🌞Слънчеви юнски късметчета🌞 2020👶- ТЕМА 5

• 25 706
  • 728
  •   1
Отговори
# 375
Аничка, доволна съм. Има доста пациенти и й е натоварен графика, но иначе е мила и обяснява. Отговори на всичките ми въпроси (аз си ходя с листче с подготвени въпроси, че иначе на преглед винаги блокирам). Ти при кой си?

# 376
  • София
При Савова съм, още не ми е казала да се местя, но го очаквам за съжаление. Затова само се ослушвам за следящите.

# 377
  • Plovdiv, Bulgaria
Минах ЖК днес. Бебето си расте , 2-3 дни по-малко си върви, но аз съм с дълъг цикъл и не мисля, че е проблем. Спеше и беше застанало със свити крака, та не можахме да видим пола, но нищо.
Доктора ме праща при друг специалист по ФМ, различен от този при когото аз мислех да ходя и сега се чудя какво да правя..
Пусках изследвания, глюкозата е супер, гликиран хемоглобин също пуснах, добре си е. ТСХ-то ми се е завишило малко, АГто каза, че не е проблем за 2я триместър. Все пак днес ще говоря и с ендокринолога ако трябва да сменяме терапията.
Питах за болките в срамната кост, каза че са нормални, особено като детето е по-ниско и плацентата и тя е още ниско. Казах и за това, че главата ме боли - каза да следя кръвното задължително.
Започвам магнезий, от понеделник ще съм в болничен вече.

Забравих да попитам някой неща, всеки път си казвам че ще си записвам и... Карай Simple Smile

# 378
  • Варна
Здравейте, от няколко дни не съм писала и едва ви изчетох - имаше 60+ нови коментара. Grinning Имах доста работа тези дни и чак сега успях да вляза. Sad
Честито на всички, които знаят вече пола! Simple Smile Добре дошли и на новите попълнения в темичката - желая ви лека бременност и здраво и пухкаво бебче около термин! Simple Smile
Гледам, че разисквате въпроса за г.с. и искам да се включа със следния казус: По всички калкулатори и приложенията на тел., които ползвам, терминът ми е изчислен на 26.06, а АГ още на установяването на бременността ми каза 27.07. По онзи метод с вадането на 3 месеца и добавянето на 7 дни също ми излиза  27.06. Първият ми ден от последната М. е 20.09. Смятате ли, че тази разлика от 1 ден се получава от това, че 2020-та година е високосна? Аз честно казано с това си го обяснявам и съм си приела, че терминът ми е 26.06, а и някак си ми звучи по-добре. Simple Smile Въпреки, че съм се настроила, че ще пренося (както с предната бременност) Grinning .
От днес вече съм 16+0 г.с. (аз така си ги казвам и броя - като на приложението). Simple Smile Утре съм на ЖК и се надявам бебчeто да е застанало подходящо, за да му видим цвета на гащичките хихихи. Simple Smile

# 379
Да, определено високосната година влияе на изчисленията, но наистина много малко жени раждат на датата, така че няма нужда да се вглъбяваме в цифрите. Аз лично си вярвам на това, което ехографът показва и пак го приемам като ориентировъчна дата. А относно седмиците си се водя при приложенията и те съвпадат с това, което и АГ казва.

# 380
Да и на мен приложенията и АГ ми изчислиха една и съща дата на термина. Но наистина много млък процент бебета се раждат точно на термин. Относно г.с., в началото много се бях объркала и аз, но сега започнах да закръглям. Като се започне +1,+2 и т. н., вече си броя следващата седмица.

Криси, 2-3 дни изобщо не ги смятам за разлика аз. Нищо за пола, на ФМ ще го побутнат и ще се размърда бебчо. А при кого те праща твоя АГ? Защо не при Иванов? Супер, че излизаш в болничен. Ще имаш повече време за почивка и за дейности, които са ти приятни Simple Smile

# 381
Инвизибъл и на мен АГто минсмвта термина по същия метод,това си е лекарски метод с тези прибавяйки и ваденки.Аз по приложение навсякъде съм 11.06,а както АГто го смята и го записа в картона съм 12.06.Както и при теб има разлика от един ден и винаги е с един ден повече по лекарския метод,не знам защо.Даже когато бяхме по предния път на преглед и имаше стажанти,тя ги накара да смятат термина ми по начина ,които тя каза.Явно така си се учи в самите университети още,а тези приложения сега не са лекарски.

