?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 537 065
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 10 560
  • UK
Какво лекарство искаш да пратиш?
На мен са ми пращали Аулин, между едни книжки за оцветяване. Да не казват, че е лекарство.

# 10 561
  • Г. О.
Ще задам въпроса си и тук, може някой от вас да е запознат. ЦРП ми е 3.71 mg/l. Изследването е пуснато по собствено желание, а не от лекар. Четох, че е желателно стойността да е до 3. Вярно ли е? Има ли повод за притеснение?

# 10 562
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не е кой знае колко висок. принципно това е показател за инфекция, с която тялото се бори.
един болен зъб или леко възпалено гърло би повлияло на резултата.
за мен не е повод за особена тревога, но може да се направи преглед на зъбите. Simple Smile

и тук да попитам. виждате ли смисъл в купуването на пулсоксиметър?

# 10 563
  • София
Над каква сума пращат стоките на митницата? Става дума за стоки от Алиекспрес.

Митниците имат право по своя преценка да задържат за проверка абсолютно ВСЯКА стока, независимо от стойността й.

Над 30 лв мисля че беше..обявена стойност. Виж тук има двде теми - едната за Алиекспрес, другата точно за митниците - там ще ти кажат точно.
+1...над 30лв. е.

Не е точно така, всяка пратка на стойност над 15 евро. А от 1-ви януари всичко ще минава през митница.

# 10 564
  • пустинята Гоби
ЦРП 3.71 е ниско. Какви други оплаквания имате? Като цяло се гледат и другите показатели, както и общото Ви състояние + симптоматиката.

# 10 565
  • Г. О.
Благодаря много, Добри. Значи все пак има някакво възпаление. Учудвам се, тъй като в лабораторията дават референтна стойност до 5 mg/l.
Допълвам:
Нямам никакви оплаквания. От една година нивото на еритроцити е 6,5, т.е. малко над горна граница. Всичко друго е в норма. Притеснявам се, тъй като би трябвало да има причина за повишаването им. Всички лекари казват, че е съвсем леко завишаването и да не се тревожа. Реших да пусна просто така ЦРП, за да видя как е положението.

# 10 566
  • пустинята Гоби
Нищо ти няма, това ЦРП си е съвсем в норма. Последно на детето беше 18, ама си беше болно и то доста, а лекарят каза, че стойността не е притеснителна. Прави си сметка с твоето 3.7 и никаква симптоматика.

# 10 567
  • Пловдив
Идея с какво да почистя гумирана дръжка на такава машинка за фрапе, която е на батерии, не на ток /започнала е да лепка, но не се разпада/, не става с веро да я натъркам и измия, че от едната страна се поставят батериите. С мокри кърпички нищо не стана.

# 10 568
Обезмаслител пръсни на кърпичката.

# 10 569
Идея с какво да почистя гумирана дръжка на такава машинка за фрапе, която е на батерии, не на ток /започнала е да лепка, но не се разпада/, не става с веро да я натъркам и измия, че от едната страна се поставят батериите. С мокри кърпички нищо не стана.
С каквото и да я чистиш, в един момент гумата/пластмасата така прави, оосбвно ако е държана на топло... и.... В коша.
Щом е на батерии, значи е била макс 5-10 лв. Ми не са вечни.

# 10 570
Имате ли координати на читав домашен майстор? Човек, който се занимава с дребни ремонти, да разбира от токове, ел.уреди, ВИК, нещо нещо да се пробие, монтира. Или е прекалено мултитаскинг?

# 10 571
Моята машинка за фрапе е на ток, ама пак черна и пак лепне. От дъжд на вятър я ползвам, та не ми прави впечатление толкова. Това с обезмаслителя е добра идея.

# 10 572
  • София
Един бърз въпрос. Когато болничния е примерно 30 дена от 20.09 до 20.10 (грубо). Сега като имам превод той само за 10те дена през септември ли е или направо целия е изплатен?

# 10 573
  • София
Моята машинка за фрапе е на ток, ама пак черна и пак лепне. От дъжд на вятър я ползвам, та не ми прави впечатление толкова. Това с обезмаслителя е добра идея.
С тези гумираните покрития винаги така става след време. Иначе в началото са много приятни на допир. Ако ви се занимава, може да си поиграете да направите някакво друго покритие отгоре - да навиете по-дебел конец (с лепене тук там) или да мушнете дръжката в термошлаух. В него поне лесно може да се направи отвор над батериите.

# 10 574
  • София-Младост
Един бърз въпрос. Когато болничния е примерно 30 дена от 20.09 до 20.10 (грубо). Сега като имам превод той само за 10те дена през септември ли е или направо целия е изплатен?
Най-вероятно е за частта от м.09, с ПИК се вижда ясно обезщетението.

Общи условия

Активация на акаунт