?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 543 125
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 12 600
  • Сф
Оригиналните тонери са скъпи- зависи от модела, ама към 200-250лв е касета за черно-бял принтер на ХП. Но, има много фирми, които продават неоргинални съвместими касети, пълненето е около 35 лв. Идват до нас, взимат касетата и я връщат. Разбира се, копията които изкарваш са по- малко, ама и парите са в пъти по-малко.
За цветните устройства не знам как са цените

# 12 601
Вкъщи имам принтер HP от 2000 година модел Simple Smile Вече почти никъде няма касети за него или струват колкото нов модерен принтер Simple Smile
Обаче... си пълня тонера с обикновено течно мастило (за черната глава)... дори и с разредени темперни боички (за цветната).. и работи перфектно Simple Smile Simple Smile Simple Smile - мастилено струенн е.
Изобщо ни трябва да принтирам на него сложни официални документи, само на децата чат-пат нещо за училище упражнително или товарителница някоя за куриер... Перфектен ми е Simple Smile 20 години си бачи без проблем.
Как намерих драйвери за Windows 10 е е друга тема, ама за всичко има начин Simple Smile
В офиса ползваме рециклирани тонер касети, нямат особена разлика с оригиналните, но са доста по-евтини.

Ако ще си ползваш принтера само "домашно" без голям оборот на разпечатване, може с години да те изкара един тонер..

# 12 602
Здравейте,
Искам да си сменя личния лекар. Казаха ми, че трябва бележка за непрекъснати здравни права, аз си ги плащам сама. Трябва също и бележка за смяна на личния лекар, къде да намеря такава бланка ?

# 12 603
  • Сф
Аз печатам доста, последно сложих оригинална тонер касета (черно-бял е моят) някъде февруари. До сега съм изпечатала около 2500 страници, има  още от него.

# 12 604
Здравейте! Имам да пиша доклад на тема "Традиционни методи за калкулиране", но освен теоретична част имам и практическа. Въпроса ми е някой знае ли от къде мога да взема" вътрешна" информация или публично споделена в Интернет?

# 12 605
  • Сф
А каква информация точно ти трябва? Щото така написано не става ясно

# 12 606
  • Mediterraneo
Аз купувам комплекти за пълнене на тонер от Амазон. 4 цвята са 20 евро( всяко шишенце по 50 мл), вече два пъти зареждаме с тях, има за поне още няколко пъти. Иначе принтерът ми е някакъв евтин НР

https://www.amazon.es/gp/product/B07PB18JXQ/ref=ppx_yo_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1

# 12 607
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте,
Искам да си сменя личния лекар. Казаха ми, че трябва бележка за непрекъснати здравни права, аз си ги плащам сама. Трябва също и бележка за смяна на личния лекар, къде да намеря такава бланка ?

избираш си нов лекар, питаш го дали ще те поеме (понякога имат прекалено много пациентии отказват) и отиваш при него да попълниш декларация.
нищо повече не ти трябва.
а, забравих - синята книжка, за да нанесе номер на практиката и каквито данни са необходими.

чудо на чудесата, какво искаш да калкулираш?
защото най-традиционно е смяането на пръсти и по-хай-тех - със сметало.
но имам усещането, че не за това питаш. Wink

# 12 608
А каква информация точно ти трябва? Щото така написано не става ясно

Не знам дали е към мен, но ...

Информация относно преки материални разходи, преки трудови разходи, завършена готова продукция, краен запас от незавършено производство, начислени разходи за период и т.н

# 12 609
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
това не е ли баланс на предприятието?
https://www.bg-ikonomika.com/2013/09/3_24.html

# 12 610
  • Сф
WonderWoman,  едно време от сайтове за готови реферати и курсови работи сваляхме ОПР-та и баланси. Мисля, че и големите публични компании го публикуват на страниците си.

Тарталета, оригинална касета ли ползваш или такава refillable? Има ли значение вида на касетата, т.е. за различните видове устройства различни ли са боичките?

# 12 611
  • София
Вчера ми препоръчаха Таxi me  - какво е предимството?
 Не съм го ползвал, но преди месец, в събота имах проблем с радио-св - по тел,  20мин никой не дойде в дъжда, на главно кр-ще.

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 12:38 от Starrydream

# 12 612
  • София
За принтерите основното, което гледам е:
-цена на машината
-цена на тонера - оригинален и с пълнене (черно-белите не могат да се пълнят до безкрайност, защото се скапват валците)
- колко копия могат да се направят с новото зареждане (с оригинална касета или с пълнене)

Не на последно място е за какво ще се използва. Не бих купила цветен, ако ще се ползва рядко - мастилата засъхват и понякога това скапва целия принтер.

Трябва ми принтер и вкъщи - купих многофункционално (копир, скенер, принтер), лазерно, черно-бяло устройство. Нямам място за отделен скенер, печатам предимно документи и разни текстове, не се налага да ходя до обществен ксерокс. В работата мога да ползвам още няколко принтера, копирни машини и скенери, но удобството да имам вкъщи ми е ценно.

# 12 613
  • София
 Не съм го ползвал, но преди месец, в събота имах проблем с радио-св - по тел,  20мин никой не дойде в дъжда, на главно кр-ще.

Намира те на локация и му задааш локация за пристигане, не говориш с никого и ти показва до колко минути ще дойде кола, както и приблизителна цена. Следиш как се движи шофьорът.

# 12 614
  • София

Намира те на локация и му задааш локация за пристигане, не говориш с никого и ти показва до колко минути ще дойде кола, както и приблизителна цена. Следиш как се движи шофьорът.
Биг брадър в реалността... - а ценово си остава същото?

Общи условия

Активация на акаунт