?Въпроси всякакви за СО? 2020

• 213 740
  • 5 611
  •   1
Отговори
# 5 295
...На тези години – 40, отдавна ми е минало времето да се изживявам като влюбена ученичка с пърхащите пеперуди, но точно така се чувствам. Детински работи. Знам, че това е един непознат човек, виртуален, е виждали сме се на снимки. Но ме кара да се чувствам невероятно, желана и обичана. Никой мъж не ми е говорил по този начин, да ме успокоява, да пита как съм, дали съм яла, дали ми е топло, такива работи. Знам, че няма да посмея да се видя с него на живо. Не искам да си развалям семейството. Но в момента се чувствам като предател, аз реално в главата и сърцето си изневерявам. Пробвах да спра, казахме си, че спираме с това писане, е, два дена, на третия пак. В един момент мисля, че трябва да спрем, в следващия си казвам, че не мога. Искам ли, мога ли, не знам, много съм объркана.
Дефинирай "изневяра". Ако за теб е изневяра с мисълта, тогава да, грешница си.
За мен изневярата включва задължително физическо "съвъкупляване". И като така, не виждам нищо лошо с това виртуално общуване.
Само че въпросът е защо имаш нужда от него. Значи нещо много силно ти липсва в семейството ти. Никой не те успокоява, не те пита как си и какво правиш, не се интересува искрено от теб. За теб проблем е виртуалното общуване с непознат, за мен - защо го правиш.

А за пеперудите, повярвай, случват се и във възраст, когато хората вече "не могат". Видяла съм го, чудила съм се, затова го пиша. Сърце пусто...

# 5 296
Е, пишете си, ако от това се чувстваш добре. Зависи какво очакваш и да не се разочароваш, но дори и да се - все опит.
Прочети историята от темата за детето и голямата любов. Мисля, че е полезна.

# 5 297
Да се влюбиш във виртуален събеседник е същото като да се влюбиш в литературен или филмов герой. Образът му е в твоето съзнание и обикновено няма нищо общо с реалността.
То оттам и идват всички разочарования после – когато два такива образа се срещнат на живо и се окаже, че представите и илюзорните качества, с които са се надарили взаимно, се разминават с действителността.

# 5 298
Тя казва, че не иска да се срещат, но ако продължи, рано или късно ще се случи. По-добре. Така има голям шанс да затвори страницата, дори разочаровайки се. Много често виртуалният образ на непознат и реалният се разминават.

# 5 299
Не е задължително представите да се разминават с реалността, освен това за разлика от филмовия герой в случая имаш обратна връзка. А първата ми мисъл за анонимната е, че се утешава със стереотипи за възраст, но уви - щом силно изживяваш нещо, значи не му е минало времето, поне за теб.
Втората ми мисъл е, че най-трудното винаги тепърва предстои.

# 5 300
Това не е влюбване, просто си си създала един идеализиран образ според твоите представи и желания, и всъщност мераците ти са към този образ, а не към реалния човек. Който най-вероятно няма нищо общо с така изградените ти представи за него. И при реална среща е много вероятно да останеш разочарована от реалността. Тези неща повечето от нашето поколение сме ги преживяли като бяхме на 18-20 с чатовете в мирк, много рядко такива виртуални изпълнения са водили до нещо реално.
За останалото- не знам как да спреш. Просто не тръгваш по път, който не искаш да извървиш до край. Иначе после става трудно, тия идеализирани представи се избиват дори по-трудно от реално залитане по някой.

# 5 301
  • София
Анонимната, човекът отсреща ти дава това, от което имаш нужда - внимание и отношение, гали женското в теб и възвръща забравени емоции.
Същото като с мъжът ти в началото на връзката ви.

Аз съм “за” всичко, което те кара да се чувстваш добре. Трябва да го правиш обаче с акъл, не с емоции. В момента си безсилна и заслепена от чувства.  действителността може да се окаже много, много прозаична...

# 5 302
Вероятно и наркотиците те карат да се чувстваш добре.

# 5 303
  • София
Да се върнем на акъла, мерси.

# 5 304
Вероятно и съпругът се чувства така.

# 5 305
  • София
Не, че не е възможно, но повечето мъже не държат да летят в ендорфинна буря 20 години след брака.
Улегналостта на отношенията и спокойствието са им достатъчни.

# 5 306
Не за всички(жени/мъже) спокойствието е достатъчно. Май, дори им е вповече.

# 5 307
Не за всички(жени/мъже) спокойствието е достатъчно. Май, дори им е вповече.

Абе без тръпка не се живее, спокойствие на оня свят бол. Животът е кратък, трябва да се вземе всичко, което предлага.

# 5 308
Всъщност от това ме е страх - дали не се влюбвам.
Иначе да, липсва ми това отношение в реалността, а този виртуалния се появи точно в правилния момент.
Не ми е добре, не ми е спокойно. Бури и урагани се борят в мен. Боря се със себе си. Имам се за сериозна жена, със сериозна професия и т.н. А сега мислите ми са денонощно с човек, когото не познавам. Знам, че ще се разочаровам, и въпреки това продължавам.

# 5 309
Може мъжът ѝ да е ревнив и задушаващ и тя да търси утеха в чата.

Общи условия

Активация на акаунт