?Въпроси всякакви за СО? 2020

• 213 663
  • 5 611
  •   1
Отговори
# 5 340
С приятелят ми сме заедно от една година, но той е от друг град. За нова година ще си е там и ще празнува с компанията си. Проблемът ми е, че той знае, че аз ще съм сама и въпреки това не ме е поканил. Не е споменал нищо подобно. Чувствам се обидена, защото това е празник, на който е нормално да бъдеш с половинката си. Според вас права ли съм и как да постъпя?

# 5 341
Права си. Потърси си друг приятел.

# 5 342
Не знам какви са ви отношенията. Би могла да  му споделиш как се чувстваш, без да го обвързваш с негови конкретни (без)действия (не те съветвам да му вменяваш вина). Обикновено фразите “обидена съм ти, защото” работят точно в тази посока.

# 5 343
  • при късмета
Разбира се, че е нормално да сте заедно на нова година и заедно да правите плановете къде и с кого ще празнувате. Даже от месец да сте заедно,какво остава за година. Аз не бих възлагала надежди на тази връзка, но ти си знаеш. Не за празнуването, по принцип

# 5 344
С приятелят ми сме заедно от една година, но той е от друг град. За нова година ще си е там и ще празнува с компанията си. Проблемът ми е, че той знае, че аз ще съм сама и въпреки това не ме е поканил. Не е споменал нищо подобно. Чувствам се обидена, защото това е празник, на който е нормално да бъдеш с половинката си. Според вас права ли съм и как да постъпя?
Вие заедно ли живеете, в твоя град? А той сега отива сам в своя си град при тамошната си компания?
Ами виж, ако е така, значи ти го смяташ за твоя половинка, а той теб - не. Прави си изводи и си предприемай действия.
За една година заедно той ако все още не може да ви възприеме като двойка, то си е ясно.

# 5 345

Поговори с него. Според проблемът му е не е толкова в това да не те запознае с компянията си, а във фкта, че ако отидеш и ти в "неговия" град да празнувате, ще трябва да те запознава с родителите си, защото сигурно ще си спи в детската стая, а някак не върви да те покани при компанията да празнувате и да си търсиш хотел, където да преспиш след празнуването, или да хващаш пътя обратно. Според мен не е готов (все още) да те представи на родителите си.

# 5 346
Че какво пречи да отседне в хотел?

# 5 347
  • Сф
На твоята приятелка защо и е медицинско като не смята нищо да предприема?Да, може да си извади такова.
Но на нейно място ще се консултирам с адвокат първо. Едно по едно как да станат нещата.Щом жилището е нейно по-лесни са нещата.Но ако си мисли че една ограничителна ще я пази ,че ще я издадат веднага,ако тръгне сама- бърка.На нейно място щях да се изнеса при роднини докато го изхвърля от жилището, развод и тнт.Да пали, безопасността е на първо място обаче!
Или се действа радикално, ако иска промяна или си играят на иди ми дойде ми и се крие.
говоря от опит.Адвокат , а не по форумите.

# 5 348
Може човекът да е свикнал да му е ергенско около врата и даже хич да не се замисля за нейните очаквания и чувства. Купончета, концерти, разни явки с компании да ги възприема като терен да се развихри и запознава с нови хора, а да приема "ходенето" с анонимна като катинар. Демек – като съм с нея няма да мога това, това и това. Трябва да се съобразявам и подобни. По-скоро сподели с него тези опасения, че си си представяла празниците да сте заедно. Със сърдене и цупене нищо не се постига. Открит разговор и с усмивка.

За Анонимната с биещия мъж. Не бих подхождала лековато. Подсигури се добре като си осигуриш предварително вариант къде да се скриеш, при кого. Има опасност да превърти и да направи нещо лошо. Бих разчитала на първо време на близки, роднини, приятели и чак тогава нещо чрез институциите. Че там не се знае на кого ще попаднеш, колко време ще те мотаят, а през това време агресорът може да свърши доста неща. Децата пращай при роднини или доверени хора и тогава пускай молби, вади медицински и тем подобни.

# 5 349
  • София
Oт 1г. сте заедно, а той на такъв купон даже не иска да е с теб??? Оставя те сама точно на НГ? Явно и за таковане не те иска чак толкова, да не говорим за друго. Как да постъпиш - аз бих му била шута.

# 5 350
Благодаря, приятелката ми ходила днес и си извадила медицинско, не са звъняли в полицията. Тя няма при кого да иде, просто само хотел й остава, но с децата трудно, с парите също. Ще видим сега какво ще прави от тука. Дано тоя път е последен, макар аз да се съмнявам вече, но...Надежда трябва да има. Тя вече три пъти ще го напуска, жалби писа, задържаха го, с адвокати се съветва и накрая пак той си е там. Не я съдя, явно е страшно.

# 5 351
И сигурно й обещава:"повече няма", "ама аз те обичам".Или пък й прехвърля вината:"ти ме ядоса".

# 5 352
Надежда каква точно? За какво, и твоята роля каквв точно се явява? Ако си наблюдател, с надежда тя да се измъкне - не виждаш ли, че не става? Връща се и ще се връща. Трябват ѝ близки хора, да я подкрепят с реални действия - семейството ѝ, родители?

# 5 353
  • при късмета
Благодаря, приятелката ми ходила днес и си извадила медицинско, не са звъняли в полицията. Тя няма при кого да иде, просто само хотел й остава, но с децата трудно, с парите също. Ще видим сега какво ще прави от тука. Дано тоя път е последен, макар аз да се съмнявам вече, но...Надежда трябва да има. Тя вече три пъти ще го напуска, жалби писа, задържаха го, с адвокати се съветва и накрая пак той си е там. Не я съдя, явно е страшно.
Ако наистина си ѝ приятелка и наистина искаш да помогнеш, помогни ѝ да си избие от главата "няма при кого да отиде". В случая, дори това да е фактическо състояние, в смисъл, че живее далеч от близките си, ѝ трябва приятел/ка, който да покаже, че не е сама и има подкрепа. Много по-важно е от някакво физическо място на което да отиде. Пък защо не и да замести хотела. Но първото остава по-важно. Като се съмняваш в нея, не ѝ помагаш.

# 5 354
Имаше телефони, адреси за пострадали от насилие, защитени къщи докато се разкара от дома и  насилника.Има начини.
Имаше тук едно момиче с фермер, така и не се обади дали успя да избяга.Имаше желание и  търсиха всички начин.

Общи условия

Активация на акаунт