🌞Слънчеви юнски късметчета🌞 2020👶- ТЕМА 5

• 25 705
  • 728
  •   1
Отговори
# 390
Много правилно казано.Аз нямам избор, защото фирмата си е моя и сега се налага да взимам болнични и майчинство.И се допитах до счетоводителката и при мен ще е дълга и широка, а като се сетя, че след време пак трябва да отварям магазин и докато пак го разработя лошо ми става.Вие навън незнам как издържате.
Много честа практика е да се назначават хора във фирми без да са работили и ден в тях.Както облагаме данъци, а знам много които нв го правят.
Та не е тази тема за тук 😁😁😁

Аз само да кажа,че тая работа с фирмите и проверките не в хич шега работа.Сега с тия нови закони,както всяка фирма от февруари ще е длъжна да стане по ДДС ,не вярвам изобщо някой да се навие на каквото и да било ,за да помогне на някого,особено на чужд човек.Аз и баща ми работим заедно,той е ЕТ и аз съм осигурена като продавач консултант.Изобшо не си правим разни схеми да излизах болнични и разни такива,а в същото време да си работя ,защото заради едни такива лъжливи пари ако ме хванат на работа после се плащат яки глоби.
Та мисълта ми е,че всеки трябва толкова да се пази,че да не излезе накрая не да няма майчинство,ами и да плаща хиляди левове глоби на държавата за измама.

Аз за щастие нямам и ден пропуснат или такъв с болничен от 13 години и няма да е трудно да ми се изчисли ,пък колкото и да е толкова в крайна сметка майчинството.Ние двама човека плащаме всеки месец 500 лв близо,та ни е непосилно да си вдигам тавани и т.н.самони само после да взимам една година повече пари.То така или иначе е същото дали ще ги дам сега или ще ги получа после .Вече ако се работи в чужда фирма не знам как става.

Нищо лично към никого,но и не мисля,че е честно някой,който си седи по цял ден вкъщи да взима майчинство,колкото моето,само защото някой му е оправил документите,а аз да седя и да работя по 10 часа цяла зима в студа на крак бременна.Ще кажете,че кой както се уреди,ама те и затова са измислени тези закони,защото не може да не работиш,а после да искаш от държавата издръжка за детето си,същата като за моето,което всеки ден се моля да оцелее в корема ми,докато си изкарвам хляба.
Това си е мое мнение,нямам против никого лично!

# 391
Аз,да ти кажа честно,всички ми се чудят и единственото ,което правя е да се обличам адски много ,да се движа като робот с дрехите на мен и психически да си казвам постоянно,че всичко ще е наред с бебето и ще успеем до финал.
Не взигам прекалено тежко вече,но има и моменти,в които просто нямам избор и само се моля.
ММ постоянно се кара с мен заради това и ме плаши,че ще каже на докторката да ме уплаши с нещо,за да не работя повече.
А когато вече спра работа,как ще се оправя баща ми,изобщо не ми е ясно....
Не може и човек да се наеме за нашия бранш,защото условията не са цвете,а кражбите ще са огромни,разходите прекалено големи и...един малък кошмар,които не искам да знам нито как ще почне,нито как ще завърши.

Извинявам се,че разводних темата.Просто се ядосах или може би завиждам на всички,които живеят като принцеси и не са в моето положение.Но най-много мене яд на държавата и условията ,които ни представя да се справяме и да се чудим как да преживяваме.Какво остава да мислим за бъдещето на бебенцата,които са още в коремчетата ни.

# 392
Момичета,аз имам да питам,ако някоя от вас случайно е наясно.

Тъй като съм безработна,щях да почвам нова работа и точно 1 ден преди деня на започване влязох в майчин дом,имах зацапване в 6-та седмица и много се бях притеснила,та си загубих мястото.Щастлива съм,че всичко отмина и дано е така до края.

Та,понеже най-вероятно няма да намерим фирма,която да ме осигурява,имаме малко познати,но по-скоро няма да се съгласят,исках да попитам как стоят нещата със свободната професия,това ми е другата възможност.Знам,че и в двата случая има риск от проверки,но не мога да остана без майчинство.Ако случайно някой е наясно,или знае фирма,която би ме назначила фиктивно,ние ще си платим всичко по осигуровки и счетоводство, разбира се!

