🌞Слънчеви юнски късметчета🌞 2020👶- ТЕМА 5

• 25 720
  • 728
  •   1
Отговори
# 405
Момичета, благодаря Ви! Просто често имам болки,тъкмо бяха спряли,ще си почивам сега и ще видим каквото е писано за майчинството.

# 406
Да, аз също съм в болничен още от самото начало, но съм се осигурявала на реален доход 10 години без прекъсване, та сега с тази рискова бременност си заслужавам болничния.

Криси, чувала съм го Троянчев. Имаше хубави отзиви и за него. Може би е добре да послушаш АГ-то си. А какво ще правиш с часа при Иванов? Ще го отменяш ли?

# 407
Аз съм от тези , които ме осигуряват , но не работя , работила съм много да , но в момента моят мъж ме осигурява в неговата фирма и не работя и не ме е срам от това , това е личен избор и като ни е тежко можем винаги да си вземем болнични и да не се налага да работим те пак се плащат
Значи това момиче, или по точно принцеса-измамничка е за публичен линч! Laughing
Не работи, но ще взима пари, вместо да каже на държавата: О, не, благодаря! Имам си достатъчно пари,дайте ги на някой друг (от малцинставата) Laughing

# 408
Деси,

За теб кое е по-важно-да си гледаш детето цяла една година с майчинството,което ти си си осигурила,или на 3ия месец да се върнеш на работа?(Средно в Европа след толкова свършва,някъде е и 2 седмици).
А относно 40те лв детски-аз не ги взимам откакто дъщеря ми беше на 5,защото дохода ми е бил достатъчен,че да не ползвам тези социални помощи за избора да имам дете!И не съм страдала за това,а съм търсила начини как да изкарвам повече пари,защото това дете е моя отговорност,а не на държавата.И ако лежах и хленчех че никой нищо не ми дава,то щях да съм умряла от глад.
Относно политиците-няма общо с темата,а това дали те крадат и дали са почтени хора-за мен е обидно да бъда на това ниво на развитие и за това не ми е на дневен ред да се сравнявам с подобно поведение...

# 409
Irina,  ако ти е тежка работата, ти имаш всяко право да говориш с гинеколога ти и да си излезнеш в болничен. И не е нужно това да е лъжа или измама.
Абсолютно съм съгласна!

Момичета, в последно време ми е много неприятно да съм свидетел на подобни коментари,спорове и нападки тук в темата.. Мисля че точно за това някои хора спряха да пишат или се включват все по-рядко. Аз съм една от тях! В началото много от момичетата с втора или трета бременност писаха, че с предните са намерили приятелки и до днес от групите. Аз честно да ви кажа така се надявах това да се случи и в нашата темичка. Уви, все повече се убеждавам, че не е възможно.
Просто някак ми се струва, че духа в темата не е това, което трябва да е.. Може пък и просто да ми е малко сдухано днес и сега съвсем ми докривя. Извинете ме!

# 410
Деси,

За теб кое е по-важно-да си гледаш детето цяла една година с майчинството,което ти си си осигурила,или на 3ия месец да се върнеш на работа?(Средно в Европа след толкова свършва,някъде е и 2 седмици).
А относно 40те лв детски-аз не ги взимам откакто дъщеря ми беше на 5,защото дохода ми е бил достатъчен,че да не ползвам тези социални помощи за избора да имам дете!И не съм страдала за това,а съм търсила начини как да изкарвам повече пари,защото това дете е моя отговорност,а не на държавата.И ако лежах и хленчех че никой нищо не ми дава,то щях да съм умряла от глад.
Относно политиците-няма общо с темата,а това дали те крадат и дали са почтени хора-за мен е обидно да бъда на това ниво на развитие и за това не ми е на дневен ред да се сравнявам с подобно поведение...
Разбира се, че предпочитам да си гледам детето по-дълго. Но в чужбина не им се налага да се връщат въобще на работа, защото им дават достатъчно други помощи и е достатъчно само мъжът да работи. Като цяло сравнението с другите държави и нашата е безпредметно.
И да кажа,че не коментирам като безработна принцеса. Работя от много отдавна. Аз също не взимам детски, заради високия доход. И все пак смятам, че щом има начин да взимаш повече пари, дори и да не взимаш минималното, защо да не го направиш? Кой както се уреди. Всеки си гледа от неговата камбанария и нека мисли за себе си, а не да се обвиняваме на измамници, принцеси и т.н.
А за политиците има много общо, защото говорите, че мислите за държавата и не искате да мамите. И ние сме държавата, и управляващите също Simple Smile

# 411
Аз викам да не се задълбаваме в темата, че ей сега ще отидат 40 страници обсъждане на майчински и политика. Ще станем на половина като пенсионерски клуб. 😄
Момичета, кажете тези, които усещате бебоците какво е чувството?
Аз съм 17+3 вече, и все се услушвам, но няма нищо. И почвам вече да се притеснявам.
На ехографа като ме гледат, виждам как мърда с ръчички и крачера, но пак не го усетих. А така искам леки, малки ритничетааааа! 🤗

