Ох този страх от обвързване

• 13 039
  • 477
  •   1
Отговори
# 270
И аз това помислих, но реших, че ще се приеме за заяждане.
Аз съм възпитавана, че трябва да имаш връзка с мъж, за да прекараш цяла нощ с него. Преди ММ никога не съм си позволявала да нощувам при някого или да пътувам извън София. С приятелки-да, с мъж няма как да стане.

И аз така ги виждам нещата. Не съм излизал с жена извън града, ако вече не сме спали заедно.

# 271
При мен не е въпрос на възпитание или навици. Чисто и просто ми е рисково. Де да го знам какъв е. Човек има право да бъде предпазлив. Възрастният е и длъжен да е такъв.
...
Аз съм ходила с не особено близки ми хора с кола навън, но на разходка, без преспиване, след като съм преценила, че мога да рискувам с този човек. Ма чак по-сериозно - не и не бих.

# 272
Тю, да му се не види, разчитах на кратък курс по първи срещи, тъй де, да съм подготвена, ако се наложи, че гледам има разни табута и забранени теми, пък вие, знаещите и опитните, се измъквате по допирателната.

Явно няма да има много дълъг разговор - ще се кара предимно на трепкане с мигли и прекръстосване на краката през равни интервали от време.

# 273
  • софия
Ама разбира се, че няма да тртгна извън града с някой, когото виждам за първи път, камо ли пък да преспивам при него. Първо че е рисково,защото това си е непознат човек ,въпреки комуникацията в интернет-де да го знам,че не е някой психопат? А и за да тръгна на път с някой трябва да мине време,да го опозная, трябва си време за тия неща.

# 274
Добре де, те първата среща вече са я минали. Тук се пита за втора среща и евентуално спечелване. Трябва с нещо да я примами и да й стане интересно и приятно. Какво да е това?

# 275
Е ние откъде да знаем тя какво обича и кое й е ценно?
Примерно - билети за концерт на любимата й група?
Посещение на луна-парк с ужасни влакчета?
Катерене на някой връх?

# 276
Аз отдавна не съм излизала на първа среща, 2013-та ми беше последната, но май е модерно сред по-младите (22-23) да ходят в Raffy, Ginger и заведения от подобен тип или на кафе/бира (не се смейте, познавам такива).
Не знам за какво си говорят и говорят ли си или си пишат по време на мероприятието. Моята последна първа среща беше през деня, в сладкарница, говорихме си за общи познати, за това, че е пътувал до Балчик, а аз обичам да събирам миди, както и за тогава съществуващ мой здравословен проблем. Разликата е, че ние имахме нещо като обща компания, в която се запознахме, членувахме в една и съща организация, не бяхме непознати.

# 277
  • софия
Той първо да го докара до втора среща пък тогава да мисли как да протече.Нали казва,че я бил опознал много по писането им-тогава как не збае какво ще й хареса. Ние тука боб ли да хвърляме да гадаем. Различните жени харесват различни неща. Аз примерно мразя да ходя на планина- ако някой ми предложи това ще избягам с 200. На други пък ще им е много приятно.

# 278
Така, тя казва - не искам нищо с теб, а той - айде да идем за два дена в хотел във Велинград! Joy Joy Joy Добре...
Еми и аз не съм по екскурзии преди връзка, но съгласете се, че е по-добра оферта от това да я прати на психолог, щото имала проблем. JoyJoyJoy

# 279
Става екскурзия, но да е тумба приятели. И вече по време на екскурзията се дебне/създава МОМЕНТ. На младини не е кой знае колко трудно - особено ако е тъмно, някой свири с китара и има огън (примерно). Или може да бъде заведена на някое "специално" място с елементи на приказност - ако е от по-романтичните натури.

Просто човекът трябва да си познава обекта на интерес и да направи нещо, за което знае, че другият ще го оцени. Може да е любима музика, някакъв рядък "трофей"/книга/предмет, нещо сантиментално и запомнящо се ,но свързано с лична история, която е споделена преди това, при това не трябва да е с отрицателна асоциация.

Но както и да се мъчи, ако има нещо , което е предизвикало отрицателна реакция - мирис, жест, глас, акцент - нищо не може да се направи.

# 280
Е ние откъде да знаем тя какво обича и кое й е ценно?
Примерно - билети за концерт на любимата й група?
Посещение на луна-парк с ужасни влакчета?
Катерене на някой връх?

Чатил е с нея с месеци и още не знае?

# 281
  • France
Много са сладки мъжете, когато започнат да се изявяват като професори по темата "какво искат жените ". Между другото емоции и психологични дефицити нямат нищо общо. Освен, че второто може да е причина за голяма част от негативните първи такива.
Рибен ресторант е добра идея, за да видиш дали претендентът ти е хванат от гората и може да различи нож за риба от този за предястието. Чуден краштест.
Като хванала свалките от новото хилядолетие, ще кажа, че може да се има 2-3 първи срещи в една седмица, с различни мъже. Неписано правило е, след работа, да се изпие по питие в приятно заведение с много хора. И с удобен транспорт наблизо. Така, ако стане напечено, чантичката и бегом. Между другото, едно от нещата, които ме отблъскват е точно големия ентусиазъм. Ако пък и на първа среща ми кажат как ще ме хванат за ръката за да минат заедно с мен през проблемите ми - направо ставам и си тръгвам.

# 282
  • Агент под прикритие
Хахаха, поредният проповедник на хипергамията. После защо от няколко стола  - на земята! LaughingLaughingLaughing
И после... нова тема в СО! Smiling Imp

# 283
Е, каква тук пък чак "хипергамия"?
Филомена за първи срещи говори, не за паралелни връзки.
Нали първа среща и връзка все още не е станало едно и също?
Или вече е?

То преди да си купиш столовете, ходиш и обикаляш първо магазините или ровиш из различни сайтове из нета, че да си купиш - било един, било два или дванайсет.
...
Сещам се, че ми се е случвало да бъркам просто излизане за по кафе с "първа среща".
То, вероятно, защото при мен няма точна граница. Кафето си е кафе /ресторант, пицария, кино и т.н./ и там не помня изобщо някога да съм ходила за първи път с някой точно с идеята, че съм "на първа среща".
Пък не знам дали не съм била и по-права, де. Чак такива правила и сложнотии... Просто излизаш с някого, щом така си решил и не си правиш планове за далечно бъдеще. Каквото стане - такова. Laughing

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 16:12 от Judy

# 284
Задължително първи срещи на оживени места и неангажиращи, общи, забавни разговори с цел възприемане на другия като външност, излъчване, поведение, изказ. Да свикнеш с него на живо, да се отпуснете при реално общуване.

Другото отива на психопатия.
Не познаваш човека (чатовете не се броят) и му изпльокваш: "Аз те разбирам и съм с теб. Искам да минем заедно през всичко" .... моляяя, абе какъв си ти бе, луд.

Общи условия

Активация на акаунт