Благодаря Ви предварително! Simple Smile
Щом имаш стаж, първата година мисля, че ще взимаш 610 лв (минималната работна заплата), а втората за всички засега поне е 380 лв. Доходите назад гледат вече за 24 месеца, така че си направи сметката има ли смисъл да плащаш куп пари за осигуровки или е по-добре да си ги събираш в касичка за "черните дни" със смешното майчинство.
Ирина, не мога да се съглася с теб. Държавата ни взима достатъчно, без да дава нужното и да я е грижа за българските граждани. Защо да не използваме възможностите да вземем и ние някой лев в повече? Циганите щото много работни и пак взимат куп пари от социалните. Чак толкова честни да сме, айде няма нужда...

# 393
Десислава,точно това казвам и аз,че не е честно едни да работят ,а други не и накрая да се взима едно и също.
Аз като работеща храня и тези цигани и тези,които искат да се скатаят и да вземат наготово.И искаш да кажеш,че не съм права? Замисли се само малко повече защо реагирам така.
Майчинството,както пенсиите и социалните на циганите  ги плащаме НИЕ работещите с осигуровките и данъците.
На мен поне не ми е ОК някой да лежи и да чака и да търси вратички,докато други изнемогват,за да съществува по някакъв начин тази държава.
Защо България е такава? Защото ,докато го има това мислене,"Ами щом и той лъже и краде ,защо да не го правя и аз " ,ще е така!!!
Дали съм права или крива,това си е моето мнение и предполагам и това на всеки разумен гражданин,който работи и си плаша като поп ,за да угажда на лентяите!
Приключвам да пиша повече по тази тема! Wink

# 394
Irina,  ако ти е тежка работата, ти имаш всяко право да говориш с гинеколога ти и да си излезнеш в болничен. И не е нужно това да е лъжа или измама.

# 395
Разбуниха се духовете,усещам че пак ще има сърдити,но по тази тема няма да си замълча.

Държавата-това сме ние.Това,което дава държавата зависи от нас.Работиш,осигуряваш се-взимаш обезщетение.Не работиш,не се осигуряваш-не взимаш.Като обезщетение имам предвид майчинство,болничен,безработица.Държавата е нашата лична касичка или по-точно осигуровките,които внасяме за себе си!
И когато сме неспособни да работим поради някаква причина,тогава "касичката" в която сме събирали ние,за нас си,се отваря и плаща спрямо колко има в нея.Няма как да плащате осигуровки на минималната и да мрънкате,че "скапаната държава" нищо не дава!Напротив-дава,на всеки според касичката му.
Наскоро гледах как се плаща и за колко време майчинството по света и трябва да ви кажа,че в нашата бедна и окрадена държава,в която пари не влизат,е най-изгодно да си майка.Както финансово,така и като срок.Така че айде да не търсим начини как да прецакаме държавата и да недоволстваме как взима от нас, а да мислим за нея като за себе си,като за собствения си дом,като за собствения си бюджет.

# 396
Всъщност, ако си е платила осигуровките, както си е планувало момичето, има право да си взима майчинство. Никой не ти дава майчинство, защото работиш, а защото си плащаш осигуровките. Един вид си е инвестиция, която правиш и която ти се възвръща в даден момент. Нищо повече, нито право, нито привилегия, нито грижа от страна на държавата или раздаване на справедливост.
Колото до казуса, наистина е най-добре това да стане чрез фирмата на познат/приятел. За каква свободна професия би могла да плащаш осигуровки? Повечето си искат специална квалификация.

# 397
Момичета, съжалявам,че писах.

Знам,че не е законно,ако е писано нищо няма да взема.С първата бременност си работех до последно,и сега щях да работя,ако не ме бяха приели в болницата и си загубих мястото,бях подписала офертата.Не мисля,че съм виновна и съм престъпница,ще направя опит за майчинство,ако не стане здраве да е.При самоосигуряването аз си нося кръста при проверка,та ще го избера сигурно, съжалявам,че коментарът ми стана причина за спор,лек ден.