На мен нещо ми е тежко на корема,сякаш съм преяла и препила Simple Smile Ходих си до тоалетна,не е от това.Сякаш си усещам корема как расте и се издува. Не знам как да го обясня Simple Smile
Определено и нощно време вече ми е кофти без да си подпра нещо под корема при сън.Не съм си купувала все още специална възглавница,обмислях го,но за сега сякаш и обикновена си ми върши работа,та дори и само като синподвра завивката отдолу на корема и ми е по-добре .ММ спи в хола,нещо не му е ок на леглото,обмисля матрака да сменя,но на мен ми е идеално и си се ширя сега сама на цялата спалня.Факт е обаче,че дивана ни в хола е страшно удобен и широк и наистина се спи идеално на него и на ММ си му е екстра и се наспива добре там Simple Smile

Вече почнахме да стягаме истинската ни спалня,а тази малката ще си стане детска стая .Няма да купуваме никакви други мебели освен креватче. Simple Smile
Дано успее ММ да в стегне до края на месеца,че ми свършва отпуската и после не се знае кога пак ще има възможност.

# 382
Момичета,аз имам да питам,ако някоя от вас случайно е наясно.

Тъй като съм безработна,щях да почвам нова работа и точно 1 ден преди деня на започване влязох в майчин дом,имах зацапване в 6-та седмица и много се бях притеснила,та си загубих мястото.Щастлива съм,че всичко отмина и дано е така до края.

Та,понеже най-вероятно няма да намерим фирма,която да ме осигурява,имаме малко познати,но по-скоро няма да се съгласят,исках да попитам как стоят нещата със свободната професия,това ми е другата възможност.Знам,че и в двата случая има риск от проверки,но не мога да остана без майчинство.Ако случайно някой е наясно,или знае фирма,която би ме назначила фиктивно,ние ще си платим всичко по осигуровки и счетоводство, разбира се!

Благодаря Ви предварително! Simple Smile

# 383
Незнам кой ще се навие да ви назначи.Аз самата имам фирма имах и магазин но се наложи да го затворя, че минаха няколко жени през мен да работят и не крадяха.Сега съм решила само през фейсбук д продавам и счетоводителката ми обясни, че не трябва да спираме дейност на самата фирма и няма да имам проблем с майчинството.Относно осигуровките бях назначила една роднина и не си е плащала нищо, разбрах го миналия месец със запор 4000,та малко трудно бих се навила пак да изпатя.Сега нали знаете кой трябва да си оправя запора.С фирмите не е толкова лесно.

Момичета,аз имам да питам,ако някоя от вас случайно е наясно.

Тъй като съм безработна,щях да почвам нова работа и точно 1 ден преди деня на започване влязох в майчин дом,имах зацапване в 6-та седмица и много се бях притеснила,та си загубих мястото.Щастлива съм,че всичко отмина и дано е така до края.

Та,понеже най-вероятно няма да намерим фирма,която да ме осигурява,имаме малко познати,но по-скоро няма да се съгласят,исках да попитам как стоят нещата със свободната професия,това ми е другата възможност.Знам,че и в двата случая има риск от проверки,но не мога да остана без майчинство.Ако случайно някой е наясно,или знае фирма,която би ме назначила фиктивно,ние ще си платим всичко по осигуровки и счетоводство, разбира се!

Благодаря Ви предварително! Simple Smile

# 384
  • София
Майчинство, на стойност 90% от парите, на които се осигурявате или ви осигуряват, имат право да ползват жени, които са били 2 години на трудов договор от датата на термина назад мисля.
Щом имате прекъсване, ако преди това не сте работила, май няма смисъл.

Има една тема тук във форума - Майчинството счетоводно, много компетентни хора има вътре и отговарят бързо.
Задайте си въпроса там, със сигурност ще получите правилен отговор.

Това по-горе е това което аз знам, но може да не е точно така.

# 385
Майчинство, на стойност 90% от парите, на които се осигурявате или ви осигуряват, имат право да ползват жени, които са били 2 години на трудов договор от датата на термина назад мисля.

Има една тема тук във форума - Майчинството счетоводно, много компетентни хора има вътре и отговарят бързо.

Зададох го,но вече ме наплашиха с проверки и не бяха особено отзивчиви,наясно сме,че има риск,но така се стекоха обстоятелствата и нямам друг избор.Относно майчинство,ще вземам,месеците без работа се броят на минимална работна заплата,аз имам и 6 месеца на добър доход и ми се връзва 700 лева някъде,доста по-добре от нищо.Няма значение дали е без или със прекъсване трудовия стаж слава богу,аз имам 6 години.Ще направим каквото трябва.

