?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 543 531
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 12 150
  • пустинята Гоби
Може и онлайн.

# 12 151
Да. Срещу левче. Онплейс не дават такава справка.

# 12 152
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в кадастъра по адрес не можах да проверя, само по имена + егн.
и не са вкарани всичките. странното е, че липсват и по-стари години, но и много скорошни също.

# 12 153
  • пак там
Здравейте,
Дали може някой да ме насочи къде да чета какво е отстоянието в метри от панелни блокове в зависимост от етажа? В смисъл - на колко най-близко може да се строи? Ако е възможно - с историческа справка? Или поне да ми разкаже?

# 12 154
Здравейте,
Дали може някой да ме насочи къде да чета какво е отстоянието в метри от панелни блокове в зависимост от етажа? В смисъл - на колко най-близко може да се строи? Ако е възможно - с историческа справка? Или поне да ми разкаже?

Разстояние до къде? До границата на парцела? До съседни сгради?

Прочети тук. Накрая има схеми с формули как точно се изчисляват тези разстояния.
https://www.lex.bg/mobile/ldoc/2135476546

Разказ ...ще е трудно.

# 12 155
Моля който има неръждаем метален сушилник за съдове, да сподели откъде го е закупил. По възможност на 3 нива търся, но и 2 да са, пак върши работа. Купих от тези масовите по ~15 лева, ръждяса за отрицателно време. Гледах сайтове, четох, но съм малко скептична само така по описание, иска ми се да чуя мнения след реална употреба. Благодаря!

# 12 156
  • Германия
Преди повече от 8 години взех ето този от Икеа: https://www.ikea.bg/products/cookware/dishwashing-accessories/or … -stomana/10018194

Ето как изглежда сега въпреки ежедневно ползване:
Скрит текст:

Белите следи са от варовик. Ако ги изчистя, както трябва, би изглеждал почти като нов. Определено си струва парите.

# 12 157
Моля който има неръждаем метален сушилник за съдове, да сподели откъде го е закупил. По възможност на 3 нива търся, но и 2 да са, пак върши работа. Купих от тези масовите по ~15 лева, ръждяса за отрицателно време. Гледах сайтове, четох, но съм малко скептична само така по описание, иска ми се да чуя мнения след реална употреба. Благодаря!
И аз търся , но да има острани и онези скарички за чаши . на три нива да е .

# 12 158
  • София
Аз мислех да поръчвам сушилник - https://iskar2000.bg/product-category/sushilnici-za-sudove/
Имам двоен техен, но ми е малък.

# 12 159
  • Light of Zartha
Каква е разликата между бърз антигенен тест и такъв за антитела? При положителен антигенен следва ли пср и карантина?

# 12 160
Каква е разликата между бърз антигенен тест и такъв за антитела? При положителен антигенен следва ли пср и карантина?

Антигенен - с клечка.
Антитела - с кръв.

Не. Не е задължителен пср яко антиген тестът ти е положителен.
Не следва и карантина защото не се подават към рзи резултатите/положителните/ от антигентия. Само от пср се подават.

# 12 161
  • Сф
Антиген тестът показва само текуща инфекция (като ПСР), но е по- недостоверен от ПСР. Не следва карантина след него
Антителата- показва наличие на антитела от минала и текуща  инфекция. Още по- ненадежден.

# 12 162
  • Light of Zartha
Ясно, благодаря! Ще идват в понеделник във фирмата, за да ни изследват за антиген и ме интересуваше разликата.

# 12 163
Миналата седмица бях под карантина, заради колежка от моята стая, която излезе положителна. На мен и на останалите две колежки карантината ни свърши и тази седмица бяхме на работа. Да, но вчера едната от тях си тръгна с температура 38 градуса... Утре ще си прави уж тест. Ако е положителен, пак ли ще ни сложат под карантина? Всъщност, колко пъти може да си под карантина като контактно лице?

# 12 164
  • Буркина Фасо
Миналата седмица бях под карантина, заради колежка от моята стая, която излезе положителна. На мен и на останалите две колежки карантината ни свърши и тази седмица бяхме на работа. Да, но вчера едната от тях си тръгна с температура 38 градуса... Утре ще си прави уж тест. Ако е положителен, пак ли ще ни сложат под карантина? Всъщност, колко пъти може да си под карантина като контактно лице?
стигнах до извода, че човек може често да си е у дома заради карантина.
при мен започнаха да повтарят.

Общи условия

Активация на акаунт