# 412
Галеона, напълно си права. И аз предпочитам да обсъждаме други, по-приятни неща Simple Smile
За усещането - аз в началото го усещах като бълбукане, вибриране, все едно някакво мускулче вътре трепва... Сега усещам ритничета вече. ММ и той като си сложи ръката върху корема ми и бебо му отвръща отвътре с побутване. Heart А ритничетата като започнах да ги усещам си беше точно като побутване. Даже тогава бях седнала, че говорех по телефона по-дълго от обичайното и изведнъж започна едно странно побутване. Хихихи, първоначално не се сетих, че е бебо, но после ритничетата се усилиха и се учестиха. Grinning

# 413
Темата е много разводнена! Аз няма да се изказвам! Дано да се спре!
Аз вече съм в 19 г.с. и АГ то така ми я изчисли😉 ходя още на работа да видим до кога. Дано да е повече време, защото дните ми минават по- бързо!
Усещам бебока 💞 кога по- силно, кога по- слабо! И на мен ми казаха, че съм с предна пола цента, но нищо повече! Трябва ли да се тревожа?
Добре дошли на всички 💋

# 414
С две думи за споровете - искам да взимам колкото мога от тази държава. В чужбина дават, за да стимулират раждаемостта, а и спокойствието и живота на родителите и децата. Ако можехме да взимам повече, щях да си обръщам по-дълго време на детенцето, а не да се чудим как да вържем и двата края...

Galeona Аз съм 16+5 - не усещам нищо, а уж съм със задна плацента. Понеделник съм на ЖК и съм записала множество въпроси. Докторката най-много да ми се скара и да не ми даде никакви отговори... Но аз все пак ще питам. Навеждам се, какви ли не пози правя - ама уви нищо Grinning
За корема няма да коментирам, защото знаеш ситуацията Simple Smile

Пожелавам на всички мами спокойствие и здраве. Наистина самоосигуряването без работа си е наше влагане за майчинство и болнични.. Все пак като ги вкарваме ние... си ги вадим от нашия джоб, а не ни ги плаща държавата, така че смятам че еднакви права имат и самоосигуряващите се и работещите.

Бъдете здрави и наистина както Mystic каза се надявам поне с някои дами да станем ако не приятелки, то поне добри познати с хубави спомени Simple Smile

# 415
Усещам го като леко побутване или трептене, в областта под пъпа. Най-активно е сутрин, особено като се наведа над бюрото на работа Simple Smile
И аз това с плацентите не го разбрах. Май не е проблем нито предната, нито задната. Само да не е ниско разположена Rolling Eyes

# 416
FBID,

Не съм искала да те нападам и поста ми не е насочен към теб.Надявам се да намериш най-добрия вариант за прилично майчинство и най-вече да си спокойна заради бебето.

Мистик,
Съжалявам че има толкова чувствителни души,които си тръгнаха от групата,защото имаше момичета със загуби ,а и обсъждахме предстоящото БХС...Съжалявам и че не ти понасят теми,в които спорим или изказваме по директен начин мненията си.Аз лично не влагам лоши чувства и за мен е приятна всяка една дискусия,без значение различията.Пък и юнската ни тема е обща,за всякакви неща които ни вълнуват,забавните и леките са в друг отдел.

Galeona,
Може и да е рано за ритничета.Питах доктора,каза че може и в 18-19 седмица чак да ги усетя,пък и съм с предна плацента.Другия вариант е все още да са много леки и да не ги различаваме.Още малко😊

# 417
  • София
Галеона, много е сладко, усещам го подобно да пеперудите в корема като си влюбен, ама по локално. Риниците обаче са друго нещо, не съм усетила още , но помня , че няма как да ги объркаш.
днес си купих книгата на Хедра за кърменето, тоз път ми се ще да се получат нещата и натам ще се насоча.
Мариа, не се притеснявай за плацентата, износих вече едно успешно с предна плацента.
Ние снощи си избрахме с мм име за девойката, момчето ни е с моята първа и неговата последна буква, а сега сме на обратния принцип. Решихме да няма на роднини, за да няма сърдити.
Какво стана със среща на софиянки?

# 418
Аз съм за среща Simple Smile
Може да я направим към средата на февруари, когато всички сме минали ФМ. Поне аз ще се чувствам най-спокойна Grinning
Как мислите вие

# 419
Ох, абе аз и на пеперуди и на бълнукане ще съм доволна. Не е нужно чак ритничета в началото, ама да идват вече.
Понякога имам усещане за лека вибрация около пъпа, но толкова бързо отшумява, че докато се състедоточа да я усетя, вече я няма. Така че, може просто обикновени газове да са си. 😄

Общи условия

Активация на акаунт