Благодаря за отговорите,няма да спася темата с отговор постоянно,че модератор сигурно ще ми пише със заплаха от блокиране. :Д

# 386

Зададох го,но вече ме наплашиха с проверки и не бяха особено отзивчиви,наясно сме,че има риск,но така се стекоха обстоятелствата и нямам друг избор.Относно майчинство,ще вземам,месеците без работа се броят на минимална работна заплата,аз имам и 6 месеца на добър доход и ми се връзва 700 лева някъде,доста по-добре от нищо.Няма значение дали е без или със прекъсване трудовия стаж слава богу,аз имам 6 години.Ще направим каквото трябва.

Благодаря за отговорите,няма да спася темата с отговор постоянно,че модератор сигурно ще ми пише със заплаха от блокиране. :Д

Виж си датата за начало на майчинство-45 дни преди термин.От тази дата назад разгледай колко месеца си осигурявана и на колко пари.Тези 6 месеца с хубав доход влизат ли там?И колко хубав доход?И си помисли с колко точно ще повлияеш за около 4 месеца на трудов договор,според мен трябва да внасяш осигуровки за 3000 лв бруто(това е осигурителния таван),за да има изобщо някакво значение и да повлияе на среднодневното възнаграждение.Но ако ще внасяш осигуровки на минималната ,която е 610лв,то според мен няма никакъв смисъл.
Намери счетоводител,който може да ти ги изчисли тези неща ,в темата може и да не добиеш точна представа.

# 387

Виж си датата за начало на майчинство-45 дни преди термин.От тази дата назад разгледай колко месеца си осигурявана и на колко пари.Тези 6 месеца с хубав доход влизат ли там?И колко хубав доход?И си помисли с колко точно ще повлияеш за около 4 месеца на трудов договор,според мен трябва да внасяш осигуровки за 3000 лв бруто(това е осигурителния таван),за да има изобщо някакво значение и да повлияе на среднодневното възнаграждение.Но ако ще внасяш осигуровки на минималната ,която е 610лв,то според мен няма никакъв смисъл.
Намери счетоводител,който може да ти ги изчисли тези неща ,в темата може и да не добиеш точна представа.

1900 бруто, влизат да.Аз си изчислявам майчинството в НОЙ калкулатор,излиза по около 700 лева.Заслужава си,че иначе е нищо.1 месец от достатъчен преди 45 дневния болничен,това е условието,да си на трудов договор преди този 45 дневен болничен,ако не намеря фирма ще се самоосигурявам на свободна професия.

Благодаря за отговора!

# 388
Аз само да кажа,че тая работа с фирмите и проверките не в хич шега работа.Сега с тия нови закони,както всяка фирма от февруари ще е длъжна да стане по ДДС ,не вярвам изобщо някой да се навие на каквото и да било ,за да помогне на някого,особено на чужд човек.Аз и баща ми работим заедно,той е ЕТ и аз съм осигурена като продавач консултант.Изобшо не си правим разни схеми да излизах болнични и разни такива,а в същото време да си работя ,защото заради едни такива лъжливи пари ако ме хванат на работа после се плащат яки глоби.
Та мисълта ми е,че всеки трябва толкова да се пази,че да не излезе накрая не да няма майчинство,ами и да плаща хиляди левове глоби на държавата за измама.

Аз за щастие нямам и ден пропуснат или такъв с болничен от 13 години и няма да е трудно да ми се изчисли ,пък колкото и да е толкова в крайна сметка майчинството.Ние двама човека плащаме всеки месец 500 лв близо,та ни е непосилно да си вдигам тавани и т.н.самони само после да взимам една година повече пари.То така или иначе е същото дали ще ги дам сега или ще ги получа после .Вече ако се работи в чужда фирма не знам как става.

Нищо лично към никого,но и не мисля,че е честно някой,който си седи по цял ден вкъщи да взима майчинство,колкото моето,само защото някой му е оправил документите,а аз да седя и да работя по 10 часа цяла зима в студа на крак бременна.Ще кажете,че кой както се уреди,ама те и затова са измислени тези закони,защото не може да не работиш,а после да искаш от държавата издръжка за детето си,същата като за моето,което всеки ден се моля да оцелее в корема ми,докато си изкарвам хляба.
Това си е мое мнение,нямам против никого лично!

Последна редакция: пт, 10 яну 2020, 15:19 от Irina Jolie 616216

# 389
  • Plovdiv, Bulgaria
За майчинство трябва да си на трудов договор към момента на излизане на 45 дневния, и 2г общо трудов стаж, независимо дали е прекъсван или не. Със сигурност е по добре и минималното майчинство да е, от нищо. Все някоя фирма ще се навие, доста жени го правят това. Поразпитайте познати най-добре ако някой може да съдейства.

Пламъче При Троянчев ме праща. Явно работи с него, не знам. Чудя се какво да правя, въпреки че и Троянчев ми беше вариант, кумата ми ходи при него и ми го беше предложила.

Общи условия

Активация на акаунт