Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 2
Здравейте! 12. клас съм и се подготвям да  кандидатствам кореистика в СУ. Ще ми бъде от полза, ако някой който следва или е завършил кореистика, или пък има познат в специалността, би могъл да ми даде някаква информация за нея. Например минимални балове от последните няколко години, никъде не намирам такава информация. Знам, че са доста високи, тъй като специалността е много желана и има ограничени места.

Относно въпроса за изпита по английски - вярно ли е, че масово се орязват точките на диктовката и есето без основателни причини (чела съм такива оплаквания по разни форуми и групи)?

 Ще се радвам да получа каквато и да е "вътрешна" информация за специалността. Благодаря!

# 1
  • София
  • Мнения: 7
Здравейте Nala777.
Племенницата ми учи Кореистика в Софийски университет.Това, което знам за изпита е, че тя е успяла да влезне с 22 бал.Относно изпитът по английски език знам, че в Ректората на СУ се продават примерни тестове, които могат да ти бъдат от помощ.Нивото на изпита обхваща C1.Късмет!!!

# 2
  • Мнения: 64
Здравейте!
Съветът ми е подробно да разгледате тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1181955 В нея има подробности за кандидатстудентския изпит по английски език, както и информация за някои от специалностите в СУ (по-конкретно Източните филологии и Комуникационен мениджмънт).

Момичета, първо класиране (2019 година), редовна форма на обучение:
държавна поръчка - 21,02
платена поръчка     - 18,22

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт