Енгин Акюрек в "Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 390

• 49 923
  • 741
  •   1
Отговори
# 150

Момичета 💕
По късна доба да добавя още нещо към днешните анализи на Енгин и  сериала.
Супер съм доволна  - всичко се гледа и то най- внимателно.  Сериал наистина "бомба гиби"  - три серии само -  пък обсъжданията като за тридесет.

# 151
Сега , Санджар ,че има много трески за дялане ,спор няма , инат, твърдоглав ,импулсивен , първосигнален, нервак . Да се чуди човек Наре какво му е харесала наистина ,но както е известно любовта е сляпа, а понякога и глуха😂 Обаче какъв е като човек - да е крал,д а е мързелив, да е изнасилвал, да е лъгал, да е убивал - не е ,значи е просто добър човек, жертва на обстоятелствата и характера си . Но едно нещо не може да му се отрече и за което заставам твърдо на негова страна - обича  дъщеря си и има пълното право да е гневен за изгубените цели осем години близост с детето си , пропуснал е толкова много хубави мигове и е лишен от Наре от детски спомени с дъщеря си( волно или неволно ,за сега не ми е много ясно ,защо ,аджаба, тази интелигентна, силна ,независима, с европейско възпитание жена е търпяла зависимостта от баща си и насилника си . Но да кажем е била финансово зависими, психически лабилна или от сорта ).

После ,не виждам нищо лошо да предложи финансова помощ за отглеждането на дъщеря му, и съда при развод присъжда на бащата да плаща издръжка . Обаче Наре е наранена и не по-малък инат ,та затова и тя му крещи, разбирам я . Изобщо Наре се откроява като единствения безгрешен, чак идеализиран образ ,то от наличните мъже наистина няма достоен за нея 😎
  След тази защитна пледоария на Санджар си лягам с чиста съвест и ви пожелавам лека нощ.

# 152
# 153
Дано никога, никоя от вас не изживее подобни на описаните за Наре неща. Предадена от баща, насилена от доведен брат, отхвърлена от любим, бременна и потрошена. И от по- малко можеш да откачиш. Засега нищо не знаем за нейните осем години с Мелек. Постижение си е, че е още с акъла си и се грижи за дъщеря си. Пак казвам- нищо не знаем с вас. Все още. Пак ще ви върна към това, че тя вероятно не е имала брак със Санджар , а има брачна нощ, Бяла рокля и коланче. Или баща и я е развел служебно? Изобщо защо имат връзка с този край и каква? Защо сестрата на Санджар куца? Защо брат му няма деца? Нищо не е идеализирано в Наре. Хубаво е, че нямате такъв опит, и дано да нямате. Наре има само една връзка с този живот и това е Мелек. Останалото в момента не я интересува. Издръжки, къщи- може би това са зависимости през които е минала с баща си и не ги желае повече. Искам трети човек за нея. Не че ще се влюби тя, но мисля, че тогава Гидиз ще помогне на Санджар да прогледне. Каврук като невинно дете говори с устата на истината, но не е авторитет за Санджар. Такъв тип има нужда от яко сритване, за да се осъзнае. Да излезе от коловоза на обществените очаквания и да полети с птичките си.

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 07:16 от victoria vassileva

# 154
Виктория, мисля, че не си ме разбрала правилно(ако визираш моя пост за своите разсъждения) .Аз не обвинявам Наре в нещо, просто констатирам как изглеждат нещата без действително да сме запознати с много подробности от миналото. И не може да отречеш, че след всичките гадости, изсипали се върху Наре(за които пак нямаме цялата информация, а си разсъждаваме на база видяното до тук) ,тя по- скоро е представена като мъченица ,а не като човешки образ и това на мен ми боде очите . Пак казвам, не я съдя за нищо ,опазил ме бог.
  В другата тема прочетох вариант Санджар да бъде убит и да стане легенда, май този вариант би удовлетворил много хора. Честно казано и на мен почва да ми изглежда като единствен възможен край, за да победи справедливостта в тази история . А ,забравихме за детето ,ама за сега гледам ,че никой не се е разтревожил дали ще му липсва бащата ,важното е Наре да е щастлива .Не може да имаш всичко на този свят, нали 😏

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 06:45 от araselia

# 155

Добро утро момичета 💕
Хубав и успешен ден понеделник!
Празник е  - честито на празнуващите!

Момичета
💕
Четох ви досред  нощите -  щом сериалът ни предизвиква такива разгорещени дебати, значи изпълнява своите идеи.  В един от преведените от Марианка 💕 материали се казваше, че очакват от сериала точно това.
Бях писала назад в темата, че Санджар олицетворява типичния турски мъж.
Основната цел на сериала според мен е отново да се акцентира върху отношението към жената.Да се гледа на нея като на личност, а не като на ЧК.
Защото е важно жената да има душа, сърце, доброта, възпитание и още ред други  добродетели.
Говорили сме си и да положението на жени жертва на насилие - физическо и психическо. И колко е важно те самите са имат смелостта да говорят.
Наре е наранена точно от факта, че най- близките й хора не й вярват. Нито баща й, нито любимия.  Тя не знаеше, че Санджар  я е търсил дори и след 1 година. За тези изминали 8 години тя е натрупала огорчение и болка / плюс това той на два пъти я изхвърля от живота си по най- груб начин/ но въпреки всичко тя говори  и така е възпитала детето си - да обича баща си.
Мисля, че тя не очаква нищо в личен план от Санджар. Въпреки, че го обича - ами тя само него е обичала.
За Санджар каквото съм казала - казала. Чакам го да започне да задава въпроси и да открие правилните отговори.  Лошото е че не вярва на Наре. Вече знае почти цялата истина, но тя сякаш премина покрай него.
Да отдаден е към детето си, но това дете е свидетел и на отношението му към майка му.
Едва ли Мелек ще свикне с мащехата си до степен да я приеме, а и Менекшето няма подобни добри намерения.
Единствено ще следя за отношението на всички към Мелек.
Какво ще прави или не  Санджар  - негова си работа.
Какво ще прави или не Наре  - също си е нейна работа. Единствено искам да остане с гордо вдигната глава.

Момичета, време е за кафе и да захващаме задачите за днес.
☕🍪

# 156
Araceliа, дами, добро утро. Аз съм от тези, които смятат, че можеш да имаш всичко на този свят. Но и да знаеш какво искаш и да можеш да го понесеш. Дали Наре е мъченица- и по- малко от случилото се може да убие жив човек, за което тя е направила опит. Не искам да сме на мястото на тези, които при изнасилване казват, че жената си го е търсила и предизвикала. За мен да родиш дете , да продължиш живота си е подвиг, защото рискуваш собствения си живот. Наре е обичала, отдала се , родила Мелек и отгледала добро и умно дете. В ужасните истории , в които е попаднала не е излязла сломена, поне духом нe. Истерична, нападателна- да. С други думи- човек. Грехът на Санджар поне засега е, че спира до очивидното: работи за впечатлението, което ще остави. Животът му е плакатен въпреки бурните страсти. За да летят птиците им трябва и кураж и въображение, вяра във водача на ятото, че знае пътя. Санджар не трябва да умира, а да се научи да лети. Хубава седмица!

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 09:00 от victoria vassileva

# 157
Добро утро,

Честит празник на празнуващите!
Скрит текст:

Момичета,  Hug

Лек и приятен ден.

# 158
  • Пловдив

Здравейте и добро утро момичета.
Честит празник на всички, които празнуват днес.
Успешен понеделник и довечера ще има какво да гледаме по Стар тв.

Чета колко сме различни в разбирането на историята. Тя, историята, винаги има две гледни точки. Става въпрос за Санджар и Наре, защото към нея има още много хора и събития, които са я променили за добро или лошо.

Много от нещата ни показаха, много ще ни покажат. Самата презентация на главните герои ни помага, но тя е като край на легендата. Започва историята в настоящето. Ще я разберем заедно с тях.

Слагам линка с промо представянето - да си го припомним:
https://docs.google.com/document/d/19x8vsnjqPnn6Li546qQRQNzym9Nn … GY43oBNyfLDk/edit

Ако отново го прочетем, с видяното до епизод 3, ще си обясним донякъде и поведението им.
За мен, до момента, пак поради стечение на обстоятелствата, липсва моментното изясняване на определената ситуация. Но така и трябва да е, иначе как ще е интересен този сериал.
Ако всичко се случва, както ни се иска, ако всички мислим еднакво, ако всички сме на страната на един от героите - няма да сме в "Дъщерята на посланика".

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 09:37 от mariana51

# 159

"Всичко в живота можеш да създадеш, с изключение на душата... С нея трябва да се родиш."
Руми, персийски поет

# 160
  • Пловдив

Рейтинг за неделя - 5 януари.
Пак сме в класацията.
Добре, супер сме.

# 161

Много често, Санджар ще иска да вижда дъщеря си, където и да е.А Мелек, се сещам как ще го "цери". Thinking

# 162
  • Пловдив

Източник: https://twitter.com/ENGINcilerr/status/1214134302696341506

Тази вечер (понеделник 6 януари) от 20:00 турско време/19:00 наше ще организираме акция в туитър за NarSan. Присъединете се към нас, за да вдигнем шум...
Първият туит ще бъде споделен от тази страница: @NarSanEtkinlik

# 163
Здравейте момичета! Hug Hug Hug

Ето ме и мен, най после налице!

Благодаря на Марианка Heart Eyes за новата тема.

Честит празник на всички които празнуват Йорданов ден!

Скрит текст:

Изгледах 3-та серия на  сериала ,,Дъщерята на посланика''  бг субтитри.Какво а кажа, вие всичко сте коментирали от- до.

Цялото нещастие идва от това, че Санджар няма доверие на Наре.Не и вярва на това която тя му каза. Но и тя трябваше да му каже какво се  случва между нея и Акън ,защо доведе след толкова години Мелек при него,защо баща и взе попечителството на Мелек.
Недоверието и мълчанието към истината и на двамата убива любовта.А тя все още не е изгаснала.Те се обичат, това  е   неоспоримо  ,но и двамата са много горди и това им прече да бъдат щастливи. А за това което Санджар направи, остави Мелек и Наре при Гедиз и се върна да прибере жена си, дано не е така както ни го показаха в трейлъра.

Нашата прекрасна малка актриса!

Отново благодаря на Марианка Heart Eyes и Темнужка Heart Eyes за превода на новият разказ на Енгин!

Лек ден момичета!

# 164

Приятели???

Общи условия

Активация на акаунт