-скоро време.

# 16 345
Точно така мисля и аз , като Джолева. Отначало се изплашиха, после си мислим, че всичко е за да може Баце да си се фали. Всеки ден се бие в гърдите как в Германия тъй, тука инак. Ами.. когато си без работа, без пари и няма кой да ти гледа детето някак ще се замислиш дали случайно не си част от трагикомедия.
Щели да отпуснат еднократна помощ на хора, които са в неплатен отпуск, но на минималната заплата...

# 16 346
Аз все по-често се сблъсквам с хора, мислещи че Бойко го е измислил това, за да краде пари. Честно при този световен информационен поток, не мога да си представя как хората си мислят, че не е толкова страшно и че това са някакви измислици на Бойко.
От това се оплаквам - хората или са много глупави или се мислят за безсмъртни.

# 16 347
Аз не мога да разбера в какъв смисъл не вярват?Не вярват че СЗО е обявила световна пандемия,не вярват за броят мъртви в Италия,не вярват за мерките в целият свят?Не вярват на световните новини(не говиря дори за тези в БГ)? Не вярват за положението в Щатите? Както и да е..Малко здрав разум е нужен само,нищо повече..
Здравият разум ми казва, че данните се поднасят брутално манипулативно - съобщава се брой заболели, като в този брой се включват както приетите в болница, така и тези с положителен тест, но без каквито и да било симптоми, а в същото време като брой на оздравелите се съобщават само изписаните от болница, но не и тези, които са на домашно лечение. Очевадно се прави с цел болните да изглеждат много повече, а оздравелите много по-малко. Статистиката на умрелите е още по-потресаваща. Като жертви на корона вируса са обявени умрели от инфаркт и инсулт, дори от рак. Но това са "съпътстващи забоявания". Още малко ще съобщят за жертва на вируса, която като съпътстващо заболяване е имала огнестрела рана в главата.

Та, по този случай, се оплаквам както от наглото изкривяване на данните с цел изкривяване на картината, така и от глупостта на масата, която им се връзва и позволява да ни правят на маймуни.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 11:32 от Анонимен

# 16 348
Всичко идва от глупостите на Борисов, не го понасям, Генерала хубаво говореше отначало, но нещата се промениха, вече друг диктува какво да се говори на брифингите. Имам роднини и в Щатите и в Италия, дано България мине между капките, защото сме обречени. На никой не му се стои вкъщи, но това е да покажеш отговорност, както към семейството си, така и към обществото.
Оплаквам се от Борисов и новия бутон за споделяне.

# 16 349
Ами не точно. Сякаш в началото хората се стреснаха и повече се изпълняваха препоръките. Сутрин се чакаха брифингите, хората харесаха генерала вярваха му. И после се почнАха фалбите на ББ как той направил това, направил онова. Как пари няма, имало много ама сега вече няма. А хората се чудят на къде да хванат. Нямат работа, няма пари, няма кой да им гледа децата ако те са на работа. И в същото време се заговори за огромен дълг, за пари от ЕС. И хората започнаха да се чудят, дали пък всичко не е заради това.

Напълно подкрепям мнението ти.

Общи условия

Активация на акаунт