# 398
Аз съм от тези , които ме осигуряват , но не работя , работила съм много да , но в момента моят мъж ме осигурява в неговата фирма и не работя и не ме е срам от това , това е личен избор и като ни е тежко можем винаги да си вземем болнични и да не се налага да работим те пак се плащат

# 399
FBID, ако тръгнеш към самоосигуряване, все пак говори с някой счетоводител или ТРЗ.
Преди време, една позната, която си е фрийленсър събираше информация за нейното майчинство и знам, че имаше тънкости и особености.

# 400
Момичета, съжалявам,че писах.

Знам,че не е законно,ако е писано нищо няма да взема.С първата бременност си работех до последно,и сега щях да работя,ако не ме бяха приели в болницата и си загубих мястото,бях подписала офертата.Не мисля,че съм виновна и съм престъпница,ще направя опит за майчинство,ако не стане здраве да е.При самоосигуряването аз си нося кръста при проверка,та ще го избера сигурно, съжалявам,че коментарът ми стана причина за спор,лек ден.
Е голяма работа, сефте ще спорим Grinning
Точно това имах предвид, че не сме престъпници, само защото се опитваме да си осигурим по-спокойно майчинство. Кое е законно в нашата държава, политиците мислят ли за нас, че да се правим тука на много честни и мислещи за държава, която грам не мисли за децата ни. Естествено,че като има вратички ще се възползвам!
И да, тук майчинството е най-дълго, но в чужбина не им дават смешните 40 лв на дете....

Тук малко работата стана "щом на мен ми е зле, на всички други трябва да им е зле".

# 401
FBID, ако тръгнеш към самоосигуряване, все пак говори с някой счетоводител или ТРЗ.
Преди време, една позната, която си е фрийленсър събираше информация за нейното майчинство и знам, че имаше тънкости и особености.

Благодаря ти,да със сигурност,сега се разстроих много и си навлякох единствено менструални болки,но аз съм си виновна като пиша.

# 402
  • София
Според мен говорите за различни неща. Едно е някоя да не е работила и само защото е забременяла да се мъчи да "открадне" някой лев. Друго да искаш да си работиш, но поради някаква причина да не си на трудов договор към момента на забременяване. Такъв е случая, за който питаше FBID, мисля, че не се разбрахте точно... За циганите съм съгласна с Ирина, но я си представи към този момент, ако фирмата ви фалира (хипотетично, не ви го пожелавам), кой ще те назначи на работа с корем в 5 месец. И въпреки че заслужаваш да взимаш някакво майчинство, няма да ти го платят, защото не си на трудов договор.
Съгласна с Пеперудена и асоциацията с касичката. По една или друга причина в момента взимам доста повече болничен, отколко месечната ми заплата. От 6 г.с. съм болничен, живот и здраве до края, но съм си ги заслужила.
FBID, не се ядосвай, каквото трябва ще стане, но доколко знам, трябва болничните през фирма да минават, иначе няма как.

# 403
FBID, на първо място се успокой!!!! Няма по-важно от бебока в момента.
Ако се напрягаш от коментарите в момента ти препоръчвам да не ги четеш. Има една тема “Майчинството счетоводно”. Влез там и питай за по-конкретна информация. Отговарят момичета, които са специалисти в сферата и не се дискутира кой крив и кой прав. Просто ти дават информация по закон. Simple Smile

# 404
FBID ,коментарите ми са изцяло насочени към измамници,а не към хора,които по причина не работят! Просто ти открехна темата.Както Аничка го е обяснила преди мен,говоря за хора,които никога не са работили и изведнъж искат голямо майчинство.Почивай повече и всичко ще е наред!
Относно,моята работа никой с нож не ме кара да работя,правя го,защото нямам избор на този етап и се чувствам много добре,нямам никакви оплаквания за сега ,дано да е така по-дълго време.Всъщност пожелавам всички да се чувстват така добре и за момента с нищо конкретно относно състоянието им да не кара ежедневието им да се променя,както преди бременността.

Последна редакция: пт, 10 яну 2020, 16:50 от Irina Jolie 616216

Общи условия

Активация на акаунт