Професионални и други различия при потенциални партньори

• 6 234
  • 120
  •   1
Отговори
Здравейте и Честита Нова година! Нека бъде здрава и щастлива за всички!
Замислих се отдавна по един въпрос и ми е интересно да видя и вашето мнение. Малко е философски, но тук може да поразсъждавате спокойно.
Според вас имат ли значение професионалните различия за една връзка, или дали ще има такава? За какво говоря? Основно за връзка между хора с т.нар. „сериозни професии“ и такива с не дотам. Давам пример – архитект с добър имидж в гилдията си и продавачка в магазин. Служител в търговския отдел на голяма корпорация и секретарка. Лекар и библиотекарка. Бих искала да уточня, че нямам абсолютно нищо против никоя от професиите, уважавам всички. Ако има значение, защо се получава така? Общественият отзвук? Също така, имат ли значение каквито и да било различия, или ако двама човека се обичат, те нямат общо? Ще се радвам да посочите и примери.

# 1
Интересно е как подсъзнателно си с идеята, че всъщност имаш предвид мъже със сериозни професии и жени с неособено сериозни. Всичките ти примери са в тази насока и действително това е по-често срещан вариант от обратния.

# 2
Аз съм инженер в много специализирана сфера. И бившият и сегашния ми мъж се занимават с музика. Професията е средство за изкарване на пари, не начин на живот и мислене.

# 3
  • Агент под прикритие
Практиката показва, че колкото по-малко се коментират служебните неща вкъщи, толкова по-добре. В един момент за единия или и двамата идва too much.
Служебните неща мога да ги причисля към битовизмите. Те нямат и не трябва да имат никакво отношение в една връзка.

# 4
Коя е сериозната професия, подходяща за лекар, и защо си сложила библиотекарка, а не медицинска сестра, например? Откъде и да знаем, че продавачката  от първия ти пример, не е адвокатка или учителка по професия? Секретарката пък що да не  е идеален избор? Simple Smile
Направо давай каквото те мъчи, по-конкретно, че много несерозно звучиш така .

# 5
Има значение, ако за един от двамата има значение. Иначе не е извънземен сценарий.

# 6
Ако това имаше някакво голямо значение,  поне половината от човечеството нямаше да е създало семейство.

# 7
Ами аз не съм срещала лекар или адвокат във връзка или брак със санитарка,продавачка или шивачка.

# 8
Е, аз три години работих като продавачка, налагаше се просто Simple Smile Онзи ден видях една моя бивша учителка, сега работи като чистачка в заведение. Не тъжно, ами трагично... Ще има значение, ако на има значение за някой от партньорите.

# 9
  • София
По-скоро си мисля, че има връзка с образованието и интелекта на даден човек. Там става голямото разминаване, а не в конкретната реализация.

# 10
Че какво им е на секретарка и библиотекарка? Най-вероятно са с висше образование и не са с нищо по-долу от другите професии. А преуспяващ архитект, лекар, адвокат просто няма да остави жена си да е продавачка. Но както и да е, рядко на някой мъж му пречи, ако жена му е с по-непрестижна професия. Но не дай си Боже тя да е с по-високо образование и по-високо обществено положение. Комплексарите тотално изтрещяват и започват да принизяват и омаловажават постиженията на жена си.

# 11
Има значение. Аз понякога имам нужда да споделя нещо, което ме мъчи. А мъжът е със съвсем други проблеми в професията. Не се разбираме взаимно и това пречи. Но съм имала и мъж, с когото мога да споделя и ме разбира, та до човек си е!

# 12
Определено не си се представям с мъж с моята (сериозна) професия. Също много мразя, когато приятели с моята професия, когато сме на маса, забият в професионални теми. Neutral Face
Много по-интересно е да слушаш за нещо, което ти е непознато...

# 13
И на мен би ми било интересно да слушам за нещо ново и интересно. С ММ сме с еднакво образование, аз не го работя, а той да. Споделя ми, ама на мен главата ми пламва, само като слушам за тази неприятна тема Grinning Сега пък уча и ММ е много заинтригуван и постоянно говорим за новата ми бъдеща професия. Та, до хората е.

# 14
Да и аз съм на мнение, че е или най-вече трябва да е до хората и да не им пука, че партньорът им е с професия, не толкова престижна. Трябва да се гледа на човекът като такъв и до каква степен е привличането, а не социалното положение. Иначе нищо не ме мъчи конкретно, просто все повече примери имам около себе си точно по този въпрос и се озадачих.

Общи условия

Активация на